Nummerbehoud

Neem uw eigen telefoonnummer mee naar T-Mobile

Als u overstapt van of naar een andere provider, is het mogelijk uw telefoonnummer mee te nemen. Kiest u ervoor om van een andere provider naar T-Mobile over te stappen, dan heeft nummerbehoud de volgende voordelen voor u:
 • Neem gratis uw huidige telefoonnnummer mee naar T-Mobile
 • Een prepaidtelefoonnummer zetten wij binnen 5 werkdagen om
 • Bespaar dubbele kosten en start uw T-Mobile contract op de dag van nummerbehoud
Hoe vraag ik nummerbehoud aan?

U bent nog geen T-Mobile klant
Bij uw bestelling kunt u direct aangeven dat u kosteloos gebruik wilt maken van nummerbehoud.

U bent al T-Mobile klant
U kunt op verschillende manieren nummerbehoud aanvragen en uw telefoonnummer meenemen van een andere provider:

Wilt u uw T-Mobile telefoonnummer overzetten naar een andere provider? Neem dan contact op met uw nieuwe telecomaanbieder.

Hoe werkt nummerbehoud?
 • Schaf een T-Mobile simkaart aan en geef aan dat u uw mobiele nummer wilt behouden. Voor de aanvraag nummerbehoud hebben wij de volgende informatie nodig:
  - Uw naam, adres en woonplaats.
  - Het te behouden mobiele telefoonnummer.
  - De naam van uw huidige telecomaanbieder.
  - De wijze waarop u bij uw huidige telecomaanbieder geregistreerd bent: particulier of zakelijk.
  - Het simkaartnummer (als: particulier) of klantnummer (als: zakelijk) bij uw huidige aanbieder.
  - De gewenste datum voor nummerbehoud.
 • Op het moment dat u uw simkaart in ontvangst hebt genomen, dient T-Mobile een aanvraag voor nummerbehoud in bij uw huidige provider. Met dit verzoek wordt er automatisch een aanvraag ingediend voor het opzeggen van uw huidige aansluiting (Abonnee of PrePaid). Dit hoeft u dus niet zelf te doen.
 • U krijgt binnen 5 werkdagen per post en sms een bevestiging van uw aanvraag.
 • De dag voor het nummerbehoud stuurt T-Mobile u ter herinnering een sms-bericht.
 • Op de dag van het nummerbehoud zult u merken dat uw oude simkaart plotseling geen bereik meer heeft. Plaats dan uw nieuwe T-Mobile simkaart in uw toestel. Na (maximaal) enkele uren bent u vervolgens bereikbaar op het T-Mobile netwerk met uw eigen mobiele nummer. Wanneer de overzetting is voltooid, sturen wij u een bevestiging per sms.
 • Nummerbehoud is succesvol afgerond.

Tip: Zorg dat u op de dag van nummerbehoud in Nederland bent. Bij het overzetten van uw mobiele nummer komen bewaarde voicemailberichten te vervallen. Ook de gegevens op uw oude simkaart (zoals bewaarde telefoonnummers) zijn niet meer bruikbaar. Wij adviseren u daarom telefoonnummers in het telefoonboek van uw oude simkaart te kopiëren naar uw nieuwe toestel. Zo voorkomt u dat uw nummers verloren gaan tijdens het proces van nummerbehoud.

Wat zijn de voorwaarden voor nummerbehoud?
 • Nummerbehoud kan aangevraagd worden voor een datum minimaal 2 en maximaal 120 dagen in de toekomst.
 • T-Mobile houdt rekening met de contract- en opzegtermijn van het contract waarvan u het telefoonnummer wilt behouden. Een nummerbehoudaanvraag voor een datum binnen deze termijn wordt afgewezen.
 • Uw huidige telecomaanbieder moet toestemming geven voor het nummerbehoud. Hierover ontvangt u bericht van T-Mobile binnen 5 werkdagen na uw aanvraag.

Veelgestelde vragen

Wat kost nummerbehoud?

Overstappen met nummerbehoud is kosteloos.

Waarom is mijn aanvraag voor nummerbehoud afgewezen?

De aanvraag kan afgekeurd worden als uw huidige provider andere klantgegevens van u heeft dan T-Mobile, bijvoorbeeld een ander simkaartnummer of klantnummer. Ook kan het voorkomen dat uw huidige provider niet akkoord gaat met de voorgestelde overstapdatum, vanwege een opzegtermijn bij uw contract, of een andere contractverplichting. Als dit het geval is zal T-Mobile contact met u opnemen.

Kan ik mijn aanvraag voor nummerbehoud wijzigen of annuleren?

U kunt de aanvraag maximaal 72 uur voor de datum dat nummerbehoud staat goedgekeurd, wijzigen en annuleren.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn eigen nummer bij T-Mobile kan gebruiken?

Op de dag van het nummerbehoud zult u merken dat uw oude simkaart plotseling geen bereik meer heeft. Plaats dan uw nieuwe T-Mobile simkaart in uw toestel. Na (maximaal) enkele uren bent u vervolgens bereikbaar op het T-Mobile netwerk met uw eigen mobiele nummer. Wanneer de overzetting is voltooid, sturen wij u een bevestiging per sms.

Is mijn aanvraag voor nummerbehoud goedgekeurd?

U kunt hier de status van het nummerbehoud controleren.

Hoe snel wordt mijn nummer omgezet?

Als u al heeft opgezegd bij uw vorige provider kunt u de opzegdatum doorgeven als wensdatum voor de nummeroverzetting. Let op! Uw vorige provider bepaalt uiteindelijk, aan de hand van uw contract, de datum van overzetten. Heeft u uw contract nog niet opgezegd, dan geldt de opzegtermijn bij uw vorige provider.

Nadat u T-Mobile nummerbehoud heeft aangevraagd, wordt er een verzoek ter goedkeuring verstuurd naar uw vorige provider. Binnen 3 werkdagen dient uw vorige provider een besluit te nemen en te dit door te geven aan T-Mobile. Bij goedkeuring ontvangt u een e-mail van T-Mobile met daarin de goedgekeurde datum van overzetting.

Op het moment dat uw nummer is overgezet, ontvangt u een welkomst-sms van T-Mobile. Vanaf dat moment bent u dus bereikbaar op uw eigen nummer met uw T-Mobile simkaart.