ook in Rotterdam
supersnel glasvezelinternet

Glasvezel in Rotterdam

Mooi nieuws: T-Mobile legt een glasvezelnetwerk aan in Rotterdam. Hiermee krijgen 45.000 huishoudens in Kralingen en IJsselmonde supersnel internet. Om blij van te worden, want met glasvezelinternet kun je razendsnel up- en downloaden. Tot wel 1 Gbit/s! Dat betekent ultra-soepel beeldbellen, gamen, streamen en thuiswerken. Maakt niet uit hoeveel mensen er op dat moment thuis zijn. Op de hoogte blijven van de aanleg van Glasvezel in jouw wijk? Meld je nu vrijblijvend aan!

Blijf op de hoogte

Wat is Glasvezel eigenlijk?

Glasvezel bestaat uit haarfijne vezels van twee soorten glas. Hier wordt digitale informatie doorheen gestuurd met lichtsignalen. E-mail, YouTube filmpjes of je digitale vergadering worden verstuurd door een laserlicht dat extreem snel aan- en uitschakelt. Denk maar aan het doorseinen van morsecodes met een zaklamp. Glasvezelinternet heeft dus letterlijk de snelheid van het licht. Dit nieuwe netwerk is hard nodig, omdat we met z’n allen steeds meer data verbruiken. De oude kabels kunnen het al bijna niet meer aan. Dus, met Glasvezel van T-Mobile ben je als Rotterdammer klaar voor de toekomst.

De grote voordelen van supersnel glasvezelinternet

De 7 belangrijkste voordelen van Glasvezel

Lees hier wat, behalve snelheid, de grote voordelen zijn van glasvezelinternet. We hebben er 7 voor je verzameld.

Dit zijn de voordelen van T-Mobile Glasvezel

Omdat je bij ons elke maand je abonnement aan mag passen en gratis eredivisie voetbal kijkt bijvoorbeeld. Maar er is meer!

Gamen via Glasvezel

De nieuwste games spelen op je 4K tv, tablet of smartphone, zonder dat je een dure console in huis hebt staan? Het kan sinds kort met Google Stadia, een streaming dienst voor videogames.

In 4 stappen naar Glasvezel in Rotterdam We zijn gestart met de aanleg. Hieronder lees je hoe het in z’n werk gaat

 1. Kabels leggen

  Onze mensen leggen de nieuwe kabels netjes en snel bij je in de straat onder de grond.

 2. Plaatsing aansluitpunt

  Er komt iemand bij je kijken naar de beste plek voor het aansluitpunt. Ben je lid van een VvE, dan moeten de andere bewoners instemmen.

 3. Je wordt aangesloten

  De monteur sluit je aan op supersnel glasvezelinternet.

 4. Razendsnel internetten

  We installeren en activeren je modem. Met deze afspraak kun je je huidige abonnement opzeggen. Nieuw abonnement afgesloten? Je provider activeert dit. Kan jij lekker genieten van ongekende internetsnelheden!

Waar leggen we Glasvezel aan in Rotterdam?

Bekijk op de kaart waar we Glasvezel aanleggen in jouw stad. Als eerste op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je meteen even in voor de nieuwsbrief. Dat is geheel vrijblijvend.

Schrijf je hier in

IJsselmonde

Glasvezel Rotterdam

Kralingen

Glasvezel Rotterdam

Zo werkt de aanleg van Glasvezel in jouw gebouw

Ben je een bestuurslid van een VvE of gebouwbeheerder en wil je meer weten over de aanleg van Glasvezel in je gebouw? Bekijk dan deze video.
Vragen of een afspraak maken? We zijn bereikbaar via vve@t-mobile.nl.

Hou mij op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen met betrekking tot glasvezel in Rotterdam? Schrijf je in en je ontvangt van ons het laatste nieuws!


* verplichte velden

Veelgestelde vragen over glasvezel

 • Is het glasvezelaansluitpunt echt gratis?

  Ja. Woon je in een hoogbouwcomplex, dan krijg je van ons een gratis glasvezelaansluitpunt. Een abonnement is dan niet verplicht. In andere soorten woningen krijg je een gratis glasvezelaansluitpunt zodra je een abonnement neemt bij een provider via het glasvezelnetwerk van T-Mobile.

 • Kan ik direct gebruikmaken van glasvezelinternet wanneer er een glasvezelaansluitpunt in mijn woning ligt?

  Nee, nog even geduld. De provider van je keuze moet namelijk nog een modem aansluiten om je internet te activeren. Hierover ontvang je bericht van je provider.

 • Is T-Mobile de enige provider op het glasvezelnetwerk?

  T-Mobile is één van de providers op het open glasvezelnetwerk van T-Mobile. In Kralingen heb je bijvoorbeeld ook TriNed, Fiber, SNLR, Youfone, Hollands Glas en Glasnet die hun diensten aanbieden via hetzelfde netwerk.

 • Welke diensten kan ik afnemen via het glasvezelnetwerk?

  Dat hangt af van de provider die je kiest. Ze bieden allemaal supersnel internet, maar je kunt er ook interactieve tv of vaste telefonie bij nemen.

 • Wat zijn de tarieven voor Glasvezel?

  Dat hangt af van de provider die je kiest, maar je hebt al glasvezelinternet vanaf € 30 per maand.

 • Heb ik toestemming nodig van de VVE, indien mijn woning daar onderdeel van is?

  Ja, je hebt toestemming van jouw VVE nodig om glasvezel door te trekken naar je woning. Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we alles waar je rekening mee moet houden voor je in een handig document vastgelegd.

 • Wanneer kan ik het beste mijn huidige abonnement opzeggen?

  Zodra er een afspraak is gepland voor de activatie van je abonnement, is het tijd om je huidige abonnement op te zeggen.

 • Ik had L2Fiber in Kralingen. Is dit overgenomen door T-Mobile?

  Het netwerk van L2Fiber is overgenomen door investeerder Primevest. T-Mobile en Primevest leggen samen glasvezelnetwerken aan in Nederland en exploiteren ze. De twee bedrijven gaan zorgen dat heel Kralingen kan genieten van glasvezel. Daarbij krijgen bewoners meer keus: T-Mobile Thuis komt erbij op het netwerk. Verder verandert alleen de naam L2Fiber in T-Mobile Glasvezel.