Telefoons

iPhone 14: Apple smartphone boordevol nieuwe features en updates

Ieder jaar kondigt Apple haar nieuwe iPhones in september aan. Dit jaar is dat niet anders: tijdens een wervelende keynote presenteerde de CEO van Apple, Tim Cook, de gloednieuwe iPhone 14. Een smartphone met ontzettend veel nieuwe features en slimme updates. Benieuwd naar de details? Founders zette de highlights van het keynote event voor je op een rijtje. Lees dus snel verder!

Clock 5 min

De nieuwe iPhone wordt gelanceerd in het jaar dat de iPhone inmiddels al haar 15e verjaardag viert. Op 9 januari 2007, presenteerde Steve Jobs de allereerste iPhone. Een toestel dat alles veranderde. En met 15 jaar iPhone, vieren we ook 15 jaar aan technologische innovatie. Want de specs van de eerste iPhone (o.a. 128 MB geheugen en 4 GB opslagruimte) staan in schril contrast met de features van de iPhone 14. Hét bewijs dat Apple één van de innovatiefste bedrijven ter wereld is.

Blijf op de hoogte

Founder_visual_iPhone14Pro_ProMax_1200x627

Als eerste de iPhone 14 bestellen? Dat kan! Schrijf je nu in en we informeren jou direct als hij besteld kan worden!

LEES MEER!
iPhone 14 Pro en iPhone 14 Pro Max

Tim Cook en zijn collega’s kondigden de iPhone 14 serie in twee delen aan. In het eerste deel kwamen de iPhone 14 zakelijk en de iPhone 14 Plus zakelijk aan bod. In het tweede deel stonden de iPhone 14 Pro zakelijk en de iPhone 14 Pro Max zakelijk centraal. Het meeste opvallende aan deze toestellen is het zogenaamde Dynamic Island — een nieuwe feature dat bovenaan het scherm geplaatst is om op een intuïtieve manier je iPhone te gebruiken. Aangedreven door A16 Bionic, de snelste chip ooit in een smartphone, beschik je met de iPhone 14 Pro zakelijk en de iPhone 14 Pro Max zakelijk over de allereerste 48MP hoofdcamera met een quad-pixel sensor en Photonic Engine, waarmee je foto’s bij weinig licht aanzienlijk verbeteren. Deze features maken de iPhone nog onmisbaarder voor alledaagse taken, creatieve projecten en nu zelfs noodsituaties met de Crash Detection functie.

Dynamic Island

Apple-iPhone-14-Pro-iPhone-14-Pro-Max-Dynamic-Island-demo-3up-lr

Met Dynamic Island kun je op een nieuwe manier met je iPhone communiceren. Het past zich in realtime aan om belangrijke waarschuwingen, meldingen en activiteiten weer te geven. Met de introductie van het Dynamic Island is de TrueDepth-camera opnieuw ontworpen om minder weergavegebied in beslag te nemen. Zonder de inhoud op het scherm te belemmeren, handhaaft het Dynamic Island een actieve status om gebruikers gemakkelijker toegang te geven tot de bedieningselementen. Activiteiten die op de achtergrond meedraaien, zoals kaarten, muziek of een timer, blijven zichtbaar en interactief. En apps van derden die informatie bieden zoals sportuitslagen en het delen van ritten met Live Activiteiten kunnen profiteren van het Dynamic Island.

Camera

Apple-iPhone-14-Pro-iPhone-14-Pro-Max-back-camera-220907Met de iPhone 14 Pro en haar Photonic Engine kun je nog beter fotograferen. Ook als je gemiddeld tot weinig licht tot je beschikking hebt. Hoe dat kan? Door een diepe integratie van hardware en software: tot 2x op de hoofdcamera, tot 3x op de Ultra Wide camera, tot 2x op de Telephoto camera, en tot 2x op de TrueDepth camera. Photonic Engine maakt deze dramatische kwaliteitsverbetering mogelijk door Deep Fusion eerder in het beeldproces toe te passen om buitengewone details te leveren en subtiele texturen te behouden, betere kleuren te bieden en meer informatie in een foto vast te houden.

Crash Detection

Apple-iPhone-14-Pro-iPhone-14-Pro-Max-Crash-Detection-220907

De hele iPhone 14-reeks beschikt over veiligheidsmogelijkheden die noodhulp kunnen bieden. Met een nieuwe dual-core versnellingsmeter die G-krachtmetingen tot 256Gs kan detecteren en een nieuwe gyroscoop met hoog dynamisch bereik, kan Crash Detection een ernstig auto-ongeluk detecteren. En automatisch de hulpdiensten bellen wanneer een gebruiker bewusteloos is of niet in staat is om zijn/haar iPhone te bereiken. Deze mogelijkheden bouwen voort op bestaande componenten, zoals de barometer, die nu veranderingen in de cabinedruk kan detecteren, de GPS voor extra input voor snelheidsveranderingen, en de microfoon, die harde geluiden kan herkennen die worden gekenmerkt door ernstige auto-ongelukken. Geavanceerde, door Apple ontworpen bewegingsalgoritmen, die zijn getraind met meer dan een miljoen uur real-world rij- en crashgegevens, zorgen voor een nog betere nauwkeurigheid.

A16 Bionic-chip

De A16 Bionic-chip in de iPhone 14 Pro en de iPhone 14 Pro Max maakt features als het Dynamic Island mogelijk. Ook zorgt de chip voor een batterij die de hele dag meegaat en levert het indrukwekkende computationele fotografiemogelijkheden. Met twee high-performance cores en vier high-efficiency cores is de nieuwe 6-core CPU tot 40% sneller dan de concurrentie en kan hij moeiteloos veeleisende workloads aan. De A16 Bionic heeft een versnelde 5-core GPU met 50% meer geheugenbandbreedte – perfect voor grafisch intensieve games en apps – en een nieuwe 16-core Neural Engine.

iOS 16

iOS 16 is ontworpen om te profiteren van de nieuwe mogelijkheden van de iPhone 14 Pro en heeft een nieuw ontworpen vergrendelscherm. Deze is persoonlijker, mooier en behulpzamer en kan met een meerlagig effect op kunstzinnige wijze onderwerpen van foto’s voor de tijd plaatsen. Voor inspiratie op het vergrendelscherm biedt de wallpaper-galerij een scala aan opties, waaronder Apple-collecties en een weer-achtergrond om live weersomstandigheden te zien terwijl ze gedurende de dag veranderen. Met Berichten kun je recent verzonden berichten bewerken of terughalen en gesprekken markeren als ongelezen om ze later opnieuw te bekijken. Met iCloud Shared Photo Library is het nog gemakkelijker om een ​​verzameling foto’s met familie te delen. Live Text wordt krachtiger met de mogelijkheid om tekst in video te herkennen en snel valuta om te zetten, tekst te vertalen en meer. En Visual Look Up voegt een nieuwe functie toe waarmee je het onderwerp van een afbeelding kunt aanraken en vasthouden om deze van de achtergrond te halen en in apps zoals Berichten te plaatsen.

Apple Watch Ultra

Apple kondigde ook de Apple Watch Ultra aan. Een nieuwe telg in Apple’s smartwatch familie met een nieuw gedurfd ontwerp en een breed scala aan functies. De gloednieuwe smartwatch heeft een  titanium kast van 49 mm en een plat saffierglas dat het grootste en helderste Apple Watch-scherm tot nu toe is. Een aanpasbare actieknop biedt direct toegang tot een breed scala aan handige functies. De Apple Watch Ultra heeft de beste batterijduur van alle Apple Watches, tot 36 uur bij normaal gebruik. De Wayfinder-wijzerplaat is speciaal ontworpen voor het grotere Apple Watch Ultra-display en heeft een ingebouwd kompas in de wijzerplaat.

Benieuwd wanneer je de iPhone 14 kunt bestellen?

De nieuwe iPhone is wederom een toestel waar je niet omheen kunt. Helaas kun je de telefoon nu nog niet bestellen. Maar wil je er als eerste bij zijn? Laat dan op deze iPhone 14 zakelijk bestelpagina je gegevens achter – dan hoor je van ons als eerste wanneer je het toestel kunt bestellen!

Founder_visual_iPhone14Pro_ProMax_1200x627

Blijf op de hoogte

Als eerste de iPhone 14 bestellen? Dat kan! Schrijf je nu in en we informeren jou direct als hij besteld kan worden!

LEES MEER!
Beeld: Apple