Pukcode en pincode

De pukcode heb je samen met je pincode bij de simkaart ontvangen. Ben je deze codes kwijt? Dan kun je de pukcode opvragen via My T-Mobile.

Veelgestelde vragen

 • Je T-Mobile simkaart is beveiligd met een pincode. Als je je toestel aanzet, vraagt de simkaart om de pincode. Dit maakt het moeilijker voor dieven om misbruik te maken. De pincode staat op het kaartje waar je simkaart in zat. Deze kun je zelf wijzigen naar een persoonlijke code.

  Wil je een nieuwe pincode instellen? Dat kan, voer onderstaande code in alsof het een telefoonnummer is:
     **04*oude pincode*nieuwe pincode*herhaal nieuwe pincode#beltoets (bij sommige toestellen is de beltoets niet nodig)
  Bijvoorbeeld: is je oude pincode 1234 en de nieuwe pincode die je wilt gebruiken 9999, dan voer je in:
     **04*1234*9999*9999# en druk op de beltoets (bij sommige toestellen is de beltoets niet nodig)

  Wil je de pincode van je toestel (dus niet van je T-Mobile simkaart) wijzigen? Volg dan de instructies op T-Mobile Toestelhulp.

 • Ik ben de pincode van mijn simkaart vergeten
  Ben je de pincode van je simkaart kwijt? Je kunt je pincode verkeerd invullen totdat je toestel om een pukcode vraagt. Met de pukcode kun je vervolgens een nieuwe pincode aanmaken. Je kunt de pukcode opvragen via My T-Mobile.

  Ik ben de pincode van mijn telefoon vergeten
  De pincode of schermbeveiliging van je telefoon is niet hetzelfde als de pincode van je simkaart. Ben je deze pincode kwijt en wil je hem opnieuw instellen? Kijk in de handleiding van je telefoon hoe je dit doet of kijk op de website van Apple of Samsung.

 • Wanneer je de pukcode niet meer kunt vinden, kun je deze opvragen via My T-Mobile. De pukcode wordt vervolgens direct in My T-Mobile getoond.

  Tip: ben je je inloggegevens van My T-Mobile kwijt? Dan kun je deze ook per e-mail aanvragen. Log vervolgens in via je computer om de pukcode te bekijken.

 • Alleen pukcode instellen
  Meestal vraagt je toestel zelf om de pukcode. Vul je pukcode in zoals je hem in My T-Mobile ziet. Heb je een pukcode van 7 cijfers terwijl je toestel vraagt om 8 cijfers? Vul dan een 0 in voor of na de pukcode.

  Pukcode én pincode instellen
  Wil je ook direct een nieuwe pincode instellen, omdat je deze bijvoorbeeld vergeten bent? Vul dan het volgende in op jouw toestel alsof het een telefoonnummer is:

  • **05*pukcode*nieuwe pincode*herhaal nieuwe pincode#beltoets 

  Let op: de pincode moet een nieuwe pincode zijn. Heb je een Android-toestel? Vul dan de code met speciale tekens in bij het scherm ‘Noodoproepen’. Je kunt het eventueel ook proberen door je simkaart in een ander toestel te doen.

 • Heb je de pukcode 10 keer verkeerd ingevuld, dan is de simkaart niet meer te gebruiken. Je moet in dat geval een nieuwe simkaart bestellen via My T-Mobile.

 • Het T-Mobile netwerk ondersteunt de pin- en pukcode 2 niet. Dit betekent dat je met deze codes mogelijk géén gebruik kunt maken van de bepaalde extra functionaliteiten van jouw toestel.

  Wil je de pin- en pukcode 2 toch opvragen? T-Mobile brengt hiervoor € 15,25 behandelingskosten in rekening. Voor PrePaid-klanten is het niet mogelijk pin en pukcode 2 op te vragen.
  Neem contact met ons op als je particuliere klant of zakelijke klant bent.

Wij helpen je graag

Zakelijke klant? Stel hier je vraag aan T-Mobile Ondernemen.

Heb je geen antwoord kunnen vinden op je vraag? We staan op verschillende manieren voor je klaar. Net wat jij het fijnst vindt.

My T-Mobile

Regelen in My T-Mobile

100 Services,24/7 Beschikbaar

Mobiel abonnementen
Naar My T-Mobile

Vaste diensten (Thuis) Naar My T-Mobile Thuis

Community

Community

ONS FORUM MET 300.000 LEDEN

Mobiel abonnementen
Naar de Mobiel-community

Vaste diensten (Thuis)
Naar de Thuis-community

Bellen

Bellen

Persoonlijk contact

Mobiel abonnementen
Bekijk telefoonnummers

Vaste diensten (Thuis)
Bekijk telefoonnummers

Bellen

Bellen voor Vaste diensten (Thuis)

Openingstijden
ma - za: 07:00 - 22:00
zo + feestdagen: 09:00 - 18:00

Bel 0800-0092

Bellen

Bellen voor Mobiel abonnementen

Openingstijden
ma - vr: 08:00 - 20:00
za: 09:00 - 17:30
zo + feestdagen: gesloten

Bel 06-2400 1200