T-Mobile Glasvezel
HOE WERKT DE AANLEG?
Glasvezel Maastricht

T-Mobile biedt op veel plekken al glasvezelinternet aan via het netwerk van partners. En daar komen alleen maar meer plaatsen bij met het glasvezelnetwerk dat we zelf, samen met Open Dutch Fiber, aanleggen. Omdat je een glasvezelnetwerk niet zomaar even aanlegt, kan dit wel even duren. Maar dan heb je ook wat, want ons Glasvezel is niet alleen razendsnel maar ook nog eens superscherp geprijsd! Ons doel is om over vijf jaar één miljoen huishoudens van Glasvezel te laten genieten.

Glasvezel aanleggen in vijf stappen

De aanleg van ons glasvezelnetwerk gaat in stappen. Bekijk de video of lees hieronder hoe we de huizen aansluiten op next level internet.

 1. Glasvezelkabels leggen door je straat

  Na een grondige voorbereiding maken de specialisten van onze aanlegpartner Open Dutch Fiber de straat even open. Dan leggen ze de glasvezelkabels in de grond. Dit is binnen één dag geregeld, de overlast is minimaal.

 2. Er komt een monteur komt bij je langs

  Er komt een monteur langs om te kijken waar de glasvezelaansluiting het beste geplaatst kan worden. Dit is meestal in je meterkast of een plek waar andere kabels je woning binnenkomen. Ben je lid van een VvE, dan moeten de andere bewoners toestemming geven.

 3. De kabel gaat van de straat naar je woning

  We zorgen dat de kabel van de straat tot aan je gevel ligt. Heb je een tuin of een oprit? Geen zorgen, we gaan onder de grond door. Planten en tegels blijven gespaard en je hoeft er niet voor thuis te blijven.

 4. Je woning aansluiten op Glasvezel

  Nu komt er een monteur langs om de glasvezelkabel binnen aan te sluiten. Je krijgt een e-mail om deze afspraak in te plannen.

 5. Installatie en activatie van je glasvezelaansluiting

  Tijd om het glasvezelaansluitpunt in je huis aan te sluiten. De monteur checkt of de verbinding goed werkt en je kunt genieten van next level internet!

Glasvezelcheck

Ben je benieuwd of we op jouw adres al Glasvezel aanbieden of het in de toekomst gaan aanleggen? Doe dan de glasvezelcheck en ontdek in een paar seconden of je al kunt genieten van supersnel glasvezelinternet. 

Check wat er beschikbaar is op jouw adres:

Sluit je aan op Glasvezel Kies voor het glasvezelnetwerk van T-Mobile

Is Glasvezel beschikbaar op je adres? Ontdek alle mogelijkheden van dit next level internet en binge, stream, download en game als een Unlimited. Met al je huisgenoten tegelijk. Stel zelf je ideale pakket samen en vul het eventueel aan met andere abonnementen van T-Mobile.

Eerste 10 maanden voor €30/mnd*

 • Dat is heel veel korting op je abonnement
 • Gratis aansluiten; geen eenmalige kosten
 • Zorgeloos overstappen met onze Overstapservice
Glasvezel

Heb ik glasvezel? Hier is Glasvezel al beschikbaar

Het glasvezelnetwerk van T-Mobile is in steeds meer steden beschikbaar. Bekijk hieronder of je woonplaats er al bij staat.

Glasvezel aanleggen bij hoogbouw

Woon je in een appartement of een flat? Wanneer je vve of woningbouwcoöperatie goedkeuring heeft gegeven, dan komt onze partner Open Dutch Fiber langs om het hele pand voor te bereiden op Glasvezel. De glasvezelkabel wordt vervolgens door het hele gebouw getrokken en in iedere woning plaatsen we een klein kastje. Dit kost bewoners verder niets. Hierna is het voor iedereen die dat graag wil mogelijk om een glasvezelabonnement af te sluiten.

FAQ Veelgestelde vragen over Glasvezel aanleg

 • Woon je in laagbouw? Dan bestaat de aanleg uit twee delen: de aanleg van het glasvezelnetwerk in de buurt en je huis aansluiten. De monteurs van onze aanlegpartner zorgen dat er een aansluiting in je huis komt. Dit is meestal in de meterkast. Daarna kun je een abonnement afsluiten. Kies je voor Glasvezel van T-Mobile, dan zorgen wij voor je modem en dat alles goed werkt. Je betaalt geen aansluitkosten.

  Woon je in hoogbouw? Lees hier hoe het dan werkt.

 • T-Mobile vindt dat iedereen in Nederland supersnel en betaalbaar internet moet kunnen krijgen. De aanleg van het glasvezelnetwerk kost bewoners en gemeentes daarom niets. We verdienen de kosten terug door abonnementen te verkopen.

 • Glasvezel wordt aangelegd door de aanlegpartner. Deze verschilt per plaats. We werken meestal samen met Open Dutch Fiber en Primevest.

 • We gebruiken met zijn allen steeds meer data tegelijk. Glasvezel kan die stijgende vraag aan, in tegenstelling tot het verouderde kopernetwerk. Glasvezel is het netwerk van de toekomst, en T-Mobile vindt dat iedereen in Nederland daar toegang tot moet hebben. Daarom leggen we zelf een nieuw glasvezelnetwerk aan, samen met onze partner Open Dutch Fiber. Ook bieden we onze diensten aan via het netwerk van partners.

 • Er zijn op heel veel plaatsen in Nederland al glasvezelaansluitingen. Zo hebben we glasvezel in Eindhoven, Den Haag, Nijmegen, Zoetermeer, Haarlem, Leidschendam-Voorburg, Venlo en nog veel meer plekken. Doe de glasvezelcheck om te zien of glasvezel op jouw gewenste locatie beschikbaar is!

 • Het aansluiten gaat in twee stappen: van de straat naar je meterkast en het aansluiten zelf. Heb je al een aansluitpunt? Dan is het in een paar uur geregeld. Het vraagt wel een grondige voorbereiding en zorgvuldige werkwijze.

 • Benieuwd of glasvezel beschikbaar is op je adres? Doe de glasvezelcheck en kom er snel achter.

 • Mogelijk heb je onlangs gehoord of gelezen dat T-Mobile in jouw wijk Glasvezel gaat aanbieden. En dat is juist. Het kan zijn dat je vervolgens post hebt gehad van andere internetaanbieders met de boodschap dat je al Glasvezel hebt. We snappen dat dit verwarrend kan zijn. Daarom leggen we graag uit hoe dit zit.

  De feiten op een rijtje.

  In de meeste Nederlandse dorpen en steden had je tot op heden de keuze uit twee verschillende netwerken voor internet: het kopernetwerk (DSL) en het kabelnetwerk (coax). Deze kabel- en kopernetwerken zijn in de loop der jaren weliswaar verbeterd, maar bestaan niet voor de volledige lengte uit glasvezelkabels.

  T-Mobile legt samen met partner Open Dutch Fiber op verschillende plekken in Nederland een gloednieuw, ultramodern glasvezelnetwerk aan dat geheel uit glasvezelkabels bestaat. Dat doen we uitsluitend op plekken waar nu nog geen Glasvezel ligt. Glasvezel is veel minder gevoelig voor storingen en blijft constant supersnel, ook als de rest van je buurt online is. Sterker nog, met Glasvezel worden de allerhoogste internetsnelheden behaald. En up- en downloaden gaat met dezelfde snelheid, anders dan via een kabel/glasvezel- kabelnetwerk.

  Lees er meer over op ons blog.

  Wil je weten of er al Glasvezel op jouw adres beschikbaar is? Doe dan de postcodecheck.