Telefoons

Huawei presenteert P30 en P30 Pro met extreem krachtige camera’s

Huawei heeft zijn nieuwe vlaggenschepen aangekondigd: de P30 en P30 Pro. De smartphones vallen op wegens hun krachtige camera’s en kraakheldere scherm.

Clock 3 min

Huawei heeft zijn nieuwste smartphones, de Huawei P30 en P30 Pro, voorzien van de nieuwste technologische snufjes. Dat betekent niet alleen een goede camera, maar ook een flinke accu, een vingerafdrukscanner in het scherm en flink wat geheugen. De telefoons zijn vanaf nu bij T-Mobile te bestellen.

Camera

Om maar met het meest opvallende te beginnen: de nieuwe smartphones hebben een camera waar je ‘u’ tegen zegt. De P30 bevat aan de achterkant een camera met drie lenzen, namelijk een 40 megapixel-, 16 megapixel- en 8 megapixel-lens, allemaal met 5 keer hybride zoom. De P30 Pro doet daar nog een schepje bovenop, en komt met 40, 20 en 8 megapixel-lenzen, en 10 keer hybride zoom. Voorop hebben beide telefoons een 32 megapixel-camera voor selfies.

Die selfies moeten er in het donker bovendien extra goed uitkomen, dankzij de intelligente oplossingen van Huawei. De camera voegt namelijk om een slimme manier helderheid toe aan de foto en vermindert ruis. Daardoor moeten je selfies er altijd scherp en met veel detail uitkomen, ook als het donker is of de achtergrond overbelicht is.

Dankzij AI HDR+ heb je bovendien geen last meer van overbelichte foto’s, omdat de beste elementen uit meerdere foto’s gekozen worden voor een mooi en scherp resultaat. De TOF-camera zorgt verder voor foto’s die de nadruk leggen op het onderwerp, door andere elementen geleidelijk te vervagen. Deze functie is echter alleen beschikbaar op de P30 Pro.

Ook interessant: het is mogelijk de twee achtercamera’s tegelijkertijd te laten werken bij het maken van een video. Wil je op een onderwerp inzoomen, maar ook het algehele overzicht behouden? Dan is dat mogelijk, door beide camera’s in te zetten en de beelden ieder op een helft van je scherm neer te zetten.

P30 en P30 Pro

Natuurlijk is een telefoon meer dan alleen zijn camera. De Huawei P30 en P30 Pro hebben ook andere features die ze meer dan aantrekkelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan een superscherp, FullView OLED-scherm. In de afmetingen van de schermen zien we echter wel wat verschillen. De P30 komt met een 6,1 inch-scherm, de P30 Pro met een 6,47 inch-scherm. Beide telefoons hebben een inkeping bovenin voor de camera en sensoren.

In de P30 Pro zit bovendien de Huawei Acoustic Display Technology, dat ingezet wordt tijdens een telefoongesprek. Daardoor wordt er geen traditionele speaker aan de voorkant gebruikt om het geluid naar buiten te brengen. In plaats daarvan worden trillingen in het scherm gebruikt om het geluid nauwkeurig naar je oor te brengen. Dit zorgt voor meer privacy tijdens het bellen en een groter hoorgebied.

De P30 Pro heeft verder de optie om met Augmented Reality (AR) objecten te meten. Richt je camera op bijvoorbeeld een tafel of schilderij en de afmetingen worden in AR nauwkeurig doorgegeven.

Binnenkant

Onder de motorkap zien we dat het hier gaat om twee krachtige toestellen. De Huawei P30 komt met 6 GB werkgeheugen om snel en vloeiend te kunnen werken, 128 GB aan opslag (uit te breiden met een NM-kaart) en een accu van 3650 mAh.

De P30 Pro gaat logischerwijs nog een stapje verder. Deze telefoon heeft maar liefst 8 GB werkgeheugen, waarmee het een echte krachtpatser is. Verder heeft de telefoon 128 of 256 GB aan opslag, wat je net als bij de P30 nog verder kunt uitbreiden. De accu is op zijn minst indrukwekkend te noemen, met een capaciteit van maar liefst 4200 mAh.

De twee toestellen zijn in vier kleuren beschikbaar. Het gaat om Amber Sunrise, Breathing Crystal, Aurora en zwart. Bekijk de Huawei P30 en Huawei P30 Pro nu in de T-Mobile shop.

Beeld: Shutterstock