Telefoons

7 dingen die we nu al weten over de nieuwe Samsung Galaxy S10

Op 20 februari 2019 presenteert Samsung een nieuwe smartphone. Wij zetten de laatste geruchten op een rijtje die al bekend zijn over over dit nieuwe, bijzondere toestel.

Clock 3 min

Nog even wachten en dan wordt hoogstwaarschijnlijk de Samsung Galaxy S10 gelanceerd. De presentatie van Samsung’s nieuwste smartphone werd onlangs wereldkundig gemaakt door middel van een uitnodiging aan techjournalisten wereldwijd. Op de uitnodiging is groot het getal ’10’ te zien, waarschijnlijk gaat het dus om de Samsung Galaxy S10! De bekendmaking vindt plaats op woensdag 20 februari 2019.

Voordat het zover is, is het natuurlijk nog even afwachten wat we van de mogelijke opvolger van de Samsung Galaxy S9 mogen verwachten. Toch is er de afgelopen weken al de nodige informatie naar buiten gekomen. Daaruit kunnen we opmaken dat de nieuwe Galaxy S10 in elk geval weer stukken sneller wordt dan zijn voorganger, en dat het apparaat over een veel betere batterij beschikt.

Wil je zeker weten dat je niks mist van de bekendmaking van de nieuwe S10? En dat je als eerste bericht van ons ontvangt wanneer je deze kunt bestellen? Meld je dan nu aan voor de Samsung Galaxy S10 nieuwsbrief! Wij zorgen dat je het laatste nieuws niet mist. Lees hieronder vast alle geruchten over de S10.

Direct op de hoogte van het laatste Samsung Galaxy nieuws

Wil jij niks missen van de Samsung Galaxy lancering? Abonneer je dan nu op onze Samsung nieuwsbrief zodat we je als eerste op de hoogte kunnen brengen van dit nieuwe toestel.

Lanceerdatum Galaxy S10

In tegenstelling tot eerdere smartphones van Samsung wordt de nieuwe Galaxy S10 niet tijdens electronicabeurs CES of Mobile World Congress in Barcelona gelanceerd. In plaats daarvan kiest Samsung voor een eigen event in Londen en San Francisco: de Samsung Galaxy S10 wordt gelanceerd op woensdag 20 februari 2019. Het event is een paar dagen voordat MWC 2019 begint.

Op de uitnodiging aan de internationale media valt bovendien op te maken dat de opvolger van de Galaxy S9 zeer waarschijnlijk de Galaxy S10 gaat heten: Op de visuals die Samsung zelf heeft verspreid valt groot het getal ’10’ af te lezen. De vraag is uiteraard nog even of de S10 ook in verschillende varianten beschikbaar komt.

S10 Lite en S10 Plus

Een bekende Android developer uit Amerika weet op Twitter te vertellen dat er inderdaad meerdere versies van de Galaxy S10 zullen verschijnen. Het zal gaan om de volgende toestellen en specs:

  • Galaxy S10 Lite: 4GB RAM en 128GB opslag
  • Galaxy S10: 6GB of 8GB RAM en 256 GB opslag
  • Galaxy S10 Plus: 6GB of 8GB RAM en 128, 256 of 512 GB opslag
  • Galaxy S10 Plus (5G model): 8GB of 12GB RAM en 256 of 512GB of 1TB opslag

Zoals je ziet, is de meest opvallende toevoeging aan dit lijstje de laatste: De Samsung Galaxy S10 zou wel eens de eerste smartphone met 5G ondersteuning kunnen gaan worden. Als dat zo is, heeft Samsung natuurlijk een echte primeur in huis.

Prijs Galaxy S10

Ook over de prijs van de Galaxy S10 is de afgelopen tijd al wat informatie naar buiten gekomen. Volgens Engelse media zal de losse aanschafprijs van de 5,8 inch Galaxy S10 Lite zo rond de €750 komen te liggen. Het flagshipmodel, de Galaxy S10 Plus 5G, gaat rond de €1570 kosten. Daarmee is dit model ietsje duurder dan de meest uitgebreide variant van de iPhone Xs Plus. Welke toestellen T-Mobile gaat aanbieden bij een (zakelijk) abonnement en tegen welke tarieven, is op moment van schrijven nog niet bekend.

Camera Galaxy S10

(Amateur)fotografen mogen zich in elk geval verheugen op de lancering van de Galaxy S10: het toestel krijgt namelijk een flinke camera update. De S10 Lite, S10 en S10 Plus krijgen naar verluidt een 16MP f/1.9 lens met een 123 graden-groothoek. Daarnaast zit er aan de voorzijde van de smartphone nog een lens: een 12MP lens die kan wisselen tussen een diafragma van f/1.5 en f/2.4. Deze lens beschikt bovendien over optische beeldstabilisatie.

Er gaan overigens geruchten dat de Galaxy S10 Plus zelfs drie lenzen krijgt aan de voorzijde. Maar over de specs van de derde lens is nog niets bekend.

Galaxy S10 opvouwbaar?

Al lange tijd zijn diverse smartphone-leveranciers bezig met het ontwikkelen van de eerste opvouwbare smartphone. Tijdens de CES zagen we dit jaar zelfs de eerste opvouwbare smart TV! Of de Galaxy S10 ook (gedeeltelijk) opvouwbaar wordt, daar wordt op internet op dit moment heftig over gespeculeerd. Als Samsung op 20 februari al een opvouwbare telefoon aankondigt, zal dit waarschijnlijk niet de Galaxy S10, maar de Samsung Galaxy X of Samsung Galaxy F zijn. Over dit mysterieuze nieuwe toestel is helaas nog niets bekend.

Langere batterijduur

Altijd goed nieuws is dat de batterijduur van de Galaxy S10 flink langer zal zijn dan die van de S9. In de S10 zit een batterij van 3,100mAh, terwijl de Galaxy S10 Plus over een 3,500mAh versie beschikt, en de S10 Plus 5G zelfs over een 4,000mAh batterij. Daarmee wordt de Samsung S10 straks één van de meest langdurig te gebruiken smartphones van dit moment. Ideaal als je je smartphone veel gebruikt.

Kleuren Galaxy S10

Als laatste, niet geheel onbelangrijk detail, vragen we ons natuurlijk af in welke kleuren de Samsung Galaxy S10 straks op de markt verschijnt. Volgens gelekte foto’s zijn dit maar liefst vier kleuren: zwart, wit, blauw en groen. De S10 verschijnt wellicht in sommige landen ook in een opvallende gele kleur. Of deze kleur ook in Nederland verschijnt, weten we op moment van schrijven helaas nog niet.

Wil je zeker weten dat je niets mist van de lancering van de nieuwe Galaxy S10? Schrijf je hierboven in voor onze Samsung nieuwsbrief, dan houden we je automatisch op de hoogte van het laatste nieuws!

Bronnen: The Verge, CNET, WSJ, Engadget

Foto: Shutterstock

Beeld: Shutterstock