LGBTQ+

DIVERSITEIT EN INCLUSIE: LGBTQ+

Op onze reis naar een 100% inclusieve organisatie maken wij ons hard voor de bewustwording van de uitdagingen en worstelingen van de LGBTQ+ community. Wij zijn trots op de diversiteit binnen T-Mobile en die van onze klanten. De Magenta familie vertegenwoordigt vier verschillende merken. Onze diversiteit is een gegeven, inclusief worden is een uitdaging. En die uitdaging gaan wij graag aan.

Supporting Pride Amsterdam

Wij willen dat onze bijdrage aan Pride Amsterdam betekenisvol is. Om die reden moet onze bijdrage aansluiten bij onze missie: We won’t stop until everyone is connected. Om er zeker van te zijn dat dit ook werkelijkheid wordt, hebben wij onze partner Stichting Join us gevraagd om ons te vergezellen tijdens Pride Amsterdam. Stichting Join us zet zich in tegen eenzaamheid onder jongeren. Een grote groep jongeren met een LGBTQ+ achtergrond ervaart dagelijks wat het is om eenzaam te zijn. Stichting Join us biedt deze jongeren handvatten om de eenzaamheid te lijf te gaan. Wij willen Join us een podium bieden zodat zoveel mogelijk jongeren met hen in verbinding kunnen komen. Want dat is waar we voor staan en wat wij als beste kunnen: iedereen in verbinding brengen.

We blijven onszelf challengen

Als challengers blijven we onszelf uitdagen om diverser en inclusiever te worden, met oog op zowel onze medewerkers als onze klanten. Sinds de lancering van ons ‘Connect to Change’ plan, waarmee we een positieve bijdrage aan de maatschappij willen leveren, zetten we ons nadrukkelijk in voor diversiteit en inclusie. Een greep uit onze inzet voor de LGBTQ+ community:

  • Binnen het Diversiteit & Inclusie programma hebben we een dedicated persoon die zich bezighoudt met initiatieven voor de LGBTQ+ community
  • Wij luisteren naar je. Door het bieden van een veilige omgeving waar je op een manier waar jij je veilig bij voelt je ervaringen kan delen. Zoals bijvoorbeeld met vertrouwenspersonen, intieme ‘campfire’ sessies (bijgewoond door onze CEO & andere LGBTQ+ communityleden) maar ook via geanonimiseerde survey ’s.
  • Wij delen intern persoonlijke verhalen van medewerkers en creëren daarmee meer bewustwording en begrip onder onze medewerkers.
  • Wij werken actief samen met Stichting Join us die zich inzet voor chronisch eenzame jongeren (een probleem dat ook erg speelt bij LGBTQ+’ers) en bieden we hun een platform tijdens Pride Amsterdam 2021.
  • Bieden we awareness trainingen aan op het gebied van seksuele en genderdiversiteit in samenwerking met de Corporate Queer.
  • Bieden we al jaren gratis OUTtv – ter gelegenheid van Amsterdam Pride: PRIDEtv - aan voor onze klanten.
  • Zijn wij partner van de Pride Business Club.
  • Hebben wij goede connecties met het internationale netwerk van LGBTQ+-collega’s werkzaam bij andere landen waar T-Mobile actief is.

Naast alle huidige activiteiten, hebben we grote ambities voor de toekomst: Wij gaan onze interne LGBTQ+ community verder uitbouwen met bijbehorende activiteiten, wij openen dit najaar onze eerste gendervrije toiletten op het hoofdkantoor, wij zorgen in onze campagnes voor een nog betere afspiegeling van de maatschappij en versterken ons partnership met Pride Amsterdam. Ondertussen bekijken we natuurlijk ook hoe we de ervaring voor onze LGBTQ+-klanten kunnen verbeteren.

 

Shantay You Stay!

Wij zijn altijd opzoek naar talent. Bekijk snel de openstaande vacatures en maak impact en het verschil met jouw talent!

…and now Sashay Away!

Connect to Change

'Diversiteit en inclusie' is één van de vier programma's van ons Connect to Change plan waarmee T-Mobile graag een positieve bijdrage levert aan de samenleving. Lees er meer over!