Telefoons

Dit is de iPhone 13: je nieuwe superpower

Als iPhone liefhebber heb je er vast weer reikhalzend naar uitgekeken: een nieuwe toevoeging aan Apple’s iPhone assortiment. Dinsdagavond werd tijdens het tweede Apple event van dit jaar de iPhone 13 gepresenteerd. Een 5G smartphone met onder andere baanbrekende camera-innovaties en een krachtige chip waarmee de batterij een indrukwekkende tijd meegaat. Benieuwd naar de belangrijkste features? Lees dan snel verder.

Clock 3 min

Dit is de nieuwste iPhone

Founder_visual_iPhone14Pro_ProMax_Launch_1800x800-lr

Ben je op zoek naar de nieuwste iPhone? De iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max zijn net uit! Ontdek ze hier…

BESTEL NU
De iPhones zijn er wederom in vier modellen: iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max.

Update: groene iPhone 13-modellen

Tijdens het allereerste Apple Event van 2022 maakte Apple bekend dat aan de iPhone 13-modellen twee extra kleuren zijn toegevoegd: alpengroen en groen. Het nieuwe alpengroen voor iPhone 13 Pro werd bereikt met behulp van meerdere lagen metaalkeramiek op nanometerschaal die over het oppervlak werden aangebracht. Bob Borchers, Vice President Worldwide Product Marketing bij Apple licht de uitbreiding toe: “Nu hebben klanten qua kleur nog meer keuze als ze een nieuwe iPhone uitzoeken. En natuurlijk profiteren ze sowieso van alle voordelen van de iPhone 13-modellen, waaronder ongeëvenaarde prestaties dankzij de A15 Bionic-chip, onze beste camerasystemen, enorme verbeteringen in batterijduur bij dagelijks gebruik, snelle 5G, ongelooflijke valbestendigheid en nog veel meer.”

Meest geavanceerde dubbele camerasysteem ooit in iPhone

Maak je graag foto’s? Dan vind je dit camerasysteem helemaal geweldig! Met nieuwe sensoren en lenzen voor alle drie de camera’s aan de achterkant beschikt de iPhone 13 Pro-serie over het beste camerasysteem dat ooit op iPhone is gebruikt. Deze zijn geoptimaliseerd om naadloos samen te werken met iOS 15 en worden aangedreven door de nieuwe beeldsignaalprocessor (ISP) in A15 Bionic voor verbeterde ruisonderdrukking en toonmapping. De volledig nieuwe Wide-camera heeft een grotere sensor met 1,9 µm pixels, voor minder ruis en snellere sluitertijden die in alle lichtomstandigheden nodig zijn. Dit levert nog gedetailleerdere foto’s op. In combinatie met het grotere diafragma van ƒ/1,5 biedt de Wide-camera op iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max een enorme verbetering in situaties met weinig licht. Tot 2,2x in vergelijking met iPhone 12 Pro, en bijna 1,5x in vergelijking met iPhone 12 Pro Max. Sensor-shift optische beeldstabilisatie (OIS) – uniek voor iPhone – is beschikbaar op beide modellen en stabiliseert de sensor in plaats van de lens. Hierdoor zijn beelden vloeiend en video’s stabiel. Zelfs als de gebruiker dat niet is.

Een enorme sprong voorwaarts in smartphonevideo

Met de Cinematic-modus ben zelfs jij een professionele filmmaker. In deze modus neem jij voortaan video’s op van mensen, huisdieren en voorwerpen waarin het lijkt alsof je naar een bioscoopfilm kijkt. Met een prachtig diepte-effect en automatische scherpstellingswijzigingen. Voor creatieve controle kan de scherpstelling tijdens en na de opname worden aangepast, en gebruikers kunnen het niveau van het bokeh-effect ook aanpassen in de Foto’s-app en iMovie voor iOS. En binnenkort ook in iMovie voor macOS en Final Cut Pro, waardoor deze iPhones de enige apparaten zijn waarmee het scherptediepte-effect in video’s zelfs na de opname kan worden bewerkt. Dankzij A15 Bionic en geavanceerde algoritmen voor machine learning kun je in de Cinematic-modus opnemen in Dolby Vision HDR.

A15 Bionic met 5-core GPU voor topprestaties

De A15 Bionic in de iPhone 13 Pro-reeks is nog geavanceerder, biedt indrukwekkende kracht en efficiëntie en stuurt de ongelooflijke nieuwe scherm-, camera- en videofuncties aan die nog nooit eerder op een iPhone mogelijk waren. De A15 Bionic, met 5-nanometertechnologie, is de snelste chip in een smartphone. De nieuwe 5-core GPU in de Pro-serie zorgt voor de snelste grafische prestaties in een smartphone, tot 50 procent sneller dan de toonaangevende concurrentie. Ideaal voor video-apps, hoogwaardige games en de vele nieuwe camerafuncties. De nieuwe 6-core CPU met twee nieuwe high-performance cores en vier nieuwe high-efficiency cores, is tot 50 procent sneller dan de concurrentie en voert veeleisende taken soepel en efficiënt uit.

5G-ervaring op meer plaatsen

De wereld gaat in hoog tempo over op 5G en iPhone biedt een geavanceerde 5G-ervaring, waardoor de manier waarop gebruikers verbinding maken, delen en genieten van content verandert. Het aangepaste hardwareontwerp in de iPhone 13 Pro-reeks is voorzien van meer 5G-banden, waardoor 5G op meer plaatsen werkt voor een betere dekking en betere prestaties. Tegen het einde van 2021 zal de ondersteuning voor 5G op iPhone wereldwijd verdubbeld zijn, met meer dan 200 providers wereldwijd in 60 landen en regio’s. Gebruikers kunnen videostreaming van hogere kwaliteit ervaren op hun favoriete platforms, competitievere gameplay in multiplayergames, snellere download- en uploadsnelheden en nog veel meer. Met iOS 15 zal SharePlay8 op 5G krachtige gedeelde ervaringen mogelijk maken. Zoals het synchroon bekijken van HDR-films of tv-programma’s met vrienden tijdens een FaceTime-gesprek. En in de Smart Data-modus wordt de batterij op intelligente wijze ontzien door de iPhone automatisch over te zetten op LTE wanneer 5G-snelheden niet nodig zijn.

Met iOS 15

iOS 15 verbetert de iPhone-ervaring met nieuwe manieren om in contact te blijven en krachtige functies waarmee gebruikers zich kunnen concentreren, ontdekken en meer kunnen doen dankzij de intelligentie van het apparaat. FaceTime-gesprekken voelen natuurlijker aan met ruimtelijke audio en een nieuwe portretmodus. Nieuwe Focus-functies helpen gebruikers om minder afgeleid te worden. Meldingen zijn opnieuw ontworpen en Live Text gebruikt intelligentie op het apparaat om tekst in een foto te herkennen en stelt gebruikers in staat om actie te ondernemen. Apple Maps biedt prachtige nieuwe manieren om te navigeren en de wereld te verkennen, met een nieuwe driedimensionale rij-ervaring in de stad en wandelaanwijzingen in augmented reality. Het weer is opnieuw ontworpen met schermvullende kaarten en meer grafische weergaven van gegevens. Wallet biedt ondersteuning voor de hometoetsen en nieuwe privacyregelaars in Siri, Mail en op meer plaatsen in het systeem zorgen voor een betere bescherming van gebruikersgegevens.

iPhone 13 bestellen

Wil jij de iPhone 13 ook hebben? Logisch, het is de beste iPhone ooit. Neem dan ook snel een kijkje in onze shop!

Founder_visual_iPhone14Pro_ProMax_Launch_1800x800-lr

Dit is de nieuwste iPhone

Ben je op zoek naar de nieuwste iPhone? De iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max zijn net uit! Ontdek ze hier…

BESTEL NU
Beeld: Apple