Welke TV-dienst gebruik je?

Om je zo goed mogelijk te helpen, hebben we eerst nog informatie nodig. Kies hier je TV-dienst:

T-Mobile TV
Welke TV-dienst heb ik?

Je komt achter je TV-dienst door de tv aan te zetten en op het MENU-knopje te drukken op je afstandsbediening. Ook herken je je TV-dienst door te kijken naar de plek van het T-Mobile logo (boven- of onderaan het TV-menu).

 • Logo onderaan: Interactieve TV

 • Logo bovenaan: T-Mobile TV

Nieuw bij T-Mobile Thuis? Als je vanaf 14 juli 2020 de TV-dienst van T-Mobile Thuis hebt besteld, maak je automatisch gebruik van T-Mobile TV.

Maak je gebruik van de T-Mobile TV App? Kijk dan op pagina over de T-Mobile TV App op een smart tv of media player.

Cloud Opnemen gebruiken

Op deze pagina lees je alles over wat Cloud Opnemen is en hoe je het gebruikt.

Opnemen in de cloud

Opnames inplannen én terugkijken vanaf elk apparaat. Met maar liefst 200 uur opslag neem je al je favoriete programma’s en films op van wel 44 zenders uit ons basispakket. Gewoon tegelijkertijd. Ook handig als iedereen in huis wat anders wil zien! Opnames blijven tot wel één jaar lang beschikbaar. Dat zit dus wel goed. Skippen door reclames of een opname? Geen probleem met de doorspoelfunctie. En dit allemaal zonder harddiskrecorder!

Belangrijk: Cloud Opnemen aanzetten in My T-Mobile Thuis

Let op! Cloud Opnemen zit niet standaard inbegrepen in je TV-pakket. Zet Cloud Opnemen aan in My T-Mobile Thuis voor € 5,- /mnd. Na de eerste maand kun je de functie opzeggen. Je zit dus nergens aan vast.

Zie je de optie niet tussen staan in My T-Mobile Thuis? Deze functie is nog niet beschikbaar voor iedereen. We zijn druk bezig om Cloud Opnemen voor iedereen met een TV-abonnement beschikbaar te maken. Je ontvangt bericht zodra we jouw TV kunnen omzetten naar het nieuwe T-Mobile TV.

Cloud Opnemen aanzetten

Om Cloud Opnemen te gebruiken zet je het eerst aan in My T-Mobile Thuis. Voor € 5 per maand kun je al Cloud Opnemen. Na de eerste maand kun je de functie gewoon opzeggen. Je zit dus nergens aan vast.

Naar My T-Mobile Thuis

Zelf Cloud Opnemen instellen

Stel Cloud Opnemen in en kijk je favoriete programma's terug wanneer het uitkomt. Je kunt je cloud opnames altijd pauzeren, vooruit- en terugspoelen. Handig!

 • Om een opname in te plannen open je de TV-gids met de gids-knop op je afstandsbediening. Selecteer dan het programma dat je wilt opnemen. Gebruik de pijltjes om tussen de programma’s per zender te zoeken. De gele knop  op je afstandsbediening gebruik je om verder in de toekomst te zoeken. Je kunt tot maximaal zeven dagen vooruit zoeken.

  Programma gevonden? Druk op dan op de REC-knop op je afstandsbediening. Het menu 'OPNAME INSTELLINGEN' verschijnt op je scherm. Je kunt nu kiezen uit een 'Herhalende opname' of een 'Eenmalige opname'. Maak een keuze en druk vervolgens op “Bevestigen”. Er verschijnt een Cloud-icoon bij het programma als de cloud opname succesvol is ingesteld.

 • Je kunt een programma opnemen door op de REC-knop te drukken op je afstandsbediening. Het menu 'OPNAME INSTELLINGEN' verschijnt op het scherm. Navigeer naar “Bevestigen” om je opname te bevestigen. Neem je middenin een programma op? Dan is dat moment ook het beginpunt van de opname.

 • Mis geen enkele minuut van je favoriete programma's door het instellen van een start-of eindtijd voor je opnames. Je kunt op twee manieren de start-en eindtijd van een opname wijzigen.
  1) Druk op de OPNAMES-knop op je afstandsbediening
  2) Ga in het menu naar 'ACCOUNT', kies MIJN OPNAMES en vervolgens voor “Geplande Opnames”. Selecteer de gewenste opname met de pijltjes op je afstandsbediening en kies voor settings . Kies de gewenste start- en eindtijd en kies “Bevestigen”. De maximale extra tijd voor en na een opname is 45 minuten.

 • Je kunt een geplande opname annuleren via de programma-informatie. Druk op de gids-knop op je afstandsbediening. Selecteer het programma in de Gids en kies 'Opname annuleren'.

Mijn Cloud opnames terug kijken

Mijn Cloud opname terugkijken

Druk op de menu-knop op je afstandsbediening en ga  dan naar 'Mijn Opnames'. Navigeer met de pijltjes op je afstandsbediening en kies een opname onder Cloud Opnemen. Selecteer het programma dat je wilt bekijken en druk op OK . Kies vervolgens de aflevering die je wilt bekijken en druk op OK. De opname wordt direct afgespeeld. Je kunt tijdens het bekijken van de opname altijd pauzeren, vooruit- en terugspoelen.

Mijn opnames bewerken

 • Om een opgenomen programma te verwijderen druk je op de knop OPNAMES op je afstandsbediening. Kies vervolgens in het menu 'Mijn Opnames' voor 'Cloud Opnemen'. Op je TV-scherm zie je een overzicht van alle programma’s die je hebt opgenomen. Kies het programma dat je wilt verwijderen door te navigeren met de pijltjes-toetsen   op je afstandsbediening. Navigeer met de pijltjes op je afstandsbediening naar het prullenbak-icoon en druk op OK.

  Je hebt ook de mogelijkheid om meerdere programma’s te selecteren en in een keer te verwijderen. Kies dan nog en keer voor het prullenbak-icoon  en druk op OK.

 • Druk op de rode knop  op je afstandsbediening. In het overzicht van al je opnames heb je nu opties om je opgenomen programma’s te filteren. Kies met de pijltjestoetsen op je afstandsbediening  uit het soort opname of sorteer bijvoorbeeld op het eerste opgenomen programma. Druk vervolgens OK.

 • Druk op de menu-knop op je afstandsbediening. Navigeer vervolgens naar 'ACCOUNT' en kies voor 'MIJN OPNAMES'. In het overzicht van al je opnames zie je onderaan een balk met de beschikbare tijd. Heb je geen ruimte meer over? Dan kun je geen nieuwe opnames meer inplannen en ook de geplande opnames zullen niet worden opgenomen.

  Verwijder oude opnames om ruimte te maken door te navigeren naar het prullenbak-icoon . Je kunt meerdere opnames selecteren en tegelijkertijd verwijderen door nog een keer te kiezen voor het prullenbak-icoon .

Tip: Spoel vooruit met de cijferknoppen

Bij het Terug Kijken van een opname kan je makkelijk vooruit- en terugspoelen. Dit doe je met de cijferknoppen op je afstandsbediening. Wil je bijvoorbeeld naar de 16de minuut van de opname? Druk dan '1' en '6' op je afstandsbediening en je opname gaat vanzelf naar de 16de minuut.

Veelgestelde vragen

 • Cloud Opnemen is de opnamefunctie van T-Mobile TV. Neem meerdere programma’s tegelijkertijd op, tot wel 200 uur. Opnames blijven 1 jaar bewaard in de cloud. Je hebt dus geen harddiskrecorder meer nodig. Deze functie heb je voor € 5 extra p/mnd en zet je aan in My T-Mobile Thuis.

 • Ja, dat kan gewoon. Je kunt tijdens het bekijken van je cloud opname altijd pauzeren, vooruit- en terugspoelen met je afstandsbediening.

 • Ja, dat is mogelijk. Wel is het nog niet beschikbaar voor iedereen. Zie je binnen T-Mobile Thuis de optie om Cloud Opnemen aan te zetten? Dan is het ook mogelijk om cloud opnames in te plannen op TV Anywhere. Let op! Cloud Opnemen zit niet standaard inbegrepen in je TV-pakket. Zet Cloud Opnemen aan in My T-Mobile Thuis voor € 5,- /mnd. Na de eerste maand kun je de functie opzeggen. Je zit dus nergens aan vast.

  Zie je binnen T-Mobile Thuis geen optie om Cloud Opnemen aan te zetten? We zijn druk bezig om Cloud Opnemen voor iedereen met een TV-abonnement beschikbaar te maken. Je ontvangt bericht zodra we jouw TV kunnen omzetten naar het nieuwe T-Mobile TV.

 • Standaard worden je cloud opnames één jaar bewaard. Sommige tv-zenders hanteren een kortere termijn. In de tabel hieronder zie je de bewaarduur van cloud opnames per zender. Opnames worden automatisch verwijderd als de bewaartijd is verstreken.

  Zendernaam Bewaarduur (aantal dagen)
  NPO 1 365
  NPO 2 365
  NPO 3 365
  RTL 4 365
  RTL 5 365
  SBS 6 365
  RTL 7 365
  Veronica Disney XD 365
  NET 5 365
  RTL 8 365
  RTL Z 365
  SBS 9 365
  Comedy Central 183
  MTV 183
  FOX 91,5
  TLC 365
  Spike 183
  Nickelodeon 183
  Één 30
  Canvas 30
  Ketnet 30
  24Kitchen 90
  XITE 365
  Insight 90
  National Geographic 90
  Discovery 365
  Discovery Science 365
  ID 365
  Animal Planet 365
  Nat Geo Wild 91,5
  CI 90
  History Channel 90
  NPO 1 GOS 365
  NPO 2 GOS 365
  NPO 3 GOS 365
  BBC First 90
  BBC One 90
  BBC Two 90
  BBC Entertainment 90
  Eurosport 90
  Eurosport 2 90
  ESPN 91,5
  ESPN 2 91,5
  ESPN 3 91,5
  ESPN 4 91,5
  RTL Telekids 365
  Nickelodeon Junior 183
  Nick Toons 183
  Nick Music 183
  Comedy Central Extra 183
  Cartoon Network 180
  NPO Zappelin Extra 365
  BabyTV 91,5
  MTV Hits 183
  MTV 90s 183
  MTV Live 183
  Stingray I-Concerts 90
  Stingray Lite TV 90
  VH1 183
  MTV 80s 183
  Stingray Djazz 90
  Trace Urban 90
  CNN 180
  BBC World 90
  France24 (English) 90
  NPO Nieuws 365
  NPO Politiek 365
  RTL Lounge 365
  NPO 1 Extra 365
  Fashion TV 90
  CBS Reality 90
  MyZEN TV 90
  OUT TV 90
  GINX 90
  Shorts TV 90
  RTL Crime 365
  Stingray Classica 90
  Stingray Classica HD 90
  NPO 2 Extra 365
  TV5Monde Europe HD 90
  TVE 90
  Mediaset Italia 90
  AT5 90
  TV538 365
  Playboy TV 90
  Secret Circle 90
  Antena3 30

 • Met Cloud Opnemen kan er op ongeveer 85% van alle zenders opgenomen worden. Bekijk het  zenderoverzicht voor een complete lijst.

  Tip: Vink het filter 'Cloud Opnemen' aan om snel te zoeken. 

 • Gebruik je op dit moment de opnamefunctie op je TV Box en wil je kiezen voor Cloud Opnemen? Dat kan als je overgezet bent naar T-Mobile TV. Je ontvangt bericht zodra we jouw TV-dienst omzetten naar T-Mobile TV. Daarna kan je kiezen voor Cloud Opnemen in My T-Mobile Thuis.

  Let op: Kies je voor Cloud Opnemen? De mogelijkheid om op te nemen op de harddisk wordt dan uitgeschakeld en je verliest je eerdere opnames. Zorg dat je je opnames dus terugkijkt voordat je kiest voor Cloud Opnemen. Je hoeft je TV Box niet om te ruilen.

Heb je een andere vraag over TV van T-Mobile Thuis?

Wij helpen je graag

Zakelijke klant? Stel hier je vraag aan T-Mobile Ondernemen.

Heb je geen antwoord kunnen vinden op je vraag? We staan op verschillende manieren voor je klaar. Net wat jij het fijnst vindt.

My T-Mobile

Regelen in My T-Mobile

100 Services,24/7 Beschikbaar

Vaste diensten (Thuis) Naar My T-Mobile Thuis

Mobiel abonnementen
Naar My T-Mobile

Community

Community

ONS FORUM MET 300.000 LEDEN

Vaste diensten (Thuis)
Naar de Thuis-community

Mobiel abonnementen
Naar de Mobiel-community

Bellen

Bellen

Persoonlijk contact

Vaste diensten (Thuis)
Bekijk telefoonnummers

Mobiel abonnementen
Bekijk telefoonnummers

Bellen

Bellen voor Vaste diensten (Thuis)

Openingstijden
ma - za: 07:00 - 22:00
zo + feestdagen: 09:00 - 18:00

Bel 0800-0092

Bellen

Bellen voor Mobiel abonnementen

Openingstijden
ma - vr: 08:00 - 20:00
za: 09:00 - 17:30
zo + feestdagen: gesloten

Bel 06-2400 1200