Pukcode en pincode

Vind hier het antwoord op je vraag

Heb je jouw pincode 3 keer verkeerd ingevuld? Dan vraagt jouw telefoon om veiligheidsredenen om een pukcode. De pukcode heb je samen met je pincode bij de simkaart ontvangen. Ben je deze codes kwijt? Dan kun je de pukcode opvragen via My T-Mobile.

Pukcode opvragen via My T-Mobile


Veelgestelde vragen

Ik ben mijn pincode kwijt. Wat nu?

Ik ben de pincode van mijn simkaart vergeten
Als je de pincode van je simkaart kwijt bent, kun je de pincode verkeerd invullen totdat je toestel om een pukcode vraagt. Met de pukcode kun je vervolgens een nieuwe pincode aanmaken. Je kunt de pukcode opvragen via My T-Mobile.

Ik ben de pincode van mijn telefoon vergeten
De pincode of schermbeveiling van je telefoon is niet hetzelfde als de pincode van je simkaart. Ben je deze pincode kwijt en wil je hem opnieuw instellen? Kijk dan in de handleiding van je telefoon hoe je dit doet of kijk op de website van Apple of Samsung

Hoe vraag ik mijn pukcode op?

Wanneer je de pukcode niet meer kunt vinden, kun je deze opvragen via My T-Mobile. De pukcode wordt vervolgens direct in My T-Mobile getoond.

Tip: ben je je inloggegevens van My T-Mobile kwijt? Dan kun je deze ook per e-mail aanvragen. Log vervolgens in via je computer om de pukcode te bekijken.

Hoe moet ik de pukcode invoeren?

Alleen pukcode instellen
Meestal vraagt je toestel zelf om de pukcode. Vul je pukcode in zoals je hem in My T-Mobile ziet. Heb je een pukcode van 7 cijfers terwijl je toestel vraagt om 8 cijfers? Vul dan een 0 in voor of na de pukcode.

Pukcode én pincode instellen
Wil je ook direct een nieuwe pincode instellen, omdat je deze bijvoorbeeld vergeten bent? Vul dan het volgende in op jouw toestel alsof het een telefoonnummer is:

  • **05*pukcode*nieuwe pincode*herhaal nieuwe pincode#beltoets 

Let op: de pincode moet een nieuwe pincode zijn. Heb je een Android-toestel? Vul dan de code met speciale tekens in bij het scherm ‘Noodoproepen’. Je kunt het eventueel ook proberen door je simkaart in een ander toestel te doen.

Ik heb de pukcode verkeerd ingevuld. Wat nu?

Heb je de pukcode 10 keer verkeerd ingevuld, dan is de simkaart niet meer te gebruiken. Je moet in dat geval een nieuwe simkaart bestellen via My T-Mobile.