LGBTQIA+

DIVERSITEIT EN INCLUSIE: LGBTQIA+

T-Mobile maakt een reis naar een 100% inclusieve organisatie. We maken ons hard voor de bewustwording van de uitdagingen en worstelingen van de LGBTQIA+ community. Wij zijn trots op de diversiteit binnen T-Mobile en die van onze klanten. De Magenta familie vertegenwoordigt vier verschillende merken. Onze diversiteit is een gegeven, inclusief worden is een uitdaging. En die uitdaging gaan wij graag aan.

Supporting Pride Amsterdam

Wij willen dat onze bijdrage aan Pride Amsterdam betekenisvol is. Om die reden moet onze bijdrage aansluiten bij onze missie: We won’t stop until everyone is connected. We willen zeker zijn dat dit werkelijkheid wordt. Om dit te garanderen hebben wij onze partner Stichting Join us gevraagd om ons te vergezellen tijdens Pride Amsterdam. Stichting Join us zet zich in tegen eenzaamheid onder jongeren. Een grote groep jongeren met een LGBTQIA+ achtergrond ervaart dagelijks wat het is om eenzaam te zijn. Stichting Join us biedt deze jongeren handvatten om de eenzaamheid te lijf te gaan. Wij willen Join us een podium bieden zodat zoveel mogelijk jongeren met hen in verbinding kunnen komen. Want dat is waar we voor staan en wat wij als beste kunnen: iedereen in verbinding brengen.

We blijven onszelf challengen

Als challengers blijven we onszelf uitdagen om diverser en inclusiever te worden. Hierbij houden wij het oog op zowel onze medewerkers als onze klanten. Sinds de lancering van ons ‘Connect to Change’ plan zetten we ons nadrukkelijk in voor diversiteit en inclusie. Met dit plan leveren we een positieve bijdrage aan de maatschappij. Een greep uit onze inzet voor de LGBTQIA+ community:

  • Binnen het Diversiteit & Inclusie programma hebben we een dedicated persoon die zich bezighoudt met initiatieven voor de LGBTQIA+ community
  • Wij luisteren naar je. We bieden een veilige omgeving waar je op een manier waar jij je veilig bij voelt je ervaringen kan delen. Zoals bijvoorbeeld met vertrouwenspersonen, intieme ‘campfire’ sessies (bijgewoond door onze CEO & andere LGBTQIA+ communityleden) maar ook via geanonimiseerde survey ’s.
  • Wij delen intern persoonlijke verhalen van medewerkers en creëren daarmee meer bewustwording en begrip onder onze medewerkers.
  • Wij werken actief samen met Stichting Join us die zich inzet voor eenzame jongeren. Dit is een probleem dat ook erg speelt bij LGBTQIA+’ers. We boden hun een platform tijdens Pride Amsterdam 2021.
  • Bieden we awareness trainingen aan op het gebied van seksuele en genderdiversiteit.
  • Op ons hoofdkantoor hebben wij genderneutrale toiletten.
  • Bieden we al jaren gratis OUTtv – ter gelegenheid van Amsterdam Pride: PRIDEtv - aan voor onze klanten.
  • Zijn wij partner van de Pride Business Club.
  • Hebben wij goede connecties met het internationale netwerk van LGBTQIA+-collega’s werkzaam bij andere landen waar T-Mobile actief is.

Naast alle huidige activiteiten, hebben we grote ambities voor de toekomst. Wij gaan onze interne LGBTQIA+ community verder uitbouwen met bijbehorende activiteiten. Zo openen wij dit najaar onze eerste gendervrije toiletten op het hoofdkantoor. Wij zorgen in onze campagnes voor een nog betere afspiegeling van de maatschappij en versterken ons partnership met Pride Amsterdam. Ondertussen bekijken we natuurlijk ook hoe we de ervaring voor onze LGBTQIA+-klanten kunnen verbeteren.

Shantay You Stay!

Wij zijn altijd opzoek naar talent. Bekijk snel de openstaande vacatures en maak impact en het verschil met jouw talent!

…and now Sashay Away!

Connect to Change

'Diversiteit en inclusie' is één van de vier programma's van ons Connect to Change plan. Hiermee wil T-Mobile graag een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Lees er meer over!