Uitleg over je eerste factuur

Voor nieuwe klanten bij T-Mobile

Je eerste rekening kan hoger zijn dan je had verwacht. Dit komt door eenmalige kosten zoals de aansluitkosten. We tonen de kosten en kortingen op je factuur inclusief btw.

Waarom is het bedrag hoger dan afgesproken?

Soms lijkt het alsof je factuur niet klopt, omdat het bedrag anders is dan in de winkel is afgesproken. Dat kan komen door:

  • Aansluitkosten die je moet betalen bij een nieuw contract.
  • Een factuur die je 'naar verhouding' betaalt. Dat gebeurt alleen als je abonnement ingaat op de 29e, 30e of 31e van de maand.
  • Eventuele extra kosten buiten je bundel.

Je kunt in My T-Mobile kijken of er facturen voor jou klaar staan.

Wat zijn aansluitkosten?

Bij een nieuw contract betaal je vaak aansluitkosten. Op je factuur staan deze vermeld onder ‘kortingen/overige kosten’.

Als je een nieuw abonnement activeert sluiten we je aan op ons netwerk en zorgen ervoor dat je gebruik kunt maken van onze diensten. De kosten die hieraan verbonden zijn noemen we aansluitkosten, en worden op je eerste factuur in rekening gebracht. De hoogte van de aansluitkosten kunnen verschillen. Je vindt de bedragen op onze prijslijsten.

Goed om te weten:

  • Je betaalt géén aansluitkosten als je een bestaand contract vernieuwt.
  • We hebben vaak acties waarbij je korting op de aansluitkosten krijgt. Soms hoef je zelfs helemaal geen aansluitkosten te betalen. Je ziet dit dan direct terug op je factuur.
Wat betekent 'Maandelijkse betaling toestelkrediet’ op mijn factuur?

Je hebt een mobiele telefoon aangeschaft bij je abonnement. De ‘Maandelijkse betaling toestelkrediet’ op je factuur is de maandelijkse afbetaling voor dat toestel.

Hoe kan ik mijn factuur en specificaties bekijken?

Je kunt je factuur downloaden in My T-Mobile. Open de factuur door op 'Download' te klikken. Je ziet eerst het bedrag dat je moet betalen. Als je naar beneden scrollt zie je alle specificaties van je factuur.

Naar mijn facturen

Start je abonnement op de 29e, 30e of 31e van de maand?

In dat geval betaal je naar verhouding maandkosten voor de periode tussen de start van je abonnement en de datum waarop je iedere maand je nieuwe tegoed krijgt (de zogenaamde tegoed-datum).

Wat is het verschil tussen je tegoed-datum en de startdatum van je abonnement?

Na de start van je abonnement bepalen we een vaste dag in de maand waarop je je nieuwe tegoed ontvangt en we je factuur maken. Dit noemen we de tegoed-datum.

De tegoed-datum en de dag waarop je gebruik bent gaan maken van je abonnement zijn dus meestal niet hetzelfde.

Hoe berekent T-Mobile je tegoed tot aan de tegoed-datum?

Tussen de start van je abonnement en je tegoed-datum betaal je maandkosten naar verhouding en krijg je tegoed naar verhouding. Op je eerste factuur lijkt het alsof je dubbel betaalt. Achter de omschrijving kun je aan de periode op je factuur zien dat dit niet zo is: de maandkosten worden één keer voor de eerste periode en één keer voor de aankomende maand berekend.

Bijvoorbeeld:
Je hebt voor één maand (30 dagen) 300 belminuten en betaalt hier € 18 voor. Tussen de start van je abonnement en de tegoed-datum zitten 5 dagen. Je krijgt normaal 300 belminuten voor 30 dagen. 300 belminuten gedeeld door 30 dagen is 10 minuten per dag. Voor 5 dagen ontvang je dus 50 belminuten. Hier betaal je dan (Є 18 / 30 * 5 dagen =) € 3 voor.

 

Eerste periode

Hele maand

Aantal dagen

5

30

Belminuten

50 min

300 min

Internet

333 MB

2000 MB

Kosten

€3,-

€18,-

     

Toch nog een vraag over je factuur?

Heb je na het bekijken van deze pagina toch nog een vraag over je factuur? Laat het ons weten.
Neem contact met ons op

 


 

Veelgestelde vragen op het forum

Bezig met laden...