Telefoons

De 6 belangrijkste dingen die de iPhone X zo bijzonder maken

De iPhone X heeft een hoop nieuwe features. Maar er zijn 6 dingen die echt een groot verschil in je leven gaan maken. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Clock 3 min

1. Animoji

Hier ga je niet aan ontkomen: de iPhone X heeft Animoji! Deze bewegende en pratende emoji zijn onderdeel van iMessage, met de pratende drol als meest bekende variant. Het leuke is dat de Animoji ook je gezichtsuitdrukkingen overnemen, zodat je echt even in een emoji verandert. Hiervoor moet je wel zorgen dat je gezicht goed in beeld is. Maar natuurlijk de stem van een ander opnemen, zoals die van de Fresh Prince of Bel Air.

https://twitter.com/AnimojiVid/status/927622627836944384

2. Super Retina-scherm

De iPhone X is vooralsnog de enige telefoon van Apple met een Super Retina-display. Het scherm heeft maar liefst 458 pixels per inch, waarmee het de hoogste pixeldichtheid ooit in een iPhone heeft. Het scherm van 5,8 inch neemt verder vrijwel de gehele voorkant van het toestel in. Maar meest belangrijk is eigenlijk wel dat het een OLED-scherm is, dat voor rijke en realistische kleuren en beelden zorgt.

Daarnaast ondersteunt het scherm HDR, waardoor je films en video’s in prachtige kwaliteit afgespeeld worden. Dat is een flink pluspunt voor deze telefoon!

3. TrueDepth-camera

Apple heeft verder flink wat aandacht gestoken in zijn camera aan de voorzijde. Dit is een TrueDepth-camera en die heeft een hele lijst aan toffe functies. Zo is er een portretmodus, waarmee je portretfoto’s kunt maken die kunnen concurreren met de gemiddelde professionele foto. Druk je namelijk op het scherm, dan wordt je gezicht scherper gemaakt en de achtergrond vervaagd. Daardoor wordt de focus op het onderwerp van het portret gelegd.

Verder heb je Portrait Lighting, waarmee je het licht in je foto kunt aanpassen. Met studiolicht wordt je gezicht bijvoorbeeld helderder, met contour-licht voeg je dramatische schaduwen en highlights toe.

iPhone X camera

De camera aan de achterkant heeft trouwens ook wat handige functies. Zo heeft de iPhone X dual optische stabilisatie. Dat betekent dat je flink wat moeite moet doen om een schuddend beeld te krijgen als je filmt. Voordeel, want je foto’s en video’s worden zo een stuk minder wazig.

4. Face ID

Je telefoon kun je vanaf nu ook met je gezicht ontgrendelen. Toegegeven, dit kan ook al bij smartphones van de concurrentie. Maar Apple zou Apple niet zijn als ze het niet net even beter zouden doen.

Met Face ID worden verschillende functies op de iPhone X gecombineerd om jouw gezicht te herkennen. Dat moet het bovendien tot in detail kunnen doen: de techniek kan ruim 30.000 punten op je gezicht projecteren en analyseren om jouw gezicht te herkennen. Ook als het buiten wat donkerder is. Daar kan de concurrentie nog een puntje aan zuigen.

5. Draadloos opladen

Dit is een functie waar we helemaal blij van worden: draadloos opladen! Geen gedoe met kabels meer die overal in je huis verspreid liggen en nooit lang genoeg zijn. Nee, voortaan leg je je telefoon eenvoudig op een matje neer en je accu is vanzelf vol. Helemaal prettig is dat je je apparaten niet een voor een op de mat hoeft te leggen. Het apparaat laat je namelijk je iPhone X, Apple Watch en je AirPods tegelijkertijd opladen. Dat is pas echt handig.

iPhone X draadloos laden

6. Geen thuisknop

Oké, dit maakt de iPhone X niet uniek onder de smartphones, maar wel onder de iPhones. Iedere telefoon van Apple had tot nu toe een thuisknop, maar bij dit jubileumtoestel is die achterwege gelaten. In plaats daarvan maak je gebruik van gebaren. Veeg bijvoorbeeld omhoog om naar het thuisscherm te gaan of om je openstaande apps te zien. Hoewel het misschien even wennen is, heeft dit wel als groot voordeel dat het scherm de gehele voorkant in kan nemen.

Beeld: Shutterstock