Veilig internetten en wachtwoordbeheer

Veilig internetten beschermt je tegen virussen, Trojaanse paarden en ransomware. Ook bankgegevens zijn beschermd en je kunt limieten instellen voor internetgebruik door je medewerkers. De online wachtwoordbeheerder zorgt ervoor dat jij al je belangrijke gegevens kunt bewaren in een veilige omgeving. Gebruik ze bovendien sneller en gemakkelijker om je aan te melden bij je favoriete services of om veilig online te betalen.

Laat je niet beetnemen

De wereld verandert razendsnel. Door technologische ontwikkelingen is er online steeds meer mogelijk. Dat biedt kansen voor je bedrijf, maar brengt ook risico’s met zich mee. Cybercriminaliteit komt steeds vaker voor en voor jou als ondernemer wordt het nog belangrijker om je bedrijf veilig te houden. Maar online security is complex en tijd om er eens goed in te duiken, heb je vaak niet.

Veilig online

Een groot deel van onze tijd brengen we online door. Surfen over het internet, mobiel bankieren of een online bestelling plaatsen, het kan allemaal in dit digitale tijdperk. Maar daarbij liggen er ook gevaren op de loer. Gelukkig kunnen we ons hier steeds beter tegen beschermen. Met een goede online beveiligingsoplossing zorg je ervoor dat je overal veilig online bent. Op al je apparaten.

Hoeveel verschillende wachtwoorden heb jij?

De gemiddelde Nederlander heeft tientallen besloten accounts op verschillende websites. Verzin daar maar eens allemaal unieke wachtwoorden voor, die je ook nog eens kunt onthouden. En wat dacht je van alle verschillende pincodes en klantnummers die je veilig maar toegankelijk op wil slaan. De oplossing? Het gebruik van een wachtwoordbeheer-applicatie, waarmee je al deze data veilig kunt genereren, analyseren, en opslaan.

Veilig online tips & tricks

Geld overmaken, online shoppen of je mail checken. Elke dag maken we gebruik van het internet. Daarom vinden we het heel belangrijk dat jij dit veilig kunt doen. Lees snel verder voor onze tips en tricks over wachtwoorden, ransomware en phishing.

Wachtwoorden

Tips voor veilige wachtwoorden

 1. Kies voor een sterk wachtwoord. Het is een open deur, maar een veilig wachtwoord is belangrijk. Sterke wachtwoorden bestaan uit minimaal 8 karakters en bevatten minimaal de volgende karakters: een hoofdletter, een kleine letter, een nummer en een speciaal karakter zoals @, #, $ of %. Wil je het wachtwoord niet in je hoofd hoeven stampen? Gebruik dan een password manager.
 2. Maak een wachtwoordzin. Een andere manier is het kiezen van een zogenaamde wachtwoordzin, bijvoorbeeld: 'mijnlievelingsdieriseenijsbeer'. Een sterke wachtwoordzin bestaat uit minimaal twintig tekens en is origineel en persoonlijk.
 3. Wijzig je wachtwoord regelmatig. Hoe vaker je een wachtwoord wijzigt, des te veiliger.
 4. Gebruik geen wachtwoord dat direct aan jou te relateren is. Denk hierbij aan wachtwoorden met je woonplaats of de naam van je kind(eren).
 5. Gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord. Dat is lastig, maar wel de beste manier om je gegevens te beschermen.
 6. Deel nooit je wachtwoord met iemand. Gewoon niet doen.
Ransomware

Hoe voorkom je ransomware?

Met ransomware kunnen internetcriminelen toegang krijgen tot je computer en deze 'gijzelen'. Maak regelmatig back-ups van je bestanden, zodat je bij een softwaregijzeling je computer kan resetten naar de laatste back-up. Dan hoef je geen losgeld te betalen aan internetcriminelen.

Phishing

Tips tegen phishing

Phishing is het oplichten van mensen door nepberichten te sturen en naar persoonlijke gegevens vragen. Het is belangrijk om kritisch te kijken naar de e-mails die je binnenkrijgt. Sommige nepmails lijken bedrieglijk echt. Gebruik de volgende tips om phishing te herkennen:

 1. Controleer het adres van de afzender. Vaak is het gebruikte e-mailadres vaag of een afgeleide versie van een echte bedrijfsnaam of de naam van een instantie.
 2. Controleer de aanhef. Word je met hele algemene termen, zoals 'Geachte heer/mevrouw' of 'Beste klant' aangesproken, let dan op. Bedrijven en instanties waar je klant bent, gebruiken meestal je achternaam in een e-mail.
 3. Geef nooit zomaar je persoonsgegevens. In de meeste phishing-berichten staat het verzoek om je persoonsgegevens 'te controleren', 'bij te werken' of 'aan te vullen'. Organisaties vragen echter nooit op deze manier naar persoonsgegevens.
 4. Wees attent op taalgebruik en spelfouten. In phishing-berichten staan vaak spelfouten of worden termen gebruikt die niet passen bij de manier waarop het desbetreffend bedrijf je normaal bericht.
 5. Klik nooit zomaar op een link. Door te klikken op een link heb je kans dat een virus of malware op je computer of mobiel wordt geïnstalleerd. Het kan ook voorkomen dat een link je leidt naar een nepwebsite waar je je persoonlijke gegevens moet invullen. Frauduleuze links bevatten vaak subtiele verschillen met de originele link, zoals een andere extensie of andere schrijfwijze.