Samsung Galaxy Fold: eerste opvouwbare telefoon
Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold

Samsung gaat dit jaar voor vernieuwing en introduceert daarom de Samsung Galaxy Fold: de eerste opvouwbare smartphone. Ben jij benieuwd wat je allemaal kunt met een opvouwbare Samsung? Laat je hieronder dan verrassen door de specificaties én ’s werelds eerste 7,3 inch Infinity Flex Display van de Samsung Galaxy Fold.

Een opvouwbare telefoon: hoe werkt dat precies?

Het klinkt zo mooi, een opvouwbare telefoon, maar hoe werkt dat nu eigenlijk? Dichtgeklapt heb je de beschikking over een 4,6 inch scherm en wanneer je je telefoon openklapt kijk je naar een scherm van 7,3 inch. De Samsung Galaxy Fold klap je open als een boek, maar na het openvouwen transformeert het toestel naar een prachtig scherm. De vouw, die duidelijke scheidslijn tussen de twee helften van een boek, ontbreekt namelijk bij de Samsung Galaxy Fold en dat is natuurlijk goed nieuws! Zo geniet je optimaal van een groter scherm en dit grotere scherm neem je makkelijk mee in je broekzak.

Cameraprestaties

Met de 6 camera’s van de Galaxy Fold heb je tal van mogelijkheden om de perfecte foto’s en filmpjes te maken. Lees meer

Samsung Galaxy Fold

Achtercamera

6 camera’s, wat een luxe! Maar wat kun je er nu eigenlijk allemaal mee en welke camera gebruik je waarvoor? We helpen je graag op weg. Sta jij intens te genieten van een prachtig vergezicht in een adembenemend landschap? Dan heb je drie camera’s tot je beschikking die ervoor zorgen dat je op een later tijdstip dit prachtige moment nog eens kunt beleven. Schakel tussen de 16MP Ultra Wide Camera, de 12MP Wide-angle Camera en de Telephoto Camera voor de perfecte kiekjes. Zo bestrijkt de Ultra Wide Camera 123 graden, ideaal voor het maken van spectaculaire panorama’s.

Samsung Galaxy Fold

Frontcamera

De Dual Front Camera biedt je de kans om zelf te schitteren. Maak haarscherpe selfies en experimenteer er daarna op los. De geavanceerde technologie van de camera herkent gezichten en geeft je daarnaast de mogelijkheid om blureffecten toe te passen. Geef je foto daarna een artistieke touch met verschillende bokeh-effecten. Met de Social Cam gun je jouw vrienden en familie een kijkje in jouw wereld. Voer levendige videogesprekken en maak de mooiste filmpjes. Ga jij voor een video vol actie en snelheid? Dan helpt Super Steady je een handje. Deze functie is namelijk geïnspireerd op professionele actiecamera’s.

Samsung Galaxy Fold

Handige instellingen

Het opengevouwen scherm van de Galaxy Fold komt eveneens handig van pas bij het maken van mooie foto’s. Dankzij het 7,3 inch Infinity Flex Display met een 4:3 beeldverhouding zie je precies wat de 4:3 camerasensor van de Galaxy Fold ziet. De Scene Optimizer herkent bij het maken van een foto 30 populaire foto-ontwerpen en past de camera-instellingen automatisch aan voor het beste resultaat. Is jouw foto niet helemaal optimaal? Dan geeft Flaw Detection je een handige melding zodat je meteen een nieuwe poging kunt wagen. Dit zorgt ervoor dat het maken van foto’s nog leuker en makkelijker wordt!

Design

Het scherm van de Samsung Galaxy Fold is opvouwbaar en daardoor gaat er letterlijk een wereld voor je open. Lees meer

Samsung Galaxy Fold

Scharnieren

Voor het openen en sluiten van het scherm zijn er natuurlijk goede scharnieren van topkwaliteit nodig. Het scharnier van de Samsung Galaxy Fold bestaat uit meerdere in elkaar grijpende tandwielen die netjes aan de achterkant zijn weggewerkt. Deze scharnieren én het Infinity Flex Display zijn uitvoerig getest op duurzaamheid.

Samsung Galaxy Fold

Eye Comfort Display

Bij het ontwerpen van het design en andere handigheidjes heeft Samsung alle registers opengetrokken. Zo beschikt de Samsung Galaxy Fold over een Eye Comfort Display waarmee schadelijk blauw licht wordt beperkt zónder filters te gebruiken. Hierdoor blijven de kleuren levensecht en krijg je geen last van je ogen, een mooie win-winsituatie.

Overige specificaties

Samsung Galaxy Fold

Batterij en opslag

De Samsung Galaxy Fold wordt standaard geleverd met 12 GB werkgeheugen en een opslag van 512 GB. Meer dan genoeg ruimte dus om talloze foto’s en video’s te maken, games of oneindig veel apps of series te downloaden. En ben je echt een grootverbruiker van je telefoon, dan hoef je ook niet bang te zijn dat je telefoon al snel leeg is. De Galaxy Fold heeft namelijk een grote batterijcapaciteit: maar liefst 4.380 mAh. Hiermee heeft Samsung een primeur in handen. Dit is namelijk de grootste batterijcapaciteit op een smartphone ooit!

Samsung Galaxy Fold

Het geluid van de Galaxy Fold

Het grote scherm is zoals bekend de blikvanger van de Galaxy Fold, maar het oor wil natuurlijk ook wat. Daarom is het goed om te zien dat Samsung het geluid niet als een ondergeschoven kindje ziet. Het toestel beschikt namelijk over dubbele speakers waaruit je kraakhelder en krachtig AKG-geluid kunt laten schallen. Dit geluid wordt ook nog versterkt door Dolby Atmos en daardoor geniet je van een indrukwekkende driedimensionale geluidservaring.

Samsung Galaxy Fold

Multitasen met de Galaxy Fold

Het extra grote scherm van de Galaxy Fold biedt je een prachtig scala aan mogelijkheden. Zo geniet je bijvoorbeeld nog intenser van je favoriete serie. Maar de grootte van het scherm zorgt er juist ook voor dat je lekker kunt multitasken. Door middel van drag & drop ben je de ultieme baas op je eigen scherm. Met één tik sleep je de verschillende vensters naar de door jou gewenste plek en pas je de grootte aan.

Op zoek naar de Samsung Galaxy S10?

Die vind je in de shop!

Naar de shop
Meer informatie