Factuuruitleg

Hoe kan ik de kosten voor mobiel internet onder controle houden?

Om je kosten voor mobiele data onder controle te houden, kun je verschillende dingen doen.

Verbruik volgen

• Volg je internetgebruik op My T-Mobile of in de My T-Mobile App. Bij veel van onze abonnementen toont de Verbruikstatus het internetgebruik apart
  • Gebruik een datateller app. Zo'n app houdt bij hoeveel MB's je telefoon verbruikt. Geen enkele datateller kan jouw verbruik 100% kloppend en up-to-date weergeven. Je kunt hieraan dus geen rechten ontlenen.
  • De meeste toestellen hebben zelf ook een optie die bijhoudt hoeveel data je verbruikt. Zie de T-Mobile Toestelhulp voor informatie over jouw telefoon
Wat kun je doen?
  • Gebruik wifi. Dan wordt er geen data verbruikt uit je bundel van T-Mobile
  • Zorg dat je je Deezer-muziek offline beschikbaar maakt (en doe dat als je op wifi zit)
  • Update je toestel altijd met de laatste software-versie (en download deze via wifi)
  • Zet automatische diensten uit. Er gebeurt een hele hoop automatisch, vaak zonder dat je dat weet. Dit kun je gelukkig ook uitzetten, wat je een hoop MB's kan schelen
Denk hierbij aan:
  • Updates: mogelijk staat jouw telefoon zo ingesteld, dat hij automatisch (software) updates binnenhaalt.
  • Notificatiediensten: Facebook verstuurt automatische notificatiediensten
  • Downloaden van foto's: WhatsApp downloadt automatisch foto's, video's en geluidsbestanden
  • Apps op de achtergrond: je kunt zelf instellen of een app op de achtergrond data mag ophalen of niet
  • HD video: als je internet via 4G, schakelen sommige apps automatisch over op HD video
MB's aanvullen
Je hoeft bij T-Mobile niet bang te zijn voor onverwachte kosten; je ontvangt namelijk een sms zodra je 80% van je MB’s hebt verbruikt, en nog een sms als je al je MB's hebt verbruikt. Op t-mobile.nl/verbruik vind je op je telefoon direct wat de mogelijkheden zijn voor jou om weer op volle snelheid te kunnen internetten, zonder onverwachte kosten.

Bovendien kun je hier altijd je actuele verbruikstatus inzien.  Heb je een internetbundel en is die (bijna) op? Dan kun je met een MB-aanvuller extra MB's inkopen om op de oorspronkelijke snelheid te blijven internetten. Meer over MB-aanvullers