Samsung Galaxy Note 10: de geruchten

Wat kunnen we verwachten van de nieuwe Samsug Galaxy Note. Komt er een 'gewone' Note 10 en een Pro? Hoeveel camera's krijgt de nieuwe Note? Verdwijnt de headphone jack en blijft de Bixby-knop? Hier zetten we de meest relevante geruchten voor je op een rij.

Samsung Galaxy Note 10

Note 10 en Note 10 Pro?

Brengt Samsung dit jaar niet 1, maar 2 Samsung Galaxy Note's uit? Als we de geruchten mogen geloven zou dit zomaar eens het geval kunnen zijn. Er wordt gesproken over een 'gewone' Samsung Galaxy Note 10 en een Samsung Galaxy Note 10 Pro. De verschillen tussen beide modellen zouden hem voornamelijk zitten in de grootte van het scherm - en daarmee ook het toestel zelf - en de hardware in de telefoon zoals opslagcapaciteit en werkgeheugen. Kort gezegd wordt de Pro een grotere en snellere versie van de reguliere Samsung Galaxy Note 10.

bron: techradar.com

Samsung Galaxy Note 10

Note 10 hardware

Over welke hardware gaan de Note 10 en Note 10 Pro beschikken? Een korte opsomming van de verwachtingen:

Samsung Galaxy Note 10

  • Snapdragon 855 processor 
  • 12 GB werkgeheugen 
  • 128 GB opslagcapaciteit 
  • 6.4 inch scherm

Samsung Galaxy Note 10 Pro

  • Snapdragon 855 processor 
  • 12 GB werkgeheugen 
  • 256 GB en 1 TB opslagcapaciteit 
  • 6.7 inch scherm

bron: techradar.com

Samsung Galaxy Note 10

Note 10 camera

Punch hole selfiecamera
De Samsung Galaxy Note 10 en Note 10 Pro krijgen dezelfde camera's. De selfiecamera wordt een punch hole camera in het midden bovenaan het display.

3 camera's en een TOF-sensor
Aan de achterkant krijgen de Note 10 en Note 10 Pro drie camera's en een TOF-sensor (Time of Flight). Deze sensor meet de afstand tussen de camera en het object om zo een realistisch scherpte-diepte-effect te creëren. De camera's aan de achterkant zijn een reguliere camera van 12 megapixels, een telelens met 12 megapixels en een groothoeklens met 16 megapixels.

3 diafragma's
Een van de unieke features op de Samsung Galaxy S10 is het dubbele diafragma, waarmee je in verschillende lichtomstandigheden scherpe foto's maakt. De Note 10 lijkt er nog een schepje bovenop te doen met maar liefst 3 diafragma's: f/1.5, f/1.8 en f/2.4.

bron: techradar.com

Samsung Galaxy Note 10

Note 10 en Note 10 Pro beeldscherm

Het display van de Note 10 lijkt een van de hoogtepunten van deze telefoon te worden. Zoals we gewend zijn van de Samsung Galaxy S- en Note-serie zal er geen notch in het display zitten en wordt de selfiecamera via een zogenaamde punch hole in het scherm ingebouwd. De randen boven en onder het scherm worden minimaal waardoor het toestel aan de voorkant bijna volledig uit scherm bestaat. Het gerucht gaat dat de screen to body ratio rond de 95% zal liggen, wat bijzonder hoog is. Aan de zijkanten loopt het display over in de rand van het toestel. De Samsung Galaxy Note 10 krijgt een scherm van 6.4 inch, de Note 10 Pro 6.7 inch.

bron: techradar.com

Samsung Galaxy Note 10

Note 10 en Note 10 Pro design

Qua design zijn er een paar interessante waarnemingen: sommige bronnen beweren dat de headphone jack gaat verdwijnen terwijl andere bronnen beweren dat deze blijft. Ook wordt er gesproken over het verdwijnen van de Bixby-knop aan de zijkant van het toestel. Achterop krijgt de Note 10 drie camera's en een TOF-sensor, aan de voorkant een punch hole selfiecamera in het midden van het scherm, bovenaan het display. De Note 10 Pro wordt een grotere uitvoering van de Note 10, maar ziet er verder hetzelfde uit.

bron: techradar.com