Samsung Galaxy S11
Samsung Galaxy S11

Samsung S11: dit waren de geruchten

De Samsung Galaxy S9, daarna de Samsung Galaxy S10. Dan zal de opvolger wel de Samsung Galaxy S11 gaan heten, toch? Niets was minder waar. Samsung besloot namelijk om niet voor een S11 te gaan. Samsung koos een andere naam: de Samsung Galaxy S20. En dat niet alleen. De twee broertjes, de S20 Plus en de S20 Ultra, kregen eveneens het getal 20 in de naam.

Wanneer is de S11 verkrijgbaar?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft Samsung voor 20 gekozen bij de lancering van het nieuwe trio smartphones. Ben je op zoek naar de opvolger van de Samsung S10? Dan ben je bij de Samsung S20 wél aan het juiste adres. Deze smartphone van het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern werd in maart 2020 gelanceerd. Dat betekent dat deze telefoon op dit moment verkrijgbaar is!

Samsung Galaxy S20

Samsung Galaxy S20 Plus

Samsung Galaxy S20 Ultra

Drie formaten: groot, groter, grootst

Voor de lancering van de nieuwe Samsung was niet alleen de naam van het toestel een onderwerp van discussie. Ook over de afmetingen van de telefoon zelf gingen deden veel geruchten de ronde. Naast de naam werd al snel duidelijk dat Samsung drie nieuwe telefoons met verschillende afmetingen zou uitbrengen. Uiteindelijk resulteerde dat in deze afmetingen:

Samsung Galaxy S20: 152 x 68 x 7.9 mm
Samsung Galaxy S20+: 162 x 74 x 7.8 mm
Samsung Galaxy S20 Ultra: 167 x 67 x 8.8 mm

Bron: pocket-lint.com

 

De Hubble: buitenaards scherpe beelden

De verzameling camera’s van de Samsung Galaxy S20 wordt door het telecombedrijf liefkozend ‘Hubble’ genoemd. Dit is een verwijzing naar de Hubble-ruimtetelescoop. Deze telescoop maakt indrukwekkende foto’s van de ruimte en stuurt ze terug naar de aarde. Wat kan 'Hubble' allemaal? Het feit dat Samsung een alleenrecht op de term ‘Space Zoom’ heeft aangevraagd betekent wel wat. Samsung is namelijk van plan om het zoomen naar een ongekend hoog niveau te tillen.

Het Zuid-Koreaanse bedrijf lijkt beeldverwerkingssoftware te gaan leveren waarmee je in kunt zoomen zonder kwaliteitsverlies. Zoals het er nu naar uitziet bestaat de Hubble uit vier camera’s. Eén van die camera’s is een periscopische lens waarmee je 5x optisch kunt zoomen. De hoofdcamera lijkt een 108 megapixel-sensor te gaan krijgen.

Bron: bgr.com

Camerafuncties van de nieuwste Samsung

Het aantal camera's en wat je hiermee kunt. Dat zijn onderwerpen waar wij als consument graag over filosoferen in de aanloop van een nieuwe release. Maak je graag foto's en video's? Dan heb je met de nieuwe S20 goud in handen!

Fabrikanten steken veel tijd in het ontwikkelen van de nieuwste features en beste lenzen. Ook houden zij zich constant bezig met het verhogen van de gebruiksvriendelijkheid. Mooi voor de gebruikers. Dat uit zich bijvoorbeeld in de functie die Single Take Photo heet. Hiermee leg je met één druk op de knop de complete omgeving vast.

Na de release van de S20 kan worden geconcludeerd dat er een prachtig palet van lenzen beschikbaar is. Hiermee kun je in élke situatie uit de voeten. Een foto van een compleet panorama, of van héél dichtbij van een lieveheersbeestje in de tuin. Met de S20 levert dit sowieso kwaliteit op!

Bron: letsgodigital.org

De snelste Samsung ooit

Deze nieuwe Samsung is toch wel sneller dan zijn voorgangers? Dit is slechts één van de veelgestelde vragen in de aanloop naar een nieuwe telefoon. De S20 is uitgerust met de nieuwe Exynos 990 processor en die staat garant voor indrukwekkende snelheden. Daarnaast is de refresh rate van 120 Hz iets dat echt in het oog springt. Voorheen lag de standaard vaak op 60 Hz. Dat houdt in dat deze nieuwe Samsung veel in z’n mars heeft!

Batterijcapaciteit en korte oplaadtijd

De Samsung S10 beschikte over een capaciteit van 3.400 mAh en de verwachting was toch wel dat de nieuwe Samsung een schepje bovenop ging doen. Nu deze Samsung eindelijk op de markt is kunnen we de geruchten van tafel vegen en genieten van de realiteit. De S20 beschikt namelijk over een batterijcapaciteit van 4.000 mAh. Dat is overigens niet het enige dat is verbeterd. Binnen 30 minuten beschik je weer over een halfvolle batterij als de 0% is bereikt. Super fast charging!

5G... Het komt eraan

Op dit moment genieten we met z’n allen nog van de voordelen die het 4G-netwerk ons allemaal bieden. De opvolger laat niet lang meer op zich wachten. De honger naar progressie stopt namelijk nooit. Dat resulteert binnenkort in de introductie van het gloednieuwe 5G-netwerk. Met dit netwerk profiteer van je ongelooflijke snelheden die plezier op het gebied van je smartphone gaan vergroten. Het browsen over het internet, even een game spelen en het filmpje kijken dat je is toegestuurd door een vriend. Dit gaat ongelooflijk soepel! Ben jij al 5G-ready?

5G-ready… Wat betekent dat eigenlijk? Dat wil dat zeggen dat je klaar bent voor de introductie van 5G. Je kunt meteen aan boord springen zodra het netwerk live gaat. Het is namelijk zo dat de nieuwste generatie telefoons 5G-ready zijn. Met de nieuwste Samsung zit je wat dat betreft goed want die is 5G-ready!

Op zoek naar een andere Samsung?

Blijf op de hoogte

Wil je een e-mail ontvangen wanneer je de nieuwe Samsung Galaxy kunt bestellen? Schrijf je in en blijf op de hoogte.

 
 
Dan sturen we je een sms zodra bekend is wanneer de nieuwe Samsung te bestellen is.