Welke TV-dienst gebruik je?

Om je zo goed mogelijk te helpen, hebben we eerst nog informatie nodig. Kies hier je TV-dienst:

Interactieve TV
T-Mobile TV
Welke TV-dienst heb ik?

Je komt achter je TV-dienst door de tv aan te zetten en op het MENU-knopje te drukken op je afstandsbediening. Ook herken je je TV-dienst door te kijken naar de plek van het T-Mobile logo (boven- of onderaan het TV-menu).

 • Logo onderaan: Interactieve TV
 • Logo bovenaan: T-Mobile TV

Nieuw bij T-Mobile Thuis? Als je vanaf 14 juli 2020 de TV-dienst van T-Mobile Thuis hebt besteld, maak je automatisch gebruik van T-Mobile TV.

Maak je gebruik van de T-Mobile TV App? Kijk dan op pagina over de T-Mobile TV App op een smart tv of media player.

Kinderslot T-Mobile Thuis

 

Waarom een kinderslot?

Met een kinderslot heb je meer controle over wat je kinderen kijken op tv. Je kunt hiermee bepaalde zenders en de bijbehorende programma-informatie afschermen. Deze geblokkeerde zenders zijn dan alleen nog toegankelijk met de TV-pincode.

Benieuwd hoe je een kinderslot instelt? Volg de stappen in de video of lees ze hieronder. 

Waar vind ik mijn TV-pincode?

Om een kinderslot op je tv in te stellen, heb je je TV-pincode nodig. Klik op onderstaande link en je gaat direct naar TV-instellingen in My T-Mobile Thuis om je pincode in te zien. Je hoeft alleen nog in te loggen.

Naar My T-Mobile Thuis

Hoe stel je een kinderslot in?

 1. Ga naar naar 'Instellingen' en kies 'Kinderslot'

  Een kinderslot instellen of opheffen doe je gemakkelijk vanaf de bank. Ga in het TV-menu naar "Instellingen" en kies "Kinderslot".

 2. Voer je TV-pincode in

  Er verschijnt een scherm waarin de TV-pincode ingevoerd moet worden om zenders te kunnen blokkeren of deblokkeren. Voer eenmalig je TV-pincode in.

  Tip: TV-pincode vergeten?

 3. Selecteer zender(s) en druk op 'OK'

  Selecteer de zender die je wil blokkeren of vrijgeven. Je kunt ook meerdere zenders in één keer selecteren. Druk op "OK" om een geselecteerde zender te blokkeren of vrij te geven.

 4. Controleer het Kinderslot-icoon

  Contoleer of het Kinderslot is ingesteld of stopgezet. Bij geblokkeerde zenders verschijnt een afbeelding van een slot . Heb je de blokkering opgeheven, dan verdwijnt dit slotje weer. 

Meer informatie over het Kinderslot

Het Kinderslot biedt handige mogelijkheden. Wil je weten op welke zender(s) een kinderslot is ingesteld? Je kunt dat makkelijk vinden in een compleet overzicht of op de zender zelf. Het is ook mogelijk om het Kinderslot tijdelijk of helemaal uit te schakelen. Klik op het onderwerp waar je meer over wilt weten. 

 • Je kunt er ook voor kiezen om het Kinderslot weer permanent uit te zetten. Dit geldt dan voor alle zenders die geblokkeerd waren. Hiervoor doorloop je bovenstaande stappen nogmaals. Nadat het Kinderslot verwijderd is, zullen alle slotjes verdwenen zijn.

  Kinderslot uitschakelen

 • Een overzicht van alle geblokkeerde zenders is heel eenvoudig te vinden onder de optie "Geblokkeerde zenders". Je vindt deze optie in het menu onder "Instellingen" en dan "Kinderslot".

  Je ziet dit natuurlijk ook op de zender zelf. De zender gaat "op zwart" inclusief een melding waarom de zender op zwart staat. In de "Gids" en "Mini Gids" is het slotje zichtbaar voor de naam van de zender.

  T-Mobile Mini Gids

  Voorbeeld: Mini Gids

  T-Mobile Gids

  Voorbeeld: Gids

 • Via één van de geblokkeerde zenders

  Het is mogelijk om tijdelijk alle geblokkeerde zenders vrij te geven. Ga naar één van de geblokkeerde zenders en druk op “OK”. Vul vervolgens de TV-pincode in. Nu zal de blokkade tijdelijk worden opgeheven voor alle zenders die geblokkeerd waren.

  Via het menu

  Ook kun je via het menu je alle zenders tijdelijk vrijgeven. Onder "Instellingen" en dan "Kinderslot” vind je de button "Alle zenders vrijgeven". Selecteer deze en druk op ‘Ok’.

  De button “Alle zenders vrijgeven” wijzigt daarna automatisch in "Opnieuw vergrendelen". Met deze optie kun je alle tijdelijk vrijgegeven zenders direct weer opnieuw vergrendelen. Gebruik je deze optie niet, dan worden alle zenders tijdelijk vrijgegeven voor de periode van 15 minuten. Dit is de standaardinstelling onder "Geavanceerd".

  Instellen duur tijdelijk uitschakelen Kinderslot

  Je kunt via de optie "Geavanceerd" ook zelf aangeven hoe lang je de tijdelijk opheffing wilt laten gelden. Binnen deze periode is het mogelijk om alle (geblokkeerde) zenders te bekijken zonder de TV-pincode in te voeren. Na deze periode worden alle zenders automatisch weer geblokkeerd.

  Kinderslot instellen

Bekijk de handleiding

Wil je meer weten over het gebruiken van je TV-diensten? Neem dan een kijkje in de handleiding.

Handleiding Glasvezel - Internet, TV en Bellen - Gebruik

Haal meer uit Interactieve TV

Haal jij al alles uit Interactieve TV? T-Mobile heeft eindeloos veel mogelijkheden. Bekijk je favoriete programma’s of geniet van je eigen thuisbioscoop met Video On Demand. Je kijkt overal tv met TV Anywhere, in de app of gewoon online. Laat je inspireren. 

Veelgestelde vragen op onze Community

T-Mobile Thuis - Alles over Televisie

Extra TV pakket? TV op je mobiel? Of een vraag over een foutmelding? Kom maar binnen... Lees meer

Waarom een kinderslot?

Met een kinderslot heb je meer controle over wat je kinderen kijken op tv. Je kunt hiermee bepaalde zenders en de bijbehorende programma-informatie afschermen. Deze geblokkeerde zenders zijn dan alleen nog toegankelijk met de TV-pincode.

Benieuwd hoe je een kinderslot instelt? Volg de stappen in de video of lees ze hieronder. 

Waar vind ik mijn TV-pincode?

Om een kinderslot op je tv in te stellen, heb je je TV-pincode nodig. Klik op onderstaande link en je gaat direct naar TV-instellingen in My T-Mobile Thuis om je pincode in te zien. Je hoeft alleen nog in te loggen.

Naar My T-Mobile Thuis

Kinderslot instellen per Kijkprofiel

Je kunt per Kijkprofiel een leeftijdsrestrictie instellen. Programma’s worden dan op basis van Kijkwijzer informatie vergrendeld zodra deze niet voldoet aan de leeftijdsgrens. Lees meer over Kijkprofielen online of in onze handleiding.

Hoe stel je een kinderslot in?

 1. Ga naar het Account-menu

  Druk op de menu-knop op je afstandsbediening om het TV-menu te openen. Ga dan naar de categorie 'Account' met de pijltjestoetsen van je afstandsbediening.

  Account-menu

  Tip: Voor ieder Kijkprofiel kun je andere instellingen kiezen voor het Kinderslot. Heb je bijvoorbeeld meerdere kinderen van verschillende leeftijden? Maak voor ieder kind een Kijkprofiel aan en pas de leeftijdsrestrictie aan per profiel.

 2. Kies 'Mijn zenders'

  Ga naar 'Mijn zenders' met de pijltjestoetsen op je afstandsbediening.

  Mijn zenders

  Druk op 'OK'.

 3. Selecteer de zender

  Kies de zender die je wilt vergrendelen of ontgrendelen met het Kinderslot.

 4. Druk op 'OK'

  Het is gelukt! De gekozen zender is nu vergrendeld of ontgrendeld. In de TV-gids en Mini-gids zie je een icoon van een slot achter het logo van de zender en de programmanaam.

  Wanneer je een zender wilt ontgrendelen, moet je dit bevestigen met je TV-pincode. Ben je je TV-pincode vergeten? Je TV-inloggegevens vind je in My T-Mobile Thuis.

Bekijk de handleiding

Wil je meer weten over het Kinderslot, instellingen en andere mogelijkheden van T-Mobile TV? Neem dan een kijkje in de handleiding.

Handleiding T-Mobile TV

Cloud Opnemen
Opnemen zonder recorder voor € 5 per maand

Wij helpen je graag

Zakelijke klant? Stel hier je vraag aan T-Mobile Ondernemen.

We hebben al onze kennis hierboven voor je op een rijtje gezet. Toch geen antwoord kunnen vinden op je vraag? Dan zijn wij bereikbaar via onderstaande kanalen:

My T-Mobile

Regelen in My T-Mobile

100 Services,24/7 Beschikbaar

Vaste diensten (Thuis) Naar My T-Mobile Thuis

Mobiel abonnementen
Naar My T-Mobile

Community

Community

ONS FORUM MET 300.000 LEDEN

Vaste diensten (Thuis)
Naar de Thuis-community

Mobiel abonnementen
Naar de Mobiel-community

Bellen

Bellen

Persoonlijk contact

Vaste diensten (Thuis)
Bekijk telefoonnummers

Mobiel abonnementen
Bekijk telefoonnummers

Bellen

Bellen voor Vaste diensten (Thuis)

Openingstijden
ma - za: 07:00 - 22:00
zo + feestdagen: 09:00 - 18:00

Bel 0800-0092

Bellen

Bellen voor Mobiel abonnementen

Openingstijden
ma - vr: 08:00 - 20:00
za: 09:00 - 17:30
zo + feestdagen: gesloten

Bel 06-2400 1200