Kinderslot T-Mobile Thuis

Met het Kinderslot van T-Mobile Thuis kan je instellen wat je kinderen op TV kijken. Lees hier hoe je het Kinderslot instelt of ontgrendelt.

 

Met het Kinderslot op TV heb je meer controle over wat je kinderen op TV kijken. Je kunt hiermee bepaalde zenders en de bijbehorende programma-informatie afschermen. Deze geblokkeerde zenders zijn dan alleen nog toegankelijk met de TV-pincode.

Waar vind ik mijn TV-pincode?

Om het kinderslot op je TV te zetten heb je je TV-pincode nodig. Klik op onderstaande link en je gaat direct naar TV-instellingen in My T-Mobile Thuis om je pincode in te zien. Je hoeft alleen nog in te loggen.

Naar My T-Mobile Thuis

Hoe stel je een Kinderslot in?

 1. Ga naar naar 'Instellingen' en kies 'Kinderslot'

  Een kinderslot instellen of opheffen doe je gemakkelijk vanaf de bank. Ga in het TV-menu naar "Instellingen" en kies "Kinderslot".

 2. Voer je TV-pincode in

  Er verschijnt een scherm waarin de TV-pincode ingevoerd moet worden om zenders te kunnen blokkeren of deblokkeren. Voer eenmalig je TV-pincode in.

  Tip: TV-pincode vergeten?

 3. Selecteer zender(s) en druk op 'OK'

  Selecteer de zender die je wilt blokkeren of vrijgeven. Je kunt ook meerdere zenders in één keer selecteren. Druk op "OK" om een geselecteerde zender te blokkeren of vrij te geven.

 4. Controleer het Kinderslot-icoon

  Contoleer of het Kinderslot is ingesteld of stopgezet. Bij geblokkeerde zenders verschijnt een afbeelding van een slot . Heb je de blokkering opgeheven, dan verdwijnt dit slotje weer. 

Meer informatie over het Kinderslot

Het Kinderslot biedt handige mogelijkheden. Wil je weten op welke zender(s) een Kinderslot is ingesteld? Je kunt dat makkelijk vinden in een compleet overzicht of op de zender zelf. Het is ook mogelijk om het Kinderslot tijdelijk of helemaal uit te schakelen. Klik op het onderwerp waar je meer over wilt weten. 

 • Kinderslot T-Mobile thuis uitzetten Kinderslot uitschakelen

  Je kunt er ook voor kiezen om het Kinderslot weer permanent uit te zetten. Dit geldt dan voor alle zenders die geblokkeerd waren. Hiervoor doorloop je bovenstaande stappen nogmaals. Nadat het Kinderslot verwijderd is, zullen alle slotjes verdwenen zijn.

 • Overzicht geblokkeerde zender Kinderslot Overzicht geblokkeerde zenders

  Een overzicht van alle geblokkeerde zenders is heel eenvoudig te vinden onder de optie "Geblokkeerde zenders". Je vindt deze optie in het menu onder "Instellingen" en dan "Kinderslot".

  Je ziet dit natuurlijk ook op de zender zelf. De zender gaat "op zwart" inclusief een melding waarom de zender op zwart staat. In de "Gids" en "Mini Gids" is het slotje zichtbaar voor de naam van de zender.

  Voorbeeld: Mini Gids

  Voorbeeld: Gids

 • Kinderslot tijdelijk uitzetten Kinderslot tijdelijk opheffen

  Via één van de geblokkeerde zenders

  Het is mogelijk om tijdelijk alle geblokkeerde zenders vrij te geven. Ga naar één van de geblokkeerde zenders en druk op “OK”. Vul vervolgens de TV-pincode in. Nu zal de blokkade tijdelijk worden opgeheven voor alle zenders die geblokkeerd waren.

  Via het menu

  Ook kun je via het menu je alle zenders tijdelijk vrijgeven. Onder "Instellingen" en dan "Kinderslot” vind je de button "Alle zenders vrijgeven". Selecteer deze en druk op ‘Ok’.

  De button “Alle zenders vrijgeven” wijzigt daarna automatisch in "Opnieuw vergrendelen". Met deze optie kun je alle tijdelijk vrijgegeven zenders direct weer opnieuw vergrendelen. Gebruik je deze optie niet, dan worden alle zenders tijdelijk vrijgegeven voor de periode van 15 minuten. Dit is de standaardinstelling onder "Geavanceerd".

  Instellen duur tijdelijk uitschakelen Kinderslot

  Je kunt via de optie "Geavanceerd" ook zelf aangeven hoe lang je de tijdelijk opheffing wilt laten gelden. Binnen deze periode is het mogelijk om alle (geblokkeerde) zenders te bekijken zonder de TV-pincode in te voeren. Na deze periode worden alle zenders automatisch weer geblokkeerd.

Bekijk de handleidingen

Wil je meer weten over de TV-diensten? Neem dan een kijkje in de handleiding. Welke handleiding je nodig hebt, hangt af van welke TV Box je hebt.

 

Handleiding Glasvezel - Internet, TV en Bellen - Gebruik (Aria)

Handleiding Glasvezel - Internet, TV en Bellen - Gebruik (Entone)

Handleiding Internet, TV & Bellen - Gebruik (Amino)

Haal meer uit Interactieve TV

Haal jij al alles uit Interactieve TV? T-Mobile heeft eindeloos veel mogelijkheden. Bekijk je favoriete programma’s of geniet van je eigen thuisbioscoop met Video On Demand. Je kijkt overal TV met TV Anywhere, in de app of gewoon online. Laat je inspireren. 

Veelgestelde vragen op onze Community

T-Mobile Thuis - Alles over Televisie

Extra TV pakket? TV op je mobiel? Of een vraag over een foutmelding? Kom maar binnen... Lees meer

Wij helpen je graag

We hebben al onze kennis hierboven voor je op een rijtje gezet. Toch geen antwoord kunnen vinden op je vraag? Dan zijn wij bereikbaar via onderstaande kanalen:

Community

Community

ONS FORUM MET 280.000 lEDEN

Vaste diensten (Thuis)
Naar de Thuis-community

Mobiel abonnementen
Naar de Mobiel-community

Bellen

Persoonlijk contact

Vaste diensten (Thuis)
Bekijk telefoonnummers

Mobiel abonnementen
Bekijk telefoonnummers

Bellen voor
Vaste diensten (Thuis)

Openingstijden
ma - za: 07:00 - 22:00
zo + feestdagen: 09:00 - 18:00

Bel 0800-0092

Bellen voor
Mobiel abonnementen

Openingstijden
ma - vr: 08:00 - 20:00
za: 09:00 - 17:30
zo + feestdagen: gesloten

Bel 06-2400 1200

Email

Mailen

REACTIETIJD: MAX. 6 WERKDAGEN

Vaste diensten (Thuis)
Stuur een mail

Mobiele abonnementen
Stuur een mail