Reactie T-Mobile Youp van 't Hek

"Youp van 't Hek heeft gelijk. Wij hebben bij zijn zoon fouten gemaakt en het niet goed opgelost. Daarvoor bieden wij onze excuses aan. Volgens Youp hadden wij echter niet moeten reageren op zijn tweets, dat duidt volgens hem namelijk op een voorkeursbehandeling. Dat was niet het signaal dat wij wilden afgeven. Wij hebben juist een webcareteam dat reageert op meldingen van klanten op internet, positief of negatief. Daar waar wij via het webcareteam een oplossing kunnen bieden, doen wij dit.

Wij streven ernaar om al onze klanten netjes en naar tevredenheid te helpen, ongeacht of ze ons via internet, via de telefoon of in onze winkel benaderen. Dat we daar helaas niet altijd in slagen, vinden we zeer vervelend. Naast de klantcontacten die ons webcareteam heeft, hebben wij maandelijks via onze klantenservice en winkels circa 600.000 klantcontacten, mensen die ons bellen met een vraag. Wij slagen er in om het overgrote deel van deze klanten wel naar tevredenheid te helpen.

Wij erkennen dat ook binnen ons bedrijf fouten worden gemaakt. Dat willen wij niet goedpraten en daar doen we wat aan. De oproep aan grote bedrijven om te luisteren naar hun klanten en hen niet van het kastje naar de muur te sturen, is duidelijk. Wij zijn ons ervan bewust dat niet altijd alles vlekkeloos verloopt, daarom blijven we werken aan een verdere verbetering van onze dienstverlening. Concreet betekent dit onder andere dat wij ons de komende periode zullen richten op het verkorten van onze wachttijden en het aanpassen van het toestelreparatieproces. "