Telefoons

Wordt de Samsung Galaxy S10 X 5G de eerste 5G smartphone in Nederland?

In 2020 rolt T-Mobile een landelijk dekkend 5G netwerk uit in Nederland. Hoog tijd dus voor 5G smartphones! De Samsung Galaxy S10, die waarschijnlijk in de loop van deze maand wordt aangekondigd, zou wel eens één van de eersten kunnen zijn.

Clock 2 min

Op 20 februari a.s. kondigt Samsung een aantal nieuwe producten aan tijdens het Samsung Unpacked event. Naar verwachting gaat het onder meer over de Samsung Galaxy S10, de opvolger van de Samsung Galaxy S9. Ondertussen duiken ook steeds meer geruchten op dat de Samsung Galaxy S10 ook als 5G toestel op de markt verschijnt. Daarmee is het een van de allereerste 5G toestellen wereldwijd.

De introductie van 5G

Het staat vast dat er door de meeste toestelfabrikanten hard wordt gewerkt aan 5G toestellen. 5G is de opvolger van 4G en is niet alleen sneller, maar vooral ook betrouwbaarder dankzij lagere latency (vertraging op je verbinding). Daarnaast kun je er veel meer verschillende apparaten op aansluiten. Dat laatste is essentieel voor de grootschalige uitrol van het Internet of Things.

5G maakt gebruik van een combinatie van frequenties die deze nieuwe standaard in dataverkeer mogelijk maakt. T-Mobile heeft samen met Tele2 aangekondigd 5G al in 2020 landelijk te willen uitrollen. Om 5G ook op je smartphone te kunnen gebruiken moet je toestel daar natuurlijk wel geschikt voor zijn. De huidige generatie smartphones is dat op dit moment nog niet.

Samsung Galaxy S10 5G

Eind 2018 heeft Samsung een demonstratie gegeven van een eigen 5G telefoon in samenwerking met chipbouwer Qualcomm. Met name bij de chipfabrikanten ligt op dit moment de grote uitdaging om de juiste hardware voor 5G netwerken te bouwen. Ook concurrent Intel zet op dit moment alle zeilen bij om deze technologie op tijd af te krijgen.

De Samsung Galaxy S10 5G krijgt naar alle verwachting hetzelfde uiterlijk als de gewone Samsung Galaxy S10. De 10 in de naam van deze toestellenserie is tevens een verwijzing naar het tienjarig bestaan van de Samsung Galaxy smartphone lijn.

Eerste 5G telefoon in Nederland

Of de 5G variant van de Samsung Galaxy S10 direct in Nederland wordt uitgebracht is nog maar zeer de vraag. En zijn immers nog geen echte 5G netwerken operationeel waarop het toestel kan worden gebruikt. De kans is echter wel aanwezig dat Samsung van het moment gebruik maakt om haar voorbereiding op 5G technologie te demonstreren tijdens hun Unpacked event op 20 februari a.s.

Techjournalisten verwachten dat een kleine hoeveelheid Samsung Galaxy S10 5G toestellen medio maart 2019 wel wordt uitgebracht in de Verenigde Staten en Zuid-Korea. Dit toestel is waarschijnlijk wel ietsje duurder dan de normale Galaxy S10. Maar met een 5,000MAh batterij, 10GB RAM, 1TB harde schijf en natuurlijk een 5G functie krijg je dan wel waar voor je geld, als je écht voorop wilt lopen.

Op 20 februari a.s. weten we zeker of er een nieuwe Galaxy S10 komt en ook of deze klaar is voor 5G. Wil je dat moment niet missen? Abonneer je nu op onze Samsung nieuwsdienst, dan zorgen we dat jij als eerste op de hoogte bent van alle releases tijdens dit event.

Direct op de hoogte van het laatste Samsung Galaxy nieuws

Wil jij niks missen van de Samsung Galaxy lancering? Abonneer je dan nu op onze Samsung nieuwsbrief zodat we je als eerste op de hoogte kunnen brengen van dit nieuwe toestel.

Beeld: Shutterstock