Samsung Galaxy Fold

Samsung gaat dit jaar voor vernieuwing en introduceert daarom de Samsung Galaxy Fold: de eerste opvouwbare smartphone. Ben jij benieuwd wat je allemaal kunt met een opvouwbare Samsung? Laat je hieronder dan verrassen door de specificaties én ’s werelds eerste 7,3 inch Infinity Flex Display van de Samsung Galaxy Fold.

Een opvouwbare telefoon: hoe werkt dat precies?

Het klinkt zo mooi, een opvouwbare telefoon, maar hoe werkt dat nu eigenlijk? Dichtgeklapt heb je de beschikking over een 4,6 inch scherm en wanneer je je telefoon openklapt kijk je naar een scherm van 7,3 inch. De Samsung Galaxy Fold klap je open als een boek, maar na het openvouwen transformeert het toestel naar een prachtig scherm. De vouw, die duidelijke scheidslijn tussen de twee helften van een boek, ontbreekt namelijk bij de Samsung Galaxy Fold en dat is natuurlijk goed nieuws! Zo geniet je optimaal van een groter scherm en dit grotere scherm neem je makkelijk mee in je broekzak.

Samsung Galaxy Fold specificaties

Samsung Fold

Galaxy Fold camera’s

 • Uitgerust met 6 camera’s
 • 1 front camera van 10 MP
 • Opengevouwen beschik je over 2 camera’s van 8 MP en 10 MP
 • Driedubbele camera op de achterkant van 2 keer 12 MP en 1 keer 16 MP

Lees meer

Samsung Fold

Design

 • 4,6 inch HD+ Cover scherm, oftewel de voorkant
 • 7,3 inch QXCA (Quantum Extended Graphics Array) + Dynamic AMOLED scherm, opengeklapt
 • Verkrijgbaar in Cosmos Black
 • 50% dunner scherm door de nieuwe polymeerlaag

Lees meer

Samsung Fold

Batterij & opslag

 • 12 GB werkgeheugen
 • 512 GB opslagcapaciteit
 • 4380 mAh batterijcapaciteit

Lees meer

Samsung Fold

Geluid

Het grote scherm is zoals bekend de blikvanger van de Galaxy Fold, maar het oor wil natuurlijk ook wat. Daarom is het goed om te zien dat Samsung het geluid niet als een ondergeschoven kindje ziet. Het toestel beschikt namelijk over dubbele speakers waaruit je kraakhelder en krachtig AKG-geluid kunt laten schallen. Dit geluid wordt ook nog versterkt door Dolby Atmos en daardoor geniet je van een indrukwekkende driedimensionale geluidservaring.

Samsung Fold

Multitasken met de Galaxy Fold

Het extra grote scherm van de Galaxy Fold biedt je een prachtig scala aan mogelijkheden. Zo geniet je bijvoorbeeld nog intenser van je favoriete serie. Maar de grootte van het scherm zorgt er juist ook voor dat je lekker kunt multitasken. Door middel van drag & drop ben je de ultieme baas op je eigen scherm. Met één tik sleep je de verschillende vensters naar de door jou gewenste plek en pas je de grootte aan. Om een app in het middelpunt sleep je hem naar links.

Wat vindt de klant?
'De Samsung Galaxy Fold is zeker niet perfect, maar dat kun je ook niet verwachten met een totaal nieuw toestelconcept. Het is een bijzonder toestel en laat innovatie zien. Het toestel kon mij overall verrassen, doordat het toestel anders durft te zijn en het grote scherm prettig werkt.'

Benieuwd naar de volledige klantreview van de Samsung Galaxy Fold? Je leest 'm hier

De Samsung Galaxy Fold is er ook voor ondernemers.

Bestel 'm nu met een zakelijk @Work-abonnement.

Zakelijk bestellen

Veelgestelde vragen over de Samsung Galaxy fold

 • Wanneer kan ik de Samsung Galaxy Fold kopen?

  De Samsung Galaxy Fold is sinds vrijdag 20 december te bestellen bij T-Mobile. Uitlevering start op 10 januari.

 • Wat kost de Samsung Galaxy Fold?

  De Samsung Galaxy Fold is bij T-Mobile verkrijgbaar in combinatie met een abonnement. Vanaf vrijdag zie je bovenaan deze pagina de prijzen in combinatie met een abonnement.

 • Is het scherm nu wel goed?

  De Samsung Galaxy Fold is later in de verkoop gegaan dan gepland. Dit komt omdat er bij de oorspronkelijke lancering problemen met het scherm werden ontdekt. Samsung heeft toen besloten de start van de verkoop uit te stellen en de gebreken te onderzoeken en verbeteren. Dat is nu gebeurd, dus ja: het scherm is nu wel goed.

  Wat heeft Samsung aangepast aan het scherm waardoor het nu wel werkt?

  De ontwerp- en constructieverbeteringen zijn:

  • De bovenste beschermlaag van het Infinity Flex Display is uitgebreid over de rand. Daarmnee is duidelijker dat het een integraal onderdeel is van de schermstructuur en dat het niet de bedoeling is de laag te verwijderen.  
  • De Samsung Galaxy Fold maakt gebruik van aanvullende verstevigingen die het toestel beter beschermen tegen deeltjes van buitenaf, zonder dat dit ten koste gaat van de kenmerkende, vouwbare ervaring. 
  • De scharnieren aan de onder- en bovenkant zijn versterkt en beschermkapjes zijn toegevoegd. 
  • Aanvullende metaallagen onder het Infinity Flex Display zijn toegevoegd om bescherming van het display te versterken. 
  • De ruimte tussen de scharnieren en de body van de Galaxy Fold is verkleind.

  Zit er nu een screenprotector op het toestel?

  De bovenste beschermlaag van het Infinity Flex Display is uitgebreid tot over de rand en is daarmee een integraal onderdeel van de schermstructuur die daarom niet verwijderd mag worden.

 • In welke kleuren is de Samsung Galaxy Fold verkrijgbaar?

  De Samsung Galaxy Fold is verkrijgbaar in Cosmos Black.

 • Wat zijn de afmetingen van deze opvouwbare Samsung?

  Dit zijn de afmetingen van de dichtgeklapte Samsung Fold:
  Lengte: 160.9 mm
  Breedte: 62.8 mm
  Diepte: 17.1 mm

  Dit zijn de afmetingen van een opengeklapte Samsung Fold:
  Lengte: 160.9 mm
  Breedte: 117.9 mm
  Diepte: 7.6 mm

 • Is de Samsung Galaxy Fold ook zakelijk te bestellen?

  Jazeker! De Samsung Galaxy Fold is ook zakelijk te bestellen bij T-Mobile. Ga naar de zakelijke shop voor meer informatie.

 • Is de vouwlijn van de Samsung Galaxy Fold goed zichtbaar?

  De vouwlijn is een beetje zichtbaar wanneer je vanuit een bepaalde hoek met een bepaalde lichtinval naar het scherm kijkt. Wanneer je het scherm recht van voren bekijkt is de vouwlijn op de Samsung Galaxy Fold niet zichtbaar.

 • Wat hebben de camera’s van deze opvouwbare Samsung je te bieden?

  Zoals gezegd beschikt de Samsung Galaxy Fold over meerdere camera’s. Opengevouwen beschik je over 2 camera’s van 8 MP en 10 MP en op de achterkant vind je de driedubbele camera van 2 keer 12MP en 16MP.

  Daarnaast beschik je over o.a. autofocus, optische zoom, digitale zoom, geo tagging en gezichtsherkenning. Geotaggen is het koppelen van een lengte- en breedtegraad aan een foto of video zodat je later kunt zien waar je de de foto of video precies hebt gemaakt.

 • Ik ga toch liever voor een niet vouwbare telefoon. Welke Samsung toestellen zijn er bij T-Mobile verkrijgbaar?

  Op onze Samsung pagina vind je alle Samsung telefoons die T-Mobile verkoopt, waaronder de Samsung S10. Blijf ook op de hoogte van de nieuwe Samsung.

 • Wat zijn de specificaties van het scherm aan de buitenkant?

  De focus van deze opvouwbare Samsung ligt op het scherm aan de binnenkant, maar op de buitenkant bevindt zich ook een scherm. Dit scherm heeft een afmeting van 4.6 inch en een resolutie van 1960 x 840 pixels.

Ruil je oude telefoon in en profiteer

Toestelinruil

Hoe werkt het?

Heb je je abonnement verlengd of een nieuw abonnement afgesloten, in combinatie met een nieuwe telefoon? Ruil je gebruikte telefoon in en profiteer direct van korting op je maandbedrag of het aanschafbedrag van je nieuwe telefoon. Hieronder vind je de waarde bij inruilen in de winkel van de meest populaire inruiltoestellen. Staat jouw model er niet tussen? Gebruik dan de online berekentool om je inruilwaarde te berekenen.

Toestelinruil

Gebruikte Samsung inruilen

Sluit je een abonnement af (nieuw of verlengen) in combinatie met een nieuwe telefoon en ruil je een oude Samsung in, dan krijg je daar een mooi bedrag voor terug. Voorwaarde is dat je inruiltoestel aangaat en dat het display heel is. De inruilwaardes voor je oude Samsung zijn als volgt:

Lees meer

Toestelinruil

Gebruikte iPhone inruilen

Sluit je een abonnement af (nieuw of verlengen) in combinatie met een nieuwe telefoon en ruil je een oude iPhone in, dan krijg je daar een mooi bedrag voor terug. Voorwaarde is dat je inruiltoestel aangaat en dat het display heel is. De inruilwaardes voor een oude iPhone zijn als volgt:

Lees meer

Toestelinruil

Ander merk gebruikte telefoon inruilen

Sluit je een abonnement af (nieuw of verlengen) en ruil je een oude telefoon in, dan krijg je daar een mooi bedrag voor terug. Voorwaarde is dat je inruiltoestel aangaat en dat het display heel is. Kijk voor de procedure en het bepalen van de inruilwaarde op de inruilpagina.

Kijk voor de procedure en het bepalen van de inruilwaarde op de inruilpagina.