Glasvezel in Rotterdam

We zijn gestart met de aanleg van een supersnel glasvezelnetwerk in Rotterdam. Dat is goed nieuws voor ruim 85.000 huishoudens in Kralingen, IJsselmonde en Rotterdam Alexander. Straks kun je eindeloos streamen, bingen en gamen in 4K, thuiswerken en studeren. Allemaal tegelijk op het snelle, stabiele en voordelige glasvezelnetwerk. Met Glasvezel kun je tot wel 1 Gbit/s up- en downloaden. Dat is next level internet.

Bij een deel van de inwoners is onlangs al Glasvezel aangelegd. Om daarvan te kunnen profiteren hoef je alleen nog maar een abonnement af te sluiten.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de aanleg van Glasvezel van T-Mobile in jouw wijk? Meld je nu vrijblijvend aan.

Check wat er beschikbaar is op jouw adres:

Wat is Glasvezel eigenlijk?

Glasvezel bestaat uit haarfijne vezels van twee soorten glas. Hier wordt met lichtsignalen digitale informatie doorheen gestuurd. Of je nu online gamet, streamt of digitaal vergadert. Alle data hiervoor worden verstuurd door een laserlicht dat extreem snel aan- en uitschakelt. Denk aan het doorseinen van morsecodes met een zaklamp. Glasvezelinternet heeft dus letterlijk de snelheid van het licht.

Waarom is Glasvezel nodig?

Door al dat online gamen, streamen, thuiswerken en videobellen, verbruiken we met z’n allen steeds meer data. Het oude kabelnetwerk dat er ligt, kan al die data nu al bijna niet meer verwerken. Met Glasvezel ben je wel klaar voor de toekomst.

De grote voordelen van supersnel glasvezelinternet

De voordelen van supersnel Glasvezel

Behalve dat het supersnel is, heeft glasvezelinternet nog veel meer voordelen. We hebben er 7 voor je op een rij gezet.

Alle voordelen van Glasvezel van T-Mobile

Glasvezel van T-Mobile heeft veel voordelen. Zo kun je elke maand je abonnement aanpassen en kijk je gratis ESPN, dé sportzender van Nederland. En er is meer.

Gamen via supersnel Glasvezel

De nieuwste games spelen op je 4K tv, tablet of smartphone, zonder dure console te hoeven aanschaffen? Het kan sinds kort met Google Stadia, een streamingdienst voor videogames.

Bestel Glasvezel Bestel hier jouw glasvezelinternet en TV-abonnement

Glasvezel
Basic 50 Mbit/s
 • Maandelijks aanpasbaar
 • Installatie door monteur
 • Gratis ESPN
 • Nu 9 mnd € 10/mnd korting op TV
€ 45
€ 35*
Vanaf/mnd (excl. eenmalige kosten) de eerste 9 maanden, daarna € 45/mnd.
Glasvezel
Fast 100 Mbit/s
 • Maandelijks aanpasbaar
 • Installatie door monteur
 • Gratis ESPN
 • Nu 9 mnd € 10/mnd korting op TV
€ 50
€ 40*
Vanaf/mnd (excl. eenmalige kosten) de eerste 9 maanden, daarna € 50/mnd.
Glasvezel
Premium 1 Gbit/s
 • Maandelijks aanpasbaar
 • Installatie door monteur
 • Gratis ESPN
 • Nu 9 mnd € 10/mnd korting op TV
€ 55
€ 45*
Vanaf/mnd (excl. eenmalige kosten) de eerste 9 maanden, daarna € 55/mnd.

*Exclusief € 30 activatiekosten en bij een glasvezelverbinding € 37,50 installatiekosten. Getoonde aanbod is i.c.m. een 1-jarig internetabonnement en op basis van de aangegeven maximum internetsnelheid en TV incl. eerste TV Box. Dit aanbod is alleen van toepassing op geselecteerde adressen. Doe de postcodechecker om te bekijken of dit aanbod ook van toepassing en bestelbaar is op jouw adres.

In 4 stappen naar Glasvezel in Rotterdam We zijn gestart met de aanleg. Hieronder lees je hoe het in z’n werk gaat

Binnenkort is Glasvezel van T-Mobile ook bij jou in de wijk beschikbaar: de werkzaamheden zijn al begonnen. We laten je graag weten wanneer jij kunt genieten van supersnel glasvezelinternet voor een zeer scherpe prijs. Dat gaat als volgt.

 1. Kabels leggen

  In jouw straat leggen onze monteurs de nieuwe kabels netjes en snel onder de grond.

  Let op glasvezelkabel

 2. Aansluitpunt plaatsen

  Een van onze experts komt bij jou thuis de beste plek voor het aansluitpunt bepalen. Ben je lid van een VvE, dan moeten de andere bewoners instemmen.

  Glasvezel aanleggen

 3. Aansluiten

  Wanneer je een abonnement hebt afgesloten dan zal de monteur je binnen 8-12 weken aansluiten op supersnel glasvezelinternet.

  Glasvezelkabel

 4. Supersnel internetten

  Alles is er klaar voor. Heb je gekozen voor supersnel Glasvezel van T-Mobile, dan krijg je nog een laatste keer bezoek van een monteur. Die activeert je aansluiting, hangt je modem op, zorgt dat je wifi goed beveiligd is en installeert je eventuele tv-aansluiting. Je kunt nu supersnel internetten.

  Online met Glasvezelinternet

Waar leggen we Glasvezel aan in Rotterdam?

Bekijk op de kaart waar we Glasvezel aanleggen in jouw stad. Als eerste op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen? Schrijf je meteen even in voor de nieuwsbrief. Dat is geheel vrijblijvend.

Schrijf je hier in

IJsselmonde

Glasvezel Rotterdam

Kralingen

Glasvezel Rotterdam

Rotterdam Alexander

Glasvezel Rotterdam

Wat vinden andere gebruikers van Glasvezel?

De familie Meijer, Risselda en Bosch vertellen graag hun ervaring met supersnel Glasvezel van T-Mobile.

Roeland Meijer

“Supersnel internet en de mogelijkheid om eindelijk overal TV te kijken zoals ik dat zelf wil. Of dat nou met m’n iPad is of op de Apple TV, het is echt onvoorstelbaar snel.”

Taco Risselda

“Supersnel glasvezel van T-Mobile: het hele gezin gebruikt het en werkt super goed! Bovendien genieten we van T-Mobile klantvoordeel met hele gezin.”

Familie Bosch

”Snel en stabiel internet is voor ons superbelangrijk. Onze keukentafel wordt vaak getransformeerd van kantoor tot klaslokaal tot samenwerkplek of vergaderruimte. Nu kan ik heel gemakkelijk videobellen en grote bestanden verplaatsen.”

Hoe werkt het? Glasvezel aansluiten is zo gepiept met de aansluitservice van T-Mobile

Advies nodig? Twijfel je nog of heb je nog vragen?

Bel met een van onze adviseurs

Wellicht kunnen onze adviseurs je helpen de juiste keuze te maken. Bel gratis naar 0800-8665004 (ma-vrij 8-21 uur, za 8-18 uur).

Persoonlijk advies aan huis

Wil je liever persoonlijk advies bij jou thuis? Maak dan telefonisch een afspraak: 070-2171585 (ma-vrij, 9-18 uur).

Kom langs bij een T-Mobile winkel

Laat je informeren door een van onze collega’s in de T-Mobile winkels. Je vindt de adressen en openingstijden online op t-mobile.nl/winkels.

Zo werkt de aanleg van Glasvezel in jouw gebouw

Ben je een bestuurslid van een VvE of gebouwbeheerder en wil je meer weten over de aanleg van Glasvezel in je gebouw? Bekijk dan deze video.

Vragen of een afspraak maken?

Woon je in IJsselmonde? Mail dan naar rotterdam@vwtelecom.com

Woon je in Kralingen? Mail dan naar t-mobilerotterdam@vangelder.com

Woon je in Rotterdam Alexander? Mail dan naar vve@opendutchfiber.nl.

Houd mij op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen met betrekking tot glasvezel in Rotterdam? Schrijf je in en je ontvangt van ons het laatste nieuws!

T-Mobile gaat zorgvuldig met je adresgegevens om. Meer informatie vind je in ons privacy statement.

* verplichte velden

Veelgestelde vragen over glasvezel

  1. Het is supersnel 
   Glasvezelinternet is supersnel internet. Tot wel 1 Gbit ⁄s up- & download. Dat betekent dat je kunt online gamen, streamen, videobellen en thuiswerken tegelijk. Zonder kwaliteitsverlies, bufferen of wachten. Bovendien is 4K tv-kijken eindelijk mogelijk omdat het beeld op je HD TV superscherp is met Glasvezel. 
  2. Je hebt een stabiele verbinding
   Omdat iedereen zijn eigen netwerk heeft, heb je met Glasvezel nooit meer last van haperingen, met hoeveel mensen je thuis ook online bent. 
  3. Met Glasvezel ben je klaar voor de toekomst
   Glasvezel kan de stijgende vraag naar data aan. Een fijn idee. Bovendien schept een netwerk zonder grenzen eindeloos veel digitale mogelijkheden. Wat dacht je van zorg op afstand? Glasvezel is dus niet alleen fijn, maar ook keihard nodig voor onze toekomst.
 • Om onze diensten te kunnen leveren, moet het glasvezelnetwerk er eerst liggen. Dat doen we niet zelf, maar laten we graag over aan de specialisten in het aanleg vak.

  In IJsselmonde doen we dit met VolkerWessels Telecom en in Kralingen met Van Gelder Telecom. Beide ambitieuze en betrouwbare partners, die in het hele land glasvezelnetwerken aanlegt als basis om mensen met elkaar te verbinden. Primevest Capital Partners is de eigenaar van het netwerk.

  Begin dit jaar zijn wij samenwerking aangegaan met Open Dutch Fiber als onze aanleg partner en netwerkeigenaar, samen gaan wij minimaal 1 miljoen huishoudens aansluiten in 5 jaar. Rotterdam Alexander is een van de steden die wij met hen uitrollen.

  Een ambitieuze en betrouwbare partner, die in het hele land glasvezelnetwerken aanlegt als basis om mensen met elkaar te verbinden. Als ze klaar zijn met aanleggen, zullen ze het glasvezelnetwerk ook beheren, onderhouden en eventuele storingen repareren. Al zal dat laatste minimaal zijn.

 • We sluiten je huis aan op het glasvezelnetwerk via een glasvezelaansluitpunt. Dat is een kastje dat in de meterkast wordt geplaatst. De exacte locatie bepaal je als bewoner zelf, samen met de installateur.

 • Ja. Als je een glasvezelabonnement afsluit bij bijvoorbeeld T-Mobile, legt een van onze partners gratis bij jou een eigen glasvezelaansluitpunt tot in je huis. Woon je in een hoogbouwcomplex, dan krijg je altijd een gratis aansluitpunt. Ook als je geen abonnement afsluit.

 • Nee, dat kan niet meteen. Pas als je een abonnement hebt afgesloten, komt er een monteur van T-Mobile langs om je aansluitpunt te activeren.

 • Dat hangt af van de provider die je kiest. Alle providers bieden sowieso supersnel internet, maar je kunt bij onder andere T-Mobile ook kiezen voor een pakket met Interactieve TV en/of telefonie.

 • Er zijn verschillende mogelijkheden om dat te doen:

  • Sluit je abonnement online af
   Op onze website vind je alle mogelijkheden en prijzen.
  • Persoonlijk advies aan huis
   Wil je liever persoonlijk advies bij jou thuis? Maak dan telefonisch een afspraak: 070-2171585 (ma-vrij, 9-18 uur).
  • Bel met een van onze adviseurs
   Bel gratis met een van onze adviseurs op 0800-8665004. Dit kan ma-vrij 8-21 uur en za 8-18 uur).
  • Kom naar de winkel
   Kom langs bij een T-Mobile winkel in de buurt.
 • Nee. Maar zonder abonnement kun je geen gebruikmaken van het glasvezelnetwerk.

 • Op dit moment wel. In de toekomst komen er ook andere aanbieders op het netwerk.

 • Ja. En hoe eerder je die toestemming vraagt, hoe sneller we je kunnen aansluiten. De voorzitter krijgt daar een aparte brief over. Vragen?

 • Zodra er een afspraak is gepland voor de activatie van je abonnement, is het tijd om je huidige abonnement op te zeggen.

 • Bekijk onze Glasvezelpagina voor alles mogelijkheden.

 • Heb je vragen en/of klachten over de werkzaamheden: bel naar VolkerWessels Telecom op 088-1860444, of stuur een e-mail naar rotterdam@vwtelecom.com.

  Woon je in Kralingen? Bel naar onze partner Van Gelder Telecom op 038-4431429 (ma-vrij van 8.00-18.00 uur) of mail naar t-mobilerotterdam@vangelder.com.

  Woon je in Rotterdam Alexander? Mail dan naar vve@opendutchfiber.nl.

  Heb je vragen over alle mogelijkheden en abonnementen: bel gratis naar T-Mobile op 0800-8665004.