Telefoons

Opvouwbare telefoons: dit zijn de nieuwste toevoegingen aan de Samsung Foldables familie

Voor sommigen is de opvouwbare telefoon een stukje nostalgie. Want in de zero’s werd menig mobieltje voorzien van een uitklapbaar design. Langzaam maar zeker verdwenen deze toestellen van het telecom toneel. Maar na een lange periode van afwezigheid is de foldable sinds een aantal jaren aan een comeback bezig. En met het Samsung Unpacked event dat zojuist plaatsvond, voegt Samsung met de Galaxy Z Fold3 en Galaxy Z Flip3 een nieuw hoofdstuk toe aan het bijzondere verhaal van de opvouwbare telefoon.

Clock 4 min

Voordat we beide toestellen induiken, leggen we uit wat de nieuwe Samsung smartphones met elkaar gemeen hebben. Voor het eerst in de Galaxy Z serie zijn de Samsung Galaxy Z Fold3 en de Samsung Galaxy Z Flip3 uitgerust met een waterbestendigheid-rating van IPX8. Ook zijn beide toestellen gemaakt van Armor Aluminum – het sterkste aluminium dat ooit is gebruikt voor een Galaxy smartphone – en Corning® Gorilla® Glass Victus™.

Eveneens noemenswaardig is de Hideaway Hinge, het scharnier geïntroduceerd op de Galaxy Z Flip, voor een unieke gebruikservaring. Dankzij de Flex mode kun je het toestel in iedere hoek blijven gebruiken. De verbeterde Sweeper-technologie heeft kortere borstelharen waardoor stof en andere deeltjes niet in de Hideaway Hinge komen, ondanks het slanke design. Uit intensieve testen onder toezicht van Bureau Veritas blijkt dat je de Z Fold3 en Z Flip3 probleemloos 200.000 keer open en dicht kunt vouwen. Beide smartphones zijn uitgerust met de nieuwste 5nm AP en 5G.

Galaxy Z Fold3: opvouwbare telefoon met ultieme productiviteit en entertainment

010_lifestyle_galaxyzfold3_5g_phantomblack

Vouw je de Z Fold3 open, dan maak je kennis met een ultieme entertainment-ervaring. Met het 7,6 inch Infinity Flex Display geniet je met je opvouwbare telefoon tot in de puntjes van een ononderbroken beeld dankzij de Under Display Camera. Ook scrollen gaat soepel dankzij de 120Hz variabele resfresh rate op zowel het hoofd- als coverscherm.

S Pen

De S Pen, die al jaren erg populair is op de Note-serie, maakt zijn foldable debuut op de Z Fold3. Dat is goed nieuws voor multitaskers. Zo maak je op het grote hoofdscherm van deze opvouwbare telefoon eenvoudig aantekeningen tijdens een videocall of vink je je checklist makkelijk af terwijl je e-mails doorneemt. Er komen twee opties beschikbaar: S Pen Fold Edition en S Pen Pro. Beide zijn uitgerust met een punt die zich terugtrekt bij teveel druk. Op die manier hoef je niet bang te zijn om het scherm te beschadigen.

Flex Mode

De Z Fold3 is verder voorzien van een verbeterde Flex mode. Ook dit zorgt ervoor dat je meer tegelijkertijd kunt doen, zoals een videocall op het bovenste scherm terwijl je een berichtje tikt op het onderste scherm. En dankzij de verbeterde Multi-Active Window kun je nóg makkelijker multitasken op het grote scherm. Ook App Pair is verbeterd. Zo maak je shortcuts naar je favoriete apps, zodat je die later op dezelfde manier kunt openen. Met de nieuwe Taskbar switch je snel tussen apps zonder dat je terug hoeft naar het startscherm.

Galaxy Z Flip3: opvouwbare telefoon met ideale balans tussen stijl, functie en fun

003_galaxyzflip3_5g_cream

Het eerste dat opvalt aan de Z Flip3 is het grote gerestylede Cover Screen. Dat maakt het veel makkelijker om notificaties en berichten te bekijken, zonder dat je de Z Flip3 hoeft te openen. Je houdt je agenda bij, checkt het weer en telt je dagelijkse hoeveelheid stappen met de nieuwe Cover Screen widgets. Ook kan je de wallpaper van je opvouwbare telefoon eenvoudig matchen met de kleur van de Galaxy Watch4 of Galaxy Watch4 Classic, de nieuwe smartwatches van Samsung.

Camera

Z Flip3 is verder ideaal voor het vastleggen en delen van herinneringen. Door het gebruik van de laatste camerafuncties maak je met Flex mode handsfree de mooiste selfies. Voor een snelle foto – of zelfs video – hoef je je device niet eens te openen: door te dubbelklikken op de aan/uit toets schiet je direct vanaf de Cover Screen al raak met de verbeterde Quick Shot-functie. Scrollen en content delen gaat extreem soepel op het 120Hz scherm met variabele refresh rate.

Entertainment

Ook voor zorgeloos ontspannen zit je goed met de Z Flip3. Je volgt handsfree een YouTube-vlog, serie of tv-programma, terwijl de geüpgradede Stereo Speakers met Dolby Atmos® zorgen voor helder en meeslepend geluid, compleet met diepte en ruimtelijke effecten. Dankzij Flex Mode Panel zien je favoriete apps er niet alleen beter uit, ook kun je ze makkelijker gebruiken. Is je device bijvoorbeeld deels gevouwen, dan zorgt de functie ervoor dat de video vanzelf naar de bovenste helft van het scherm verplaatst terwijl de bedienknoppen, zoals helderheid en volume, naar de onderste helft verschuiven.

Verbeterde ervaring geeft nieuwe mogelijkheden

Met de Galaxy Z-serie heb je toegang tot meer apps die het maximale uit je foldable scherm halen, ook doordat Samsung de samenwerking met bedrijven als Google en Microsoft heeft uitgebreid. Zo geniet je van een geoptimaliseerde ervaring en werk je effectief samen in Microsoft Teams dankzij de Flex Mode van de Galaxy Z-serie en de kracht van Office en Teams. En via Microsoft Outlook’s splitschermmodus voor Samsung foldables lees je een e-mail, terwijl je tegelijk andere e-mails open hebt staan – net als op een desktop dus. Mocht je daar behoefte aan hebben, dan optimaliseer je met de functie Labs nog veel meer apps voor het opvouwbare scherm.

Pre-order nu

Kortom: met een iconisch design en bijzondere entertainmentmogelijkheden, bieden de Samsung Galaxy Z Flip3 en de Samsung Galaxy Z Fold3 toegang tot unieke nieuwe manieren om te werken en te ontspannen. En pre-order je nu de Samsung Galaxy Z Fold3 | Z Flip3, dan ontvang je vele voordelen ter waarde van maar liefst € 381,-. Denk aan kortingen en accessoires. Benieuwd? Kijk dan snel verder!

Beeld: Samsung