Telefoons

Waarom je met de nieuwe iPhone SE nóg beter kunt filmen en fotograferen

Tijdens het allereerste Apple Event van 2022 introduceerde Tim Cook een gloednieuwe iPhone SE. De meest opvallende feature van dit nieuwe toestel zit aan de binnenkant: de A15 Bionic-chip. Dankzij deze chip is het nu mogelijk om nóg betere films en foto’s te maken dan met de iPhone SE van 2020. Ook is het voor het eerst mogelijk om met een iPhone SE gebruik te maken van ons supersnelle 5G-netwerk. En ook fijn: het toestel is ontworpen met het oog op een minimale impact op het milieu. Meer weten? Lees snel verder!

Clock 2 min

De camera behoort tot één van de belangrijkste features van je smartphone. Jaarlijks maken we duizenden foto’s en filmpjes. Maar het gebruik van de camera breidt zich ook op allerlei andere vlakken uit. Denk aan het scannen van een QR-code of de handige Augmented Reality functionaliteiten van Google Maps. Logisch dus dat de nieuwe iPhone SE op dat vlak flink verbeterd is ten opzichte van zijn voorganger.

Slimme camera

De verbeteringen op de camera van de iPhone SE worden voornamelijk door de nieuwe A15 Bionic-chip mogelijk gemaakt. Deze chip maakt de camera slimmer, waardoor je met onder andere slimme HDR 4, fotografische stijlen en Deep Fusion nóg mooiere beelden maakt.

Slimme HDR 4

Slimme HDR 4 is een feature die we voor het eerst zagen bij de iPhone 13 Pro en de iPhone 13. Hiermee doet de camera met behulp van intelligente segmentatie diverse aanpassingen aan het onderwerp. Bijvoorbeeld in verhouding tot de achtergrond, met betrekking tot kleur, contrast en ruis. Hierdoor worden gezichten bij lastige lichtomstandigheden op de juiste manier belicht. Zo kunnen voor personen op dezelfde foto afzonderlijke aanpassingen worden gedaan om verschillende huidstinten tot hun recht te laten komen.

Fotografische stijlen

Met Fotografische stijlen kun je elke foto naar je hand zetten en tegelijkertijd blijven profiteren van Apple’s meervoudige beeldbewerking. De vooraf ingestelde en aanpasbare voorkeuren kun je toepassen op zowel onderwerpen als scènes. En in tegenstelling tot eenvoudige filters zijn ze slim genoeg om op verschillende onderdelen van de foto de juiste aanpassingen te maken. Zo weet je zeker dat ieder element, waaronder huidstinten, goed tot zijn recht komt.

Deep fusion

Deep Fusion maakt gebruik van geavanceerde machine learning. Zo kan de camera je beelden pixel voor pixel verwerken en in elk deel van de foto een optimaal resultaat bereiken op het gebied van textuur, details en ruis. De beeldsignaalprocessor in de A15 Bionic-chip zorgt voor aanzienlijk betere video’s met minder ruis. Vooral bij weinig licht, met een betere witbalans en levensechtere huidskleur.

5G nu ook op de iPhone SE

Met 5G profiteer je van de nieuwste draadloze technologie, met snellere uploads en downloads en minder vertraging. Hierdoor kun je nog meer doen – waar je ook bent. Denk bijvoorbeeld aan FaceTime-gesprekken in hogere HD-kwaliteit, zelfs als je geen wifi hebt en het mobiele netwerk gebruikt. Met SharePlay op 5G in iOS 15 kun je content delen als nooit tevoren: kijk samen met je vrienden precies tegelijk dezelfde films of tv-programma’s in HDR, gewoon in FaceTime. En dankzij de slimme databesparingsmodus gaat de iPhone SE automatisch over op LTE als je geen 5G-snelheid nodig hebt. Daardoor gaat de batterij langer mee.

iPhone SE en het milieu

Net als de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 is de iPhone SE ontworpen met het oog op een minimale impact op het milieu. De iPhone SE is gemaakt van gerecyclede materialen: onder meer 100% gerecyclede zeldzame aardmetalen in de Taptic Engine en audiomagneten, 100% gerecycled wolfraam in de Taptic Engine en 100% gerecycled tin in het soldeer van het moederbord. Dankzij een vernieuwde verpakking is het plastic omhulsel niet meer nodig, waarmee Apple dichter bij haar doel wil komen om in 2025 helemaal geen plastic meer in de verpakkingen te gebruiken. iPhone SE voldoet aan de hoge eisen van Apple op het gebied van energiezuinigheid en is nog altijd zo geproduceerd dat het gebruik van schadelijke stoffen wordt vermeden.

Bestel de iPhone SE nu

Je kunt de iPhone SE vanaf vandaag bestellen. Is het toestel iets voor jou? Kijk dan snel verder om meer over het toestel te weten te komen en ‘m direct te bestellen!

Beeld: T-Mobile