Telefoons

Samsung Galaxy Note 10: Alle geruchten rondom release date, specs en meer

De Samsung Galaxy Note 10 wordt mogelijk de snelste smartphone van Samsung ooit.

Clock 3 min

Bestel de Samsung Galaxy Note 10

De Samsung Galaxy Note 10 en Note 10+ bestel je bij T-Mobile.

Bestel nu
Binnenkort maakt Samsung naar alle verwachtingen de opvolger van de Galaxy Note 9 bekend, die dan vermoedelijk de Galaxy Note 10 gaat heten. Zoals ieder jaar is de nieuwe Galaxy Note een benchmark van de industrie en één van de smartphones waar wereldwijd naar wordt uit gekeken. Vanuit T-Mobile blikken we graag op de geruchten rondom de Note 10 die nu al de rondte doen.

Release datum Samsung Galaxy Note 10

Samsung heeft bekend gemaakt dat er op 7 augustus 2019 ‘een nieuw toestel’ wordt gepresenteerd tijdens een nieuw Unpacked event. Dit deden zij zoals gebruikelijk via een uitnodiging aan techjournalisten en retailers. In de invite is de kenmerkende stylus “S-Pen” van de Note te zien. Naar verwachting zal het dus gaan om de opvolger van de Note 9, die elk jaar rond deze periode gelanceerd wordt door Samsung.

Wanneer is de Galaxy Note 10 verkrijgbaar?

Als Samsung op 7 augustus de nieuwe Galaxy Note 10 lanceert zal het toestel naar verwachting diezelfde week direct te bestellen zijn. Omdat er vaak enige tijd over heen gaat voor Samsung alle toestellen bij zijn retailpartners kan aanleveren, zullen de eerste toestellen waarschijnlijk vanaf eind augustus worden uitgeleverd.

Twee formaten: Large en Extra Large

Een betrouwbare Koreaanse techsite heeft onlangs al bekend gemaakt dat de Note 10 waarschijnlijk in twee formaten op de markt komt: groot en extra groot. Het XL model zou een scherm van 6.7-inch hebben, die kleinere variant heeft een 6.4-inch display. Via Twitter gaan foto’s rond van prototypes van de twee verschillende Note 10 modellen.

5G versies van de Galaxy Note 10

Het ziet er naar uit dat de nieuwe Note 10 wordt uitgebracht in een 4G en een 5G variant, melden insiders. Voor Nederlandse gebruikers is een 5G toestel op dit moment nog niet noodzakelijk, T-Mobile verwacht pas in 2020 een landelijk dekkend 5G netwerk uit te rollen. Het is nog niet duidelijk of er in Nederland alleen 4G toestellen in de verkoop gaan of ook de 5G versie, bijvoorbeeld voor gebruik tijdens onderzoek in 5G Field Labs.

Fast charging batterij op de Note 10

Een batterij die razendsnel oplaadt: dat is mogelijk dankzij een 25-watt fast charging optie. Volgens de geruchten is de nieuwe Galaxy Note 10 met een dergelijke feature uitgerust. Sommigen beweren zelfs dat het toestel over een 45-watt oplaad-poort beschikt.  Dat is goed nieuws voor mensen die echt het uiterste uit hun smartphone halen: met fast charging is je batterij namelijk veel sneller weer vol.

Overigens hoef je niet bang te zijn dat de Note 10 snel leegloopt: in de wandelgangen wordt al genoemd dat het grootste toestel een batterij van maar liefst 4,500 mAh krijgt. De kleinere variant zou een batterij van 3,400 mAh krijgen, wat nog steeds aanzienlijk is. Volgens techsite The Verge kunt je de Note 10 trouwens ook weer gewoon draadloos opladen, net als eerdere Samsung modellen.

Nieuw Infinity Display

Begin dit jaar zagen we Samsung’s nieuwe Infinity-O display voor het eerst in actie op de Samsung Galaxy S10. Het valt te verwachten dat deze nieuwe beeldschermtechnologie ook op de nieuwe Note 10 zal worden toegepast. De verhoudingen van het beeldscherm zouden dan 19:9 worden, wat het toestel ideaal maakt om ook een film, serie of game op te kijken of spelen.

Meer camera’s

De Galaxy Note 10 heeft maar liefst vier camera’s aan de achterkant beweren insiders. Daarmee heeft de nieuwe Note net zoveel camera’s als de Huawei P30 Pro en de Galaxy S10 5G. Overigens zou dit alleen voor het XL model van de Note 10 zo zijn, de normale Note 10 moet het doen met ‘slechts’ drie camera’s.

Zoveel camera’s op één toestel hebben vooral als voordeel dat je nog betere foto’s kunt maken. Bijvoorbeeld portretfoto’s met een mooie scherpte-diepte, of foto’s in het donker. De 5x optical zoom lens in de nieuwe Note 10 toestellen maakt ook foto’s van veraf of macrofotografie stukken beter.

Snelste smartphone van Samsung

Een nieuwe smartphone betekent vaak drie dingen: een betere batterij, betere camera en snellere performance. Ook aan dat laatste is gedacht in de nieuwe Note 10. Deze nieuwe phablet van Samsung zou zelfs wel eens de snelste smartphone van Samsung ooit kunnen gaan worden.

De Samsung Galaxy Note 10 zou volgens de geruchten worden uitgerust met een Exynos 9823 system-on-a-chip, de opvolger van de vorige Exynos chip. Daarmee is het toestel zelfs sneller dan de in februari van dit jaar gelanceerde Galaxy S10. In combinatie met 8GB RAM wordt de Note 10 een echt werkpaard.

En ook nog een smartwatch?

Ten slotte ook nog goed nieuws voor diegene die nog even niet op zoek is naar een nieuwe smartphone. Er zou namelijk naast de Note 10 ook nog een nieuwe Samsung smartwatch worden aangekondigd op 7 augustus a.s.: de Galaxy Watch Active 2. Ook van dit apparaat gaan al wat gelekte plaatjes rond op Twitter. We zijn benieuwd of deze en andere geruchten tijdens het Samsung event op 7 augustus a.s. waarheid blijken.

Bestel de Samsung Galaxy Note 10

De Samsung Galaxy Note 10 en Note 10+ bestel je bij T-Mobile.

Bestel Nu

Foto: OnLeaks / 91Mobiles

Beeld: Shutterstock