Duurzaamheid

We zijn een van de grootste telecomproviders van Nederland en vervullen een belangrijke rol in de samenleving. Dat maakt ons verantwoordelijk voor de mensen en de wereld om ons heen. Die verantwoordelijkheid voelen we en nemen we.

Ons mobiele netwerk blijft groeien, net als de vraag naar data. Efficiënt energiebeheer is dus extra belangrijk. Onze vaste en mobiele netwerken neemt het grootste deel van ons totale energieverbruik op. Daarom gebruiken we hier al sinds 2010 100% groene energie voor.

Werken aan een klimaatvriendelijke samenleving

We willen onze CO2 footprint drastisch verminderen. Daarom streven we ernaar om vóór 2030 een CO2-reductie van 90% te realiseren. Dat doen we onder meer door ons in te zetten voor een circulaire economie. We proberen minder materialen te gebruiken en de levensduur van onze producten te verlengen. We nemen ook maatregelen om onze afvalproductie tot het minimale te beperken.

Onze duurzame impact in 2020:

Hernieuwbare energie

100% hernieuwbare energie

We gebruiken 100% hernieuwbare energie

LED-verlichting

100% LED-verlichting

We gebruiken 100% LED-verlichting in al onze shops

Recycle Deal

Recycle Deal

We hebben meer dan 3500 apparaten teruggekocht via Recyle Deal

Biologische bedrijfskleding

100% biologische bedrijfskleding

Met onze 100% biologische bedrijfskleding hebben we de uitstoot 400kg CO2 en 1,5 miljoen water bespaard

Elke dag maken we duurzame keuzes

Gero Niemeyer

Gero Niemeyer, Financieel Directeur

“We worden elke dag beter in het centraal zetten van duurzaamheid bij de keuzes die we als organisatie maken.”

Alles weten over duurzaamheid?

Bekijk dan onze rapporten over afgelopen jaren. Daarin vind je alle resultaten die we behaald hebben.

Duurzame T-Mobile Shops

Sinds 2012 is het energieverbruik in onze T-Shops met 20% gedaald. Hoe we dat gedaan hebben? Al onze shops hebben 100% LED-verlichting en we hebben de instellingen van onze air curtains en bewegingssensoren geoptimaliseerd. Maar groene retail is voor ons meer dan alleen energiebesparing. Zo werken we met papieren tasjes gemaakt van agrarisch afval. En sinds de zomer van 2020 hebben we bedrijfskleding gemaakt van 100% biologisch GOTS-gecertificeerd katoen. Dit draagt bij aan het terugdringen van onze CO2-uitstoot en we besparen er miljoenen liters water mee.

Certificaten voor ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (milieu)

Het voldoen aan de wensen van de klant en onze verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot het milieu is het vertrekpunt in alles wat wij doen. ISO-certificeringen zijn door onlosmakelijk mee verbonden. We zijn dan ook blij te melden dat de certificaten voor ISO 9001 (kwaliteit) en ISO 14001 (milieu) in 2022 opnieuw zijn verleend. Dit audittraject is samen met het bedrijf Kiwa doorlopen.

Recycle Deal

We vinden het belangrijk dat onze klanten ook bij kunnen dragen aan duurzaamheid. Bijvoorbeeld door duurzamer met hun smartphone om te gaan. Daarom hebben we de Recycle Deal opgericht. Dat is een recyclingprogramma dat e-waste op een duurzame manier aanpakt en circulariteit in de telecomsector stimuleert. Klanten kunnen aan het einde van hun contract hun smartphone terug verkopen aan T-Mobile. Wij zorgen er dan voor dat deze gerecycled of hergebruikt worden. In 2020 hebben we 3.500 mobiele telefoons op deze manier teruggekocht. Ook hebben meer dan 85.000 klanten een contract getekend met Recycle Deal voorwaarden.

T-Mobile in de samenleving: onze andere drie pijlers

Diversiteit & Inclusie

Iedereen bij T-Mobile moet zich onderdeel van Team Magenta voelen en helemaal zichzelf zijn

Digitale Inclusie

Iedereen kan meedoen in de digitale samenleving

Innovatie voor de Maatschappij

Technologie die bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen