Telefoons

Hoe de gloednieuwe OPPO Reno6 Series AI inzet om je beelden nóg mooier te maken

Wat voor smartphone type ben jij? Ga jij meestal voor de usual suspects, zoals de iPhone of een Samsung? Of ben jij een early adopter en sta je altijd open voor wat nieuwe merken te bieden hebben? Behoor je tot de laatste categorie, dan hebben we goed nieuws voor je: OPPO lanceerde vandaag de OPPO Reno6 Pro 5G en de OPPO Reno6 5G. En waar OPPO altijd uitpakt als het gaat om de camera, is ook deze Reno6 serie weer voorzien van unieke camera features. Welke dat zijn? In dit Founders artikel lees je er meer over…

Clock 2 min

Maar voordat we de camera van de Reno6 serie induiken, bekijken we eerst wat andere features die opvallen in de nieuwe smartphone van de Chinese tech gigant.

  • Design: Met de unieke OPPO Glow-technologie ziet de OPPO Reno6 Series er opvallend uit door een innovatieve, unieke technologie die op de achterkant van de smartphone is toegepast. OPPO Glow is geïnspireerd door de natuurlijke kristallisatie van sneeuw bij het vriespunt, wat OPPO meer dan een jaar kostte om dit visuele effect na te bootsen en in het toestel te verwerken. Uiteindelijk levert dit het effect op van miljoenen kleine, sprankelende sneeuwvlokjes op de glazen rug van de telefoon.
  • Processor: Met de scherp afgestelde Qualcomm Snapdragon 870-processor kun je moeiteloos schakelen tussen de meest veeleisende apps, het maken van hoogwaardige portretvideo’s voor sociale media of videogames spelen die veel verwerkingskracht vereisen.
  • Opslag: De OPPO Reno6 5G beschikt ook over een toonaangevende 6nm-architectuurprocessor die wordt geleverd met 8 GB RAM en 128 GB opslag, de ultieme basis voor (social) storytellers en content creators.
  • Accu: De combinatie van deze krachtige verwerkingscapaciteit met de grote batterijen en OPPO’s eigen 65W Super VOOC 2.0-oplaadtechnologie, zorgt ervoor dat de smartphones van zonsopgang tot zonsondergang meegaan met de optie om hem in slechts 30 minuten volledig op te laden.
  • Beeldscherm: Beide OPPO Reno6 Series-toestellen zijn daarnaast voorzien van grote, meeslepende AMOLED-schermen die hoge verversingssnelheden tot 90 Hz aankunnen en vloeiende inhoud weergeven, of het nu gaat om gamen of streamen. Met de mobiele HDR10+ van de OPPO Reno6 Pro 5G kan de smartphone verbeterd kleurbereik leveren voor nog levendigere visuele ervaringen.

Slimme AI-mogelijkheden om je beelden nóg mooier te maken

En dan over naar de camera functionaliteiten. De OPPO Reno6 Series wordt geleverd met hoogwaardige camerafuncties, waaronder Bokeh Flare Portrait en AI Highlight Video-modi. Met Bokeh Flare Portrait Video kun je scènes maken met subtiel vervaagde achtergronden voor een professioneel, filmisch resultaat. De functie levert bovendien real-time videoverwerking om portretvideo’s met bokeh-lichtvlekken op de achtergrond vast te leggen, terwijl het onderwerp scherp en helder blijft.

De AI Highlight Video-functie wordt aangedreven door een krachtig algoritme dat de belichting van bewegende en stilstaande beelden radicaal verbetert, wat resulteert in heldere en levendige kleuren. De Ultra Steady Video-modus zorgt er daarnaast voor dat je zelfs de meest uitdagende opnamescenario’s kunnen stabiliseren. Bovendien stelt de Ultra Dark-modus je in staat om heldere en duidelijke foto’s en video’s vast te leggen. Zo wordt de modus automatisch ingeschakeld bij weinig licht, zodat emoties ook tijdens schemering of ‘s nachts loepzuiver worden vastgelegd.

De OPPO Reno6 Pro 5G is voorzien van een krachtige 50MP AI Quad Camera aan de achterkant van het toestel en een 32MP selfiecamera. De hoofdcamera wordt versterkt door de ultrakrachtige Sony IMX766-sensor om ervoor te zorgen dat je video én fotografie van hoge kwaliteit kunt vastleggen op ieder gewenst moment. Door geavanceerde technologie gebruikt de 50 MP-camera ook een pixelaggregatie-algoritme om supergedetailleerde 108MP-foto’s te produceren.

Meer weten?

Ben jij ook zo onder de indruk van deze nieuwe smartphone van OPPO? En wil je meer weten over dit toestel? Ga dan gelijk naar onze shop om meer over de OPPO Reno6 Pro 5G en de OPPO Reno6 5G te weten te komen.

Beeld: OPPO