Persoonlijke Hotspot

Altijd en overal toegang tot mobiel internet op je tablet

  • Altijd mobiel internet op ieder (WiFi) apparaat, ook als deze geen SIM-kaart heeft
  • Ideaal bij incidenteel gebruik van mobiel internet op je (WiFi) tablet
  • Geen extra kosten voor een tweede abonnement of voor een 3G-tablet

Wat is een Persoonlijke Hotspot?

Met Persoonlijke Hotspot, ook wel tethering genoemd, kun je de mobiele internetverbinding van je smartphone delen met je tablet of laptop. De laatste updates en uitleg met screenshots lees je op ons blog.
Je smartphone wordt dan als modem gebruikt voor internet op je tablet. Ideaal voor als je geen 3G/4G tablet hebt of incidenteel gebruik wilt maken van internet op je tablet onderweg. Zo kun je toch altijd en overal online op je tablet.
Persoonlijke Hotspot is bovendien een gratis functionaliteit die op je smartphone zit en je heel gemakkelijk aan en uit kunt zetten.

Persoonlijke Hotspot

Hoe zet ik mijn Persoonlijke Hotspot aan?

Stap 1: Ga naar Instellingen op je smartphone. Klik op Persoonlijke Hotspot of tethering. Deze namen worden beiden gebruikt. Zet Persoonlijke Hotspot / tethering aan. Lees voor een uitgebreide uitleg met screenshots ons blog over tethering en hotspots.

Stap 2: Kies voor verbinding via WiFi, Bluetooth of eventueel via USB.

Stap 3: Ga vervolgens op je tablet naar Instellingen. Zet je WiFi- of Bluetooth-verbinding aan en kies je smartphone uit de lijst met mogelijke verbindingen. Voer de toegangscode in die op je smartphone wordt weergegeven.

Dit moet je weten over Persoonlijke Hotspot
  • Je verbruikt meer MB’s op een tablet of laptop dan op een smartphone omdat je zwaardere webpagina’s moet laden (minder mobile-based websites). Daarom adviseren we een hogere databundel als je van plan bent om Persoonlijke Hotspot te gebruiken.
  • Je batterij van je smartphone gaat erg snel op bij het gebruik van Persoonlijke Hotspot
  • Mocht je meer gemak willen, dan adviseren we je graag over de verschillende mogelijkheden van een mobiel internet abonnement.