Telefoons

Smartphone schoonmaken: 6 stappen voor een schone telefoon

Bijna iedereen gebruikt dagelijks een smartphone. Dit apparaat houden we regelmatig in handen, soms zelfs op niet heel hygiënische plekken. Hierdoor is het vaak een bron van bacteriën en kan het zelfs ziektes overbrengen. Zorg dus dat je regelmatig je smartphone schoonmaakt.

Clock 2 min

Aanbiedingen voor ondernemers

Deals voor ondernemers

Altijd op zoek naar de beste deals voor jouw onderneming? Check dan snel onze aanbiedingen!

BESTEL NU
Hoe schoon is jouw smartphone? Founders legt je in 6 stappen uit hoe je je smartphone schoon kunt maken. Zonder deze te beschadigen.

1. Een schone smartphone begint bij schone handen

Een schone telefoon begint allereerst met schone handen. Zorg dat je regelmatig je handen goed wast. Hoe doe je dit?
Was je handen tenminste 20 seconden

  • Gebruik zeep
  • Zeep je handen goed in (ook je vingers en je nagels)
  • Spoel je handen goed af
  • Droog je handen af aan een papieren handdoek of een schone en droge gewone handdoek. Wanneer je een gewone handdoek
  • gebruikt, vervang deze dan minimaal op dagelijkse basis.

2. Maak je hoesje schoon en vervang de screenprotector

Als je een hoesje hebt, maak deze dan ook schoon. Haal wel eerst je telefoon uit het hoesje. Neem een pluisvrije, schone en zachte doek die je een beetje nat maakt met warm water.

Gebruik geen schoonmaakmiddelen zoals ruitenreiniger, huishoudelijke schoonmaakproducten of schuurmiddelen. Heb je een screenprotector, dan kun je die op dezelfde manier schoonmaken. Zit je screenprotector vol met krassen, vervang deze dan voor een nieuwe.

3. Maak de oplader- of koptelefoonaansluiting schoon

In het gat van je oplader- of koptelefoonaansluiting hopen stofjes en kruimels zich makkelijk op. Je verwijdert ze door een paar keer heel hard in de gaten te blazen. Je kunt ook zelf een mini stoffer maken: buig een paperclip recht en rol om het uiteinde een paar laagjes plakband met de plakkant naar buiten. Doe wel voorzichtig om zo niets te beschadigen.

4. Poetsen met doekjes

Om het scherm schoon te maken kun je een microvezeldoekje gebruiken. Je maakt het doekje iets vochtig of je doet er een klein beetje Hama reinigingsspray op. Met ronde bewegingen poets je je telefoon schoon. Gebruik desinfecterende doekjes om de behuizing van je toestel schoon te poetsen. Let erop dat je telefoon niet te nat wordt en maak tussendoor steeds je telefoon droog met een schone en droge handdoek. Pas op: Gebruik liever geen desinfecterende handgel of alcoholische doekjes. Hiermee kun je je smartphone beschadigen.

5. Maak schoon met UV-licht

Wil je je smartphone 100% vrij van bacteriën maken? Dan kun je de Phone Soap charger gebruiken. Het is een soort minizonnebank waar een smartphone in wordt schoongemaakt en tegelijkertijd wordt opgeladen. Twee UV-lampen in de oplader produceren een speciale straling die door de celwanden van de bacterie heen gaan en het dna aantasten. Hierdoor sterven de cellen af en vormen ze geen infectiegevaar meer.

6. Een blinkend scherm

Wil je een krasvrij en blinkend scherm? Gebruik dan je tandpasta. Doe een klein beetje hiervan op je scherm, pak een zacht doekje en wrijf de tandpasta zachtjes uit met ronde bewegingen. Pak een microvezeldoekje en wrijf nog even na en je scherm ziet er weer als nieuw uit.

Voortaan een schone telefoon

Met een schone, bacterievrije telefoon weet je zeker dat je geen bron van bacteriën in handen hebt. Doorloop bovenstaande stappen daarom frequent. Dan heb je altijd een schone telefoon.

Deals voor ondernemers

Aanbiedingen voor ondernemers

Altijd op zoek naar de beste deals voor jouw onderneming? Check dan snel onze aanbiedingen!

BESTEL NU
Foto: Unsplash