Dekkingskaart

2G (GPRS), 3G (HSDPA) en 4G (LTE) netwerk

Bekijk in de dekkingskaart in welke gebieden je dekking hebt. Heb je een minder goede ervaring met ons netwerk? Meld dan een storing:

  • Vul dan de postcode of plaatsnaam in.
  • Plaats de pin op de juiste locatie. Als er bekende storingen of werkzaamheden zijn, zie je ze hier terug.
  • Slecht bereik melden? Klik op de link in de ballon en log in op My T-Mobile.
  • Voer de gewenste informatie in.

2G (GPRS) en 3G (HSDPA) netwerk
Het 2G-netwerk is bij uitstek geschikt voor spraak en het 3G-netwerk voor snel mobiel internet. Maar beide netwerken kunnen gebruikt worden voor zowel spraak als internetdiensten. Het soort netwerk is mede afhankelijk van het toestel. Zo zal een smartphone in de eerste plaats gebruik maken van het 3G-netwerk, maar soms ook van het 2G-netwerk.

Met een smartphone kan het voorkomen dat bij een gelijke netwerkdekking er in vergelijking met een andere telefoon (met name geschikt voor spraak), er minder goede dekking wordt ervaren. De binnendekking met een smartphone wordt daarom apart weergegeven in de kaart.

4G
Een 4G (LTE) netwerk is uitermate geschikt voor mobiel internet. Daarom ervaar je een sterk verbeterde internetervaring op ons 4G-netwerk. Niet alleen de snelheid, maar ook de stabiliteit van mobiel internet op ons 4G-netwerk verbetert. Browsen, Facebook en app-gebruik wordt sneller, maar ook streaming audio en videoclips kunnen zonder hapering gekeken worden.

Het 3G-HSDPA netwerk van T-Mobile kan voor internet op de laptop snelheden bieden tot een maximum van 15 Megabit per seconde (Mbps).

Let op, de snelheden in de dekkingskaart zijn maximumsnelheden onder optimale omstandigheden. Te behalen snelheden voor mobiel internet zijn afhankelijk van onder meer:

  • De maximale snelheid behorend tot een abonnement of databundel.
  • De afstand van de gebruiker tot de antenne-installatie (dichterbij geeft hogere snelheid).
  • Het aantal gelijktijdige gebruikers per antenne-installatie (meer gebruikers betekent minder bandbreedte per gebruiker).
  • Drukte op het internet of een specifieke internetpagina.
  • Het gebruikte toestel of datastick (onder andere een verschil in antennekwaliteit en ondersteuning van snelheden).

De dekkingsinformatie is indicatief. De dekkingskwaliteit is afhankelijkheid van het soort gebouw, waar je je bevindt en het toestel. Aan de dekkingsinformatie kun je geen rechten ontlenen.

Doe de 4G-postcodecheck

Met de postcodecheck kun je zien waar nu of in de komende maanden 4G beschikbaar is. Ben je T-Mobile klant, dan houden we je persoonlijk op de hoogte wanneer 4G in jouw omgeving beschikbaar wordt.

Postcode check