Laten we eens praten
over eenzaamheid

Stichting Join Us, Typhoon en T-Mobile openen het gesprek over eenzaamheid bij jongeren.

Voel je verbonden

Toegang tot de online samenleving is één ding, maar het hebben van connecties die er echt toe doen is iets anders. T-Mobile staat voor verbinding in de breedste zin van het woord. Iedereen moet zich verbonden kunnen voelen met anderen. Toch voelen zo’n 200.000 jongeren zich soms eenzaam. Dat moet anders. Dus laten we het daar eens over hebben met elkaar.

T-Mobile is de verbinding aangegaan met Typhoon en stichting Join Us om het gesprek over dit onderwerp op gang te brengen. Zo hebben we met Typhoon het prachtige nummer ‘Alleen In De Pauze’ gemaakt. En zijn we in een podcast in gesprek gegaan met jongeren van Join Us over hoe het is om dit gevoel te ervaren. Herken je dit gevoel? Of vermoed je dat iemand zich eenzaam voelt? Open het gesprek! Met elkaar of met stichting Join Us.

TYPHOON WEET HOE HET VOELT

Rapper en zanger Typhoon (Glenn de Randamie) wil graag verbinden: ‘Zoveel jongeren komen niet tot bloei. Dat is funest voor de toekomst. Ik heb zelf ervaren hoe moeilijk het is om goed met gevoelens van eenzaamheid om te gaan. Mijn muziek heeft mij een stem gegeven en deed me zien dat ik niet de enige was. Helaas is het probleem nog steeds actueel en daarom vind ik het belangrijk dat er meer aandacht voor komt. Ik weet wat het doet als er juist wél over gesproken wordt. Met ‘Alleen In De Pauze’ wil ik jongeren in deze situatie een hart onder de riem steken, maar ook ouders en opvoeders bewust maken van de problematiek en laten zien dat er partijen zijn, zoals Join Us, waar je naartoe kunt als je je weleens eenzaam voelt.’

SLUIT JE AAN BIJ JOIN US

Stichting Join Us is er voor jongeren die hun sociale leven willen boosten! Er worden (online) bijeenkomsten georganiseerd om elkaar te ontmoeten en samen leuke dingen te doen. Daar zijn jongerenwerkers bij die helpen met het maken en behouden van nieuwe contacten. Ook is er een online community waaraan jongeren tot en met dertig jaar kunnen deelnemen.

IEDEREEN IS UNLIMITED

Toegang tot de online samenleving is één ding, maar het hebben van connecties die er echt toe doen is iets anders. Daarom zet T-Mobile zich in om eenzaamheid en sociale uitsluiting actief tegen te gaan. Zo zijn we sinds 2021 maatschappelijk partner van stichting Join Us en ontstond het idee om een nummer op basis van ervaringen van jongeren te maken. Door de song ‘Alleen In De Pauze’ samen met Typhoon en Join Us te lanceren, bundelen we onze krachten en laten we jongeren, ouders en begeleiders zien dat Join Us ze kan helpen.

Alleen In De Pauze

Veelgestelde vragen lancering 'Alleen In De Pauze'

  • Toegang tot de online samenleving is één ding, maar het hebben van connecties die er echt toe doen is iets anders. Daarom zet T-Mobile zich in om eenzaamheid en sociale uitsluiting actief tegen te gaan. Zo zijn we sinds 2021 maatschappelijk partner van Join Us en ontstond het idee voor een nummer voor jongeren. Door de song ‘Alleen In De Pauze’ samen met Typhoon en Join Us te lanceren, bundelen we onze krachten en laten we jongeren, hun ouders en begeleiders zien dat Join Us ze kan helpen.

  • T-Mobile vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Voor de jongeren die zijn aangesloten bij Join Us gaat het naast verbinding online ook om verbinding offline. We zetten ons in voor mensen die zich niet aangesloten voelen bij de wereld om hen heen en zich daardoor eenzaam voelen.

  • Stichting Join Us werd in 2018 opgericht door Jolanda van Gerwe om eenzaamheid onder jongeren aan te pakken. Join Us brengt jongeren van twaalf tot dertig jaar samen en helpt hen sociaal sterker te worden. Met een uniek eigen programma en in een online community. Onder de vlag van Join Us werken meer dan honderd jeugdprofessionals in ruim zestig Nederlandse gemeentes.

  • Met een uniek eigen programma (lees meer onder ‘Wat is de stichting Join Us?’) en de online variant de Join Us community. Hier kunnen jongeren terecht die te ver weg wonen van een fysieke Join Us locatie. De Join Us community werd in 2021 gelanceerd samen met ambassadeur Typhoon. Het is de leukste online ontmoetingsplek voor jongeren die zich soms alleen voelen. Een veilige plek waar jongeren elkaar ontmoeten, samen lol hebben en elkaar kunnen helpen.