1,3 miljoen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt

In Nederland hebben 1,3 miljoen mensen een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit zijn mensen die langer dan drie maanden niet werkzaam zijn. Dit kunnen mensen zijn bijvoorbeeld met een arbeidshandicap of mensen die gedwongen zijn ontslagen en de aansluiting met de arbeidsmarkt niet meer vinden en geen baan toegewezen krijgen. T-Mobile zet zich in voor een inclusieve en gelijkwaardige samenleving waaraan iedereen kan deelnemen. Daarom hebben wij het Back to Work fonds.

Rolstoel back to work

Back to work fonds

Vanuit het Back to Work fonds creëren we speciale arbeidsplaatsen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals WWB, WW, Wajong, WAO, WIA en WSW-kandidaten. Maar ook het stimuleren van BBL-trajecten en BOL stages. Naast dat we arbeidsplaatsen creëren, zorgen we dat zij extra goed begeleid worden. Het doel van het Back to Work fonds is dat de deelnemers doorstromen naar een reguliere baan bij T-Mobile, zodat iemand daadwerkelijk geen afstand meer heeft tot de arbeidsmarkt.

 

 

We willen meer kansen bieden

Saskia Bekkers, directeur Human Resources:

Dat het succes heeft is te zien: 85% van de deelnemers die de eerste maand doorkomt, blijft ook daadwerkelijk bij T-Mobile werken. En daar zijn we heel blij mee. We willen ze meer kansen bieden en nog beter begeleiden. Voorheen werden deelnemers vooral geplaatst binnen recruitment & hospitality, facilities en het warehouse. Maar ook daarbuiten zijn kansen.”

Saskia Bekkers T-Mobile

Een paar successen van ons Back to Work fonds

Uit privacy overwegingen zijn alle namen gefingeerd.

Silvia

Silvia kwam twee-en-een-half jaar geleden bij ons in dienst op de HR-afdeling. Met haar fysieke beperking zat ze al een tijd thuis zonder werk. Echter met haar HBO achtergrond in personeelszaken hadden wij een perfecte functie voor haar. Op het moment dat wij haar een contract voor onbepaalde tijd wilden aanbieden, heeft zij een reguliere baan gekregen elders.

Arnold

Arnold heeft 2 jaar een supportfunctie op de afdeling IT bekleed. Enerzijds om met behoud van zijn uitkering werkervaring op te doen. Anderzijds om korte functiegerichte trainingen te volgen en een medewerker-onderzoek te doen voor een online IT-gerelateerde cursus die hij op dat moment volgde.

Boris

Boris is gedeeltelijk afgekeurd door het UWV en heeft na een aantal jaar thuiszitten op ons hoofdkantoor gewerkt. Boris zorgde ervoor dat de benodigde kantoorartikelen werden aangevuld, verzorgde de vergaderruimtes en signaleerde tekortkomingen op facilitair gebied. Op dit moment is Boris doorgestroomd binnen de organisatie en maakt nu carrière als support van de assistent van de CEO. Een functie die hem op het lijf geschreven is.

Het belang van diversiteit

We stoppen pas als iedereen verbonden is. En dat gaat veel verder dan alleen de telecomervaring. Bij ons mag iedereen 100% zichzelf zijn, want al die verschillende mensen bij elkaar is juist de kracht van onze organisatie. Daarom kijken we verder dan gender, culturele of etnische achtergrond, seksuele oriëntatie of beperking.

Connect to Change

Het Back to Work fonds is onderdeel van ons Diversiteit en Inclusie programma van Connect to Change, waarmee we een positieve bijdrage willen leveren aan de maatschappij.