Innovatie voor de Maatschappij

We stoppen pas wanneer technologie significant bijdraagt aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen

Innovatie voor de Maatschappij

Technologie en connectiviteit spelen een cruciale rol in ons leven en in de wereld om ons heen. T-Mobile wil de mens en de maatschappij centraal stellen in technologische ontwikkelingen en meewerken aan een wereld waarin technologie, innovatie en connectiviteit bijdragen aan het welzijn van de mens en de maatschappij.

Ons toonaangevende netwerk in combinatie met innovatieve technologie helpt ons daarbij. We zorgen ervoor dat connectiviteit bijdraagt aan het versnellen van sociale vernieuwing en leidt tot een slimme, gezonde en duurzame samenleving.

Daarom werken we samen met sociale ondernemers en faciliteren we innovaties in de gezondheidszorg, het onderwijs en onderzoeken we hoe deze innovaties bijdragen aan het verbeteren van de leefbaarheid in steden.

Project Vriend

Wat is maatschappelijke innovatie?

Maatschappelijke innovatie betekent dat we kijken naar vraagstukken die spelen in de maatschappij en hoe innovatie kan bijdragen aan het oplossen daarvan. Ook binnen onze organisatie spelen diverse vraagstukken, daar laten we onze medewerkers graag over meedenken. We noemen dit sociale innovatie.

Waarom zijn maatschappelijke en sociale innovaties belangrijk voor T-Mobile?

We geloven dat technologie een belangrijke rol speelt in maatschappelijke innovatie. In combinatie met ons toonaangevende netwerk bieden we oplossingen voor de gezondheidszorg en het onderwijs en maken we steden slimmer en leefbaarder. Zo dragen we bij aan de samenleving.

Daarnaast geloven we ook in de kennis van onze medewerkers. Door hen te laten meedenken over wat er zoal speelt in de organisatie blijven we continu verbeteren en innoveren en zetten we onze medewerkers in hun kracht.

Samen maken we nog meer en sneller positieve impact op de samenleving

leon toet, directeur zakelijke markt over connect to change

Léon Toet, Directeur Zakelijke Markt

“Door onze klanten en partners actief te betrekken in ons programma Innovatie voor de Maatschappij kunnen we samen nog meer en sneller impact maken op de samenleving.”

kim larsen, directeur IT & technology over CSR

Kim Larsen, Directeur IT & Technology

“Door het menselijke aspect toe te voegen aan de vooruitgang van technische innovatie maken we onze levens veiliger en gezonder, en onze samenleving gelijkwaardiger en duurzamer.”

Drie focuspunten van T-Mobile voor innovatie voor de maatschappij

e-health

E-health: innovatie in de zorg

5G biedt oneindig veel mogelijkheden voor de zorg. Slimme apparatuur verbeteren de zorg. Technologie kan hier letterlijk levens redden

Innovatie onderwijs

Innovatie in het onderwijs

Met slimme technologie en connectiviteit kunnen we het onderwijs verder innoveren en iedereen toegang geven tot het onderwijs van de 21e eeuw.

slimme steden

Smart cities: innovatie in steden

Technologische oplossingen maken onze steden duurzamer, veiliger en fijner om in te wonen werken.

Een greep uit onze innovatieve projecten

We dragen onder andere aan deze innovatieprojecten bij met onze kennis, ons netwerk en/of onze financiële steun.


VRiendje: brengt je op plekken waar je niet kunt zijn

Sociale verbinding is essentieel voor het welzijn van de mens, en nog meer als je ziek en kwetsbaar bent. Maar wat als je niet naar buiten kunt en belangrijke sociale activiteiten moet missen? T-Mobile is partner van VRiendje. Het kleine, vriendelijke robotje met een 360-gradencamera die het mogelijk maakt om via VR (Virtual Reality) live te ervaren wat ergens anders gebeurt. Zo brengt VRiendje bijvoorbeeld een ziek kind naar de klas en geeft iemand in haar laatste levensdagen nog één keer die mooie strandwandeling.

Project March

Project March: brengt mensen in beweging

Wat als technologie ervoor kan zorgen dat mensen met een dwarslaesie meer bewegingsvrijheid krijgen? T-Mobile is trotse partner van Project March. Hierin werkt een groep studenten ieder jaar aan een nieuw, verbeterd exoskelet. Dat is een gemotoriseerd robotisch harnas dat mensen met verlamde of slecht functionerende benen weer laat opstaan en lopen. Op softwaregebied is er veel verbeterd de afgelopen jaren. T-Mobile's Futurelab wilde weten hoe we technologie kunnen inzetten om dit proces te versnellen. 5G bleek daar perfect voor. Onze collega’s lieten de designers en engineers van Project March zien hoe 5G werkt en hoe dit kan bijdragen aan een beter exoskelet.

Futurelab helpt met innoveren

We hebben Futurelab opgericht om de innovatie voor een betere samenleving te versnellen. Onze medewerkers werken daar samen met inspirerende start-ups aan een betere ‘connected’ samenleving. Zo brengt T-Mobile ambacht, kennis, passie en talent samen om producten en projecten voor een fijnere samenleving of een beter klimaat verder te ontwikkelen.

Ben je benieuwd naar de projecten van Futurelab? Heb jij ook een waanzinnig mooi project waarbij je hulp kunt gebruiken? Of wil je graag jouw passie, talenten en kennis inzetten om andere projecten te helpen? Kijk dan snel verder op de website van Futurelab.

T-Mobile in de samenleving: onze andere drie pijlers

Duurzaamheid

Duurzaamheid is de basis voor alles wat we doen

Diversiteit & Inclusie

Iedereen bij T-Mobile moet zich onderdeel van Team Magenta voelen en helemaal zichzelf zijn

Digitale Inclusie

Iedereen kan meedoen in de digitale samenleving