• Toestel & Sim

Hoe kan ik malware van mijn telefoon verwijderen?

Malware is de verzamelnaam voor allerlei schadelijke software, die tegenwoordig ook je telefoon kunnen infecteren.

Is jouw telefoon besmet met malware? Hieronder lees je hoe je de malware van je telefoon kunt verwijderen .
De stappen zijn veel werk, maar helpen je wel om weer veilig gebruik te maken van je mobiele telefoon.

Stap 1: Maak géén back-up van je mobiele telefoon
Om je telefoon malware-vrij te maken, ga je deze terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Maak van te voren geen back-up van je persoonlijke bestanden, zoals foto's, documenten en contactenlijsten. De malware zit waarschijnlijk al in deze bestanden, dus wanneer je de back-up terugzet op je telefoon, is ook de malware weer terug.

Stap 2: Zet je mobiele telefoon terug naar de fabrieksinstellingen
Om zeker te zijn dat de malware van je telefoon is verdwenen, moet je je telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Hoe je dit kunt doen staat op www.t-mobile.nl/toestelhulp (staat je telefoon daar niet tussen, lees dan de handleiding van je telefoon)

Stap 3: Back-up terugplaatsen
Als je eerder een back-up hebt gemaakt van je gegevens, kun je deze nu terugzetten op je  telefoon.

Stap 4: Sim geblokkeerd? Neem contact op
Het kan zijn dat je sim geblokkeerd is. Nadat je bovenstaande stappen hebt gevolgd, kun je contact met T-Mobile Klantenservice opnemen. De medewerker kan dan je sim deblokkeren. Bekijk je contactopties
Je kunt ook langsgaan bij een T-Mobile Shop in de buurt www.t-mobile.nl/winkels