Afvalreductie
en behoud van natuurlijke hulpbronnen

 

 

Wij zetten ons in voor een circulaire economie

Elektronisch afval (e-waste) is de snelst groeiende afvalstroom ter wereld. Daarom zetten wij ons in voor de principes van een circulaire economie. Dat betekent dat we proberen minder materialen te gebruiken, de levensduur van producten te verlengen en maatregelen te nemen om onze afvalproductie tot nul terug te brengen. Om onze circulaire activiteiten te vergroten, richten we ons op circulair ontwerp en de mogelijke afvalverwerking van in-home apparatuur, toestellen en hardware in onze datacentra.
Stop wasting, start caring!

 

 

In 2019 hebben we
30.000 kilo plastic laten recyclen

 

 

 

De Recycle Deal

De Recycle Deal is een innovatief programma dat het probleem van e-waste op een innovatieve manier aanpakt en circulariteit binnen de telecom sector stimuleert: T-Mobile biedt klanten de nieuwste mobiele telefoons aan en stelt hen in staat een actieve bijdrage te leveren aan het verminderen van e-afval door hen de mogelijkheid te geven hun oude apparaat na afloop van het contract terug te verkopen aan T-Mobile. Deze apparaten worden dan gerecycled of aangeboden voor hergebruik.

Recycle Deal

Wij recyclen jouw ingeruilde telefoon

En daarmee hebben we in 2019 meer dan 350 kilo aan e-waste bespaard.

2617 telefoons gerecycled
350 kilo e-waste
Edelmetalen in mobiele telefoons
Closing the Loop

Closing the Loop

In 2018 lanceerde T-Mobile een partnerschap met Closing the Loop,waarin we samenwerken aan een uniek One-for-One concept.

Van alle hergebruikte apparaten eindigt ruim 60% in landen zonder verantwoorde recycling-infrastructuur. Het goede nieuws is dat veel smartphones hier een langere levensduur hebben, omdat ze voor een derde of vierde keer gebruikt worden. Maar daarna komen ze terecht op de afvalberg. Het is onze ambitie dat apparaten in deze landen ook veilig worden gerecycled. Daarom streven we ernaar om voor elke handset die terugverkocht wordt aan T-Mobile onder de Recycle Deal, één apparaat te redden van afvalbergen in Afrika of Azië. In 2019 zijn 614 handsets terugverkocht en dus 614 apparaten gered van de afvalberg.

Naast de Recycle Deal biedt T-Mobile haar klanten ook de mogelijkheid hun telefoon in te leveren in ruil voor korting op een nieuw apparaat. Apparaten zonder restwaarde recyclen wij voor onze klanten.

Circulaire retourstromen

Dankzij de retour- en refurbishment-services die we aanbieden met onze logistieke partner, vindt het plastic dat wij produceren zijn weg terug naar ons. Zo streven we naar waardebehoud van verpakkingen van modems en ander plastic afval dat wordt gegenereerd. De afvalstroom terugbrengen tot grondstof is onlosmakelijk onderdeel van veilig en verantwoord hergebruik. Door deze afvalstromen te recyclen zijn minder fossiele grondstoffen nodig om nieuwe producten te maken, en zo kunnen we besparen op energie en CO2-uitstoot.

In 2019 hebben we 32.000 kilo gerecycled plastic gebruikt om wel 80.000 nieuwe producten zoals modemhouders te ontwikkelen.

Refurbishment en recycling van hardware

Ook zijn we gestart met de refurbishment en recycling van hardware zoals netwerkapparatuur, modems en routers van zakelijke klanten. Meer dan 100.000 hardware units en ruim 200.000 hardware accessoires zoals power supplies, hebben zo een tweede of zelfs derde leven gekregen.

Ook zijn we gestopt met het leveren van retourboxen aan klanten: klanten kunnen de oorspronkelijke doos gebruiken om hun items retour te zenden. Deze maatregel bracht in 2019 een besparing van 2.000 kartonnen dozen per maand. En een afname in CO2 vanwege lichter verpakken.

Alles weten over duurzaamheid?

Download ons rapport Duurzaamheid 2019. Daarin vind je alle resultaten die we in 2019 behaald hebben.