Telefoons

Samsung Galaxy Z Flip4 en Galaxy Z Fold4 ontvouwen zich als de nieuwe standaard in opvouwbare smartphones

Onlangs introduceerde Samsung haar nieuwste opvouwbare smartphones: de Galaxy Z Flip4 en de Galaxy Z Fold4. Met deze vierde generatie foldables laat de Koreaanse techgigant wederom zien dat degenen die van een groot scherm houden niet perse ook een groot toestel op zak hoeven te hebben. Want met slim design en state of the art technologie bewijst Samsung dat er méér met minder mogelijk is. In dit artikel lees je alles over de nieuwe foldables van Samsung.

Clock 4 min

Toen zo’n 15 jaar geleden de eerste smartphone gelanceerd werd, kreeg dat toestel een bescheiden schermpje van zo’n 3,5 inch mee. Sindsdien werden de screen sizes van onder andere Samsung steeds groter. Van het 5,1 inch scherm van de Galaxy S5 en de Galaxy S6 Edge waarbij ook de randen van het toestel in het scherm opgenomen werden, tot het 6,5 inch scherm van de Galaxy S20 en het 6,8 inch scherm van de Galaxy S22 Ultra: onze behoefte aan steeds grotere schermen neemt steeds meer toe. Maar hoe zorg je er nu voor dat je met een groot scherm op je smartphone ook mobiel blijft? Samsung heeft daar met de Galaxy Z Flip4 en de Galaxy Z Fold4 een slim antwoord op.

Dit zijn de nieuwste Samsung telefoons

D_2022-0230_TMO_Samsung-Launch_ZFlip_ZFold_Watch5_Founders_1800x800_NS_v2-lr

Op zoek naar een Samsung telefoon? We hebben de nieuwste toestellen voor je op een rijtje gezet!

BESTEL NU
Galaxy Z Flip4: ultieme tool voor zelfexpressie

De Galaxy Z Flip4 is de ultieme tool voor zelfexpressie. Het compacte, opvouwbare design maakt unieke ervaringen mogelijk, die op geen enkele andere smartphone beschikbaar zijn. Met de foldable maak je bijvoorbeeld handsfree video’s of groep-selfies vanuit verschillende hoeken. Hoe? Door de Z Flip4 gedeeltelijk te vouwen en FlexCam te activeren. Je kunt de resultaten eenvoudig delen via je favoriete apps: dankzij Samsungs samenwerking met Meta (voorheen Facebook) is FlexCam geoptimaliseerd voor de populairste sociale media-platforms, zoals Instagram, WhatsApp en Facebook.

Quickshot

Je maakt direct vanaf het Cover Scherm selfies van hoge kwaliteit met Quick Shot. Of start haarscherpe video-opnames in de Quick Shot-modus en schakel naadloos over naar de Flex-modus: zo kun je handsfree doorgaan met opnemen, zonder de video te stoppen – ideaal voor contentmakers en vloggers. Bij gebruik van Quickshot is het nu ook mogelijk om selfies te maken in Portrait Mode en een preview te bekijken met de werkelijke fotoverhoudingen. Foto’s en video’s zijn scherper en stabieler – of het nou dag of nacht is – dankzij de verbeterde camera met een sensor die 65% helderder is , aangestuurd door het Snapdragon® 8+ Gen 1 mobiele platform.

Handsfree werken

Z Flip4 is gemaakt om echt handsfree te werken, zodat je meer kunt doen zonder je telefoon te openen. Bellen, sms’en, je auto ontgrendelen en zelfs de SmartThings Scene-widget  bedienen: het kan allemaal vanaf het Cover Screen. Ideaal ook voor degenen die hybride werken.

Supersnel opladen

De Galaxy Z Flip4 kan langer opnemen, afspelen en verbinding maken tussen oplaadbeurten dankzij de grotere 3.700mAh accu. Met Super Fast Charging laad je tot 50% op in ongeveer 30 minuten. Zo blijf je altijd verbonden, ook wanneer je accu bijna leeg is.

Persoonlijk maken

Met het dunnere scharnier, de rechtere randen, het contrasterende, matte glas aan de achterkant en de glanzende metalen frames, is dit Samsungs meest verfijnde ontwerp tot nu toe. Zowel op het cover-scherm als het hoofdscherm kun je de Z Flip4 van binnen en van buiten volledig aanpassen met Galaxy Themes. Zo maak je je foldable extra persoonlijk, met zelfgekozen lettertypen, pictogrammen en designs. Bovendien kun je je eigen Cover Screen maken met nieuwe klokken en verschillende soorten achtergronden, zoals afbeeldingen, GIF’s en zelfs video .

Galaxy Z Fold4: multitasking-krachtpatser met ultieme prestaties

De Galaxy Z Fold4 combineert alle expertise van Samsung op het gebied van mobiele technologie in een toestel met meer functionaliteiten, of het nu geopend, gesloten of in Flex-modus is. Bovendien is het het eerste apparaat dat wordt geleverd met Android 12L, een speciale versie van Android die door Google is gemaakt voor grote schermen, zoals opvouwbare apparaten.

Mega makkelijk multitasken

Multitasken is op de Z Fold4 eenvoudiger dan ooit, waardoor je onderweg veel meer gedaan kunt krijgen. De nieuwe Taskbar  biedt een lay-out die lijkt op die van de pc, voor eenvoudige toegang tot je favoriete en recente apps. Multitasking is intuïtiever geworden, dankzij nieuwe veegbewegingen. Schakel apps onmiddellijk van volledige schermweergave naar pop-upvensters of deel je scherm in tweeën voor meer manieren om te multitasken .

Intuïtiever werken

De samenwerking van Samsung met Google en Microsoft tilt multitasking naar een hoger niveau. Google-apps, zoals Chrome en Gmail, ondersteunen nu drag-and-drop, zodat je snel links, foto’s en meer van de ene app naar de andere kunt kopiëren en plakken. Met Google Meet verbind je met meer mensen en onderneem je virtuele co-activiteiten, zoals samen video’s bekijken op YouTube of samen games spelen tijdens een videogesprek .

S Pen

De volledige Office-suite en Outlook van Microsoft profiteren ook van het opvouwbare scherm: er kan meer informatie op het scherm worden weergegeven en er kan sneller met de inhoud worden gewerkt. En breid je de Z Fold4 uit met de S Pen die speciaal voor dit toestel gemaakt is, dan is de multitask-ervaring compleet. Hiermee kun je onderweg tekenen of aantekeningen maken. Na gebruik berg je de S Pen op in de gestroomlijnde opslag van de Standing Cover met Pen case.

Camera

De Galaxy Z Fold4 maakt verbluffende foto’s en video’s, dankzij een verbeterde 50MP groothoeklens en de 30x Space Zoom-lens . Met de verschillende cameramodi, waaronder de grotere Zoom-map in Capture View Mode, de Dual Preview en de Rear Cam Selfie, profiteer je van de unieke vorm doordat je over veel meer flexibiliteit beschikt bij het maken van foto’s of video’s. En met de grotere pixelgrootte, de sensor die 23% helderder is en de verbeterde processorkracht, leg je zelfs ’s nachts duidelijke beelden vast.

Groot beeldscherm

Alles is meeslepender en opvallender op het 7,6-inch hoofdscherm , dankzij een helderder beeld, de 120Hz adaptive refresh rate en een minder zichtbare Under Display Camera (UDC) met een nieuwe scatter-type subpixelrangschikking. Populaire sociale media-apps zoals Facebook zijn geoptimaliseerd voor het grotere scherm, wat het gebruik een aangename beleving maakt.

Slimme bediening

Open je favoriete streaming-app, zoals Netflix, en kijk handsfree in de Flex-modus. Zelfs in niet-geoptimaliseerde apps bedien je het apparaat zonder de content te onderbreken. Het nieuwe Flex Mode Touchpad  maakt het mogelijk om nauwkeurig video’s te pauzeren, terug te spoelen en af te spelen. Ook kun je in- en uitzoomen op content, terwijl het apparaat in de Flex-modus staat.

Snel, sneller, snelst

Gamen gaat soepeler dankzij het krachtige Snapdragon® 8+ Gen 1 Mobile Platform en de supersnelle 5G. De dunnere scharnier, het lichtere gewicht en de nog smallere randen zorgen ervoor dat je op het extra brede scherm eenvoudige interacties met één hand uitvoert bij gebruik van het Cover Screen .

Wereldwijde primeur

In Nederland hebben we een primeur: waar wereldwijd de toestellen eerst in een pre-sale verkocht gaan worden, kun je de Galaxy Z Flip4 en de Galaxy Z Fold4 in Nederland vandaag al aanschaffen! Kijk voor meer informatie over de toestellen in onze webshop en bestel je favoriete foldable direct zodat je ‘m als een van de eersten ter wereld in huis hebt!

D_2022-0230_TMO_Samsung-Launch_ZFlip_ZFold_Watch5_Founders_1800x800_NS_v2-lr

Dit zijn de nieuwste Samsung telefoons

Op zoek naar een Samsung telefoon? We hebben de nieuwste toestellen voor je op een rijtje gezet!

BESTEL NU
Beeld: Samsung