Glasvezel in Rotterdam

We zijn gestart met de aanleg van een supersnel glasvezelnetwerk in Rotterdam. Dat is goed nieuws voor 45.000 huishoudens in Kralingen en IJsselmonde. Met glasvezelinternet kun je namelijk razendsnel up- & downloaden (tot 1Gbit/s) en eindeloos streamen, videobellen, gamen en thuiswerken. Zonder haperingen. Met hoeveel mensen je ook tegelijk thuis bent. Bij een deel van de inwoners is onlangs al Glasvezel aangelegd. Om daarvan te kunnen profiteren hoef je alleen nog maar een abonnement af te sluiten.

Wat is Glasvezel eigenlijk?

Glasvezel bestaat uit haarfijne vezels van twee soorten glas. Hier wordt met lichtsignalen digitale informatie doorheen gestuurd. Of je nu online gamet, streamt of digitaal vergadert, alle data hiervoor worden verstuurd door een laserlicht dat extreem snel aan- en uitschakelt. Denk aan het doorseinen van morsecodes met een zaklamp. Glasvezelinternet heeft dus letterlijk de snelheid van het licht.

Waarom is Glasvezel nodig?

Door al dat online gamen, streamen, thuiswerken en videobellen, verbruiken we met z’n allen steeds meer data. Het oude kabelnetwerk dat er ligt, kan al die data nu al bijna niet meer verwerken. Met Glasvezel ben je wel klaar voor de toekomst.

De grote voordelen van supersnel glasvezelinternet

De voordelen van supersnel Glasvezel

Behalve dat het supersnel is, heeft glasvezelinternet nog veel meer voordelen. We hebben er 7 voor je op een rij gezet.

Alle voordelen van Glasvezel van T-Mobile

Glasvezel van T-Mobile heeft veel voordelen. Zo kun je elke maand je abonnement aanpassen en kijk je gratis ESPN, dé sportzender van Nederland. En er is meer.

Gamen via supersnel Glasvezel

De nieuwste games spelen op je 4K tv, tablet of smartphone, zonder dure console te hoeven aanschaffen? Het kan sinds kort met Google Stadia, een streamingdienst voor videogames.

Bestel Glasvezel Bestel hier jouw glasvezelinternet en TV-abonnement

Basic

50 Mbit/s

30*

p/mnd 6 maanden, daarna €45 p/mnd, excl. eenmalige kosten

Bekijk pakket

Lees meer

Fast

100 Mbit/s

35*

p/mnd 6 maanden, daarna €50 p/mnd, excl. eenmalige kosten 

Bekijk pakket

Lees meer

Premium

1 Gbit/s

40*

p/mnd 6 maanden, daarna €55 p/mnd, excl. eenmalige kosten

Bekijk pakket

Lees meer

*Getoonde aanbod is i.c.m. een 1-jarig internetabonnement en de aangegeven maximum snelheid.

In 4 stappen naar Glasvezel in Rotterdam We zijn gestart met de aanleg. Hieronder lees je hoe het in z’n werk gaat

Binnenkort is Glasvezel van T-Mobile ook bij jou in de wijk beschikbaar: de werkzaamheden zijn al begonnen. We laten je graag weten wanneer jij kunt genieten van supersnel glasvezelinternet voor een zeer scherpe prijs. Dat gaat als volgt.

 1. Kabels leggen

  Onze mensen leggen de nieuwe kabels netjes en snel bij je in de straat onder de grond.

 2. Plaatsing aansluitpunt

  Er komt iemand bij je kijken naar de beste plek voor het aansluitpunt. Ben je lid van een VvE, dan moeten de andere bewoners instemmen.

 3. Je wordt aangesloten

  De monteur sluit je aan op supersnel glasvezelinternet.

 4. Razendsnel internetten

  We installeren en activeren je modem. Met deze afspraak kun je je huidige abonnement opzeggen. Nieuw abonnement afgesloten? Je provider activeert dit. Kan jij lekker genieten van ongekende internetsnelheden!

Waar leggen we Glasvezel aan in Rotterdam?

Bekijk op de kaart waar we Glasvezel aanleggen in jouw stad. Als eerste op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je meteen even in voor de nieuwsbrief. Dat is geheel vrijblijvend.

Schrijf je hier in

IJsselmonde

Glasvezel Rotterdam

Kralingen

Glasvezel Rotterdam

Wat vinden andere gebruikers van Glasvezel?

De familie Meijer, Risselda en Bosch vertellen graag hun ervaring met supersnel Glasvezel van T-Mobile.

Roeland Meijer

“Supersnel internet en de mogelijkheid om eindelijk overal TV te kijken zoals ik dat zelf wil. Of dat nou met m’n iPad is of op de Apple TV, het is echt onvoorstelbaar snel.”

Taco Risselda

“Supersnel glasvezel van T-Mobile: het hele gezin gebruikt het en werkt super goed! Bovendien genieten we van T-Mobile klantvoordeel met hele gezin.”

Familie Bosch

”Snel en stabiel internet is voor ons superbelangrijk. Onze keukentafel wordt vaak getransformeerd van kantoor tot klaslokaal tot samenwerkplek of vergaderruimte en nu kan ik heel gemakkelijk videobellen en grote bestanden verplaatsen.”

Hoe werkt het? Glasvezel aansluiten is zo gepiept met de aansluitservice van T-Mobile

Advies nodig? Twijfel je nog of heb je nog vragen?

Bel met een van onze adviseurs

Wellicht kunnen onze adviseurs je helpen de juiste keuze te maken. Bel gratis naar 0800-8665004 (ma-vrij 8-21 uur, za 8-18 uur).

Persoonlijk advies aan huis

Wil je liever persoonlijk advies bij jou thuis? Maak dan telefonisch een afspraak: 070-2171585 (ma-vrij, 9-18 uur).

Kom langs bij een T-Mobile winkel

Laat je informeren door een van onze collega’s in de T-Mobile winkels. Op t-mobile.nl/winkels vind je de adressen en openingstijden.

Zo werkt de aanleg van Glasvezel in jouw gebouw

Ben je een bestuurslid van een VvE of gebouwbeheerder en wil je meer weten over de aanleg van Glasvezel in je gebouw? Bekijk dan deze video.
Vragen of een afspraak maken? We zijn bereikbaar via vve@t-mobile.nl.

Houd mij op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen met betrekking tot glasvezel in Rotterdam? Schrijf je in en je ontvangt van ons het laatste nieuws!


* verplichte velden

Veelgestelde vragen over glasvezel

 • Is het glasvezelaansluitpunt echt gratis?

  Ja. Woon je in een hoogbouwcomplex, dan krijg je van ons een gratis glasvezelaansluitpunt. Een abonnement is dan niet verplicht. In andere soorten woningen krijg je een gratis glasvezelaansluitpunt zodra je een abonnement neemt bij een provider via het glasvezelnetwerk van T-Mobile.

 • Kan ik direct gebruikmaken van glasvezelinternet wanneer er een glasvezelaansluitpunt in mijn woning ligt?

  Nee, nog even geduld. De provider van je keuze moet namelijk nog een modem aansluiten om je internet te activeren. Hierover ontvang je bericht van je provider.

 • Is T-Mobile de enige provider op het glasvezelnetwerk?

  T-Mobile is één van de providers op het open glasvezelnetwerk van T-Mobile. In Kralingen heb je bijvoorbeeld ook TriNed, Fiber, SNLR, Youfone, Hollands Glas en Glasnet die hun diensten aanbieden via hetzelfde netwerk.

 • Welke diensten kan ik afnemen via het glasvezelnetwerk?

  Dat hangt af van de provider die je kiest. Ze bieden allemaal supersnel internet, maar je kunt er ook interactieve tv of vaste telefonie bij nemen.

 • Wat zijn de tarieven voor Glasvezel?

  Dat hangt af van de provider die je kiest, maar je hebt al glasvezelinternet vanaf € 30 per maand.

 • Heb ik toestemming nodig van de VVE, indien mijn woning daar onderdeel van is?

  Ja, je hebt toestemming van jouw VVE nodig om glasvezel door te trekken naar je woning. Om het wat makkelijker voor je te maken hebben we alles waar je rekening mee moet houden voor je in een handig document vastgelegd.

 • Wanneer kan ik het beste mijn huidige abonnement opzeggen?

  Zodra er een afspraak is gepland voor de activatie van je abonnement, is het tijd om je huidige abonnement op te zeggen.

 • Ik had L2Fiber in Kralingen. Is dit overgenomen door T-Mobile?

  Het netwerk van L2Fiber is overgenomen door investeerder Primevest. T-Mobile en Primevest leggen samen glasvezelnetwerken aan in Nederland en exploiteren ze. De twee bedrijven gaan zorgen dat heel Kralingen kan genieten van glasvezel. Daarbij krijgen bewoners meer keus: T-Mobile Thuis komt erbij op het netwerk. Verder verandert alleen de naam L2Fiber in T-Mobile Glasvezel.