Helaas komen er in onze winkels wel eens overvallen voor. Overvallers denken snel en makkelijk geld te kunnen verdienen door telefoons te stelen en deze door te verkopen. Meestal worden onze medewerkers en aanwezige klanten bedreigd en vervolgens gaan de overvallers er met een buit vandoor. Deze situaties hebben enorm grote impact op de medewerkers en klanten die in de shops aanwezig zijn.

Hoe proberen we overvallen te voorkomen?

In al onze winkels hebben we verschillende maatregelen genomen om onze winkels veiliger te maken. Daarmee willen wij de veiligheid van onze klanten en personeel waarborgen en de daders sneller pakken. Stickers op de winkelruiten laten weten dat we alleen nog maar cashless werken (pin only). Ook laten de stickers zien dat onze telefoons traceerbaar zijn bij diefstal. Er is dus geen geld aanwezig in de shops. Ook hebben we nu een track & trace systeem voor telefoons.

Lees meer

Veiligheidsstickers T-Mobile

Zo maken we shops veiliger

  • Geen contant geld in de shops

  • Telefoons traceerbaar bij diefstal

  • Paniekmelders

  • Camerabewaking

  • Nauwe samenwerking met de politie

Hoe kun je zelf helpen?

Koop nooit een gestolen telefoon! Wil je een nieuwe smartphone? Koop dan een nieuw toestel met garantie. Wil je toch een (tweedehands) telefoon online kopen? Check dan eerst of deze telefoon niet gestolen is. Dat kan via stopheling.nl. Vraag ook altijd om de originele aankoopbon. Controleer ook of het IMEI-nummer op de bon overeenkomt met het IMEI-nummer van het toestel. Zo weet je niet alleen dat je telefoon niet gestolen is, maar vaak heb je ook nog recht op garantie.

En gebruik vooral je gezonde verstand: zit er geen verpakking bij? Heeft de verkoper geen bon? Is de prijs te mooi om waar te zijn? Koop het toestel dan niet.

Goed om te weten

De politie heeft de meeste daders van de overvallen op onze winkels gearresteerd. Een groot deel is ook al berecht en in sommige gevallen veroordeeld tot jarenlange gevangenisstraffen.