Dekkingskaart

2G (GPRS), 3G (HSDPA) en 4G (LTE) netwerk

Object moved

Object moved to here.

Kijk voor de actuele netwerkdekking van T-Mobile in Nederland op onderstaande dekkingskaart. Heb je een probleem met het bereik? Je kunt je probleem met gesprekskwaliteit of internetverbinding meteen in de kaart melden.

Vernieuwd netwerk en 4G-bereik

In de dekkingskaart kun je bekijken waar T-Mobile het netwerk heeft vernieuwd en waar je 4G-dekking hebt. Ook zie je waar je dat binnen 3 maanden kunt verwachten.
Het 4G-netwerk is heel geschikt voor mobiel internet. In de dekkingskaart zie je wat je op jouw locatie kan doen met 4G. Heb je een heel goed 4G-bereik, dan kun je naast Whatsapp en live radio luisteren bijvoorbeeld ook HD-video's bekijken. Voor een overzicht van maximale snelheden ga naar www.t-mobile.nl/4G.

Een storing of slecht bereik melden

  • Vul de postcode of plaatsnaam in.
  • Plaats de pin op de juiste locatie. Als er bekende storingen of werkzaamheden zijn, zie je ze hier terug.
  • Slecht bereik melden? Log in op My T-Mobile.
  • Voer de gewenste informatie in.
  • Heb je geen My T-Mobile account? Neem dan contact met ons op.

2G (GPRS) en 3G (HSDPA) netwerk
Het 2G-netwerk is bij uitstek geschikt voor spraak en het 3G-netwerk voor snel mobiel internet. Maar beide netwerken kunnen gebruikt worden voor zowel spraak als internetdiensten. Het soort netwerk is mede afhankelijk van het toestel. Zo zal een smartphone in de eerste plaats gebruik maken van het 3G-netwerk, maar soms ook van het 2G-netwerk.

Met een smartphone kan het voorkomen dat bij een gelijke netwerkdekking er in vergelijking met een andere telefoon (met name geschikt voor spraak), er minder goede dekking wordt ervaren. De binnendekking met een smartphone wordt daarom apart weergegeven in de kaart.

4G
Een 4G (LTE) netwerk is uitermate geschikt voor mobiel internet. Daarom ervaar je een sterk verbeterde internetervaring op ons 4G-netwerk. Niet alleen de snelheid, maar ook de stabiliteit van mobiel internet op ons 4G-netwerk verbetert. Browsen, Facebook en app-gebruik wordt sneller, maar ook streaming audio en videoclips kunnen zonder hapering gekeken worden.

Het 3G-HSDPA netwerk van T-Mobile kan voor internet op de laptop snelheden bieden tot een maximum van 15 Megabit per seconde (Mbps).

Let op, de snelheden in de dekkingskaart zijn maximumsnelheden onder optimale omstandigheden. Te behalen snelheden voor mobiel internet zijn afhankelijk van onder meer:

  • De maximale snelheid behorend tot een abonnement of databundel.
  • De afstand van de gebruiker tot de antenne-installatie (dichterbij geeft hogere snelheid).
  • Het aantal gelijktijdige gebruikers per antenne-installatie (meer gebruikers betekent minder bandbreedte per gebruiker).
  • Drukte op het internet of een specifieke internetpagina.
  • Het gebruikte toestel of datastick (onder andere een verschil in antennekwaliteit en ondersteuning van snelheden).

De dekkingsinformatie is indicatief. De dekkingskwaliteit is afhankelijkheid van het soort gebouw, waar je je bevindt en het toestel. Aan de dekkingsinformatie kun je geen rechten ontlenen.