Mobiele communicatie is belangrijk voor onze samenleving en economie. Ook in ons privéleven is dit onmisbaar: een dag zonder je mobiele telefoon is lastig voor te stellen.

Wij geloven in de kracht van connectiviteit. Wij gebruiken onze technologie en expertise om mensen te laten meedoen in de maatschappij. Om iedereen te verbinden met de mogelijkheden van nu. Op een veilige en verantwoorde manier, in nauwe samenwerking met ngo’s en de overheid.

Verantwoord betekent bijvoorbeeld dat wij ervoor zorgen dat onze processen in lijn zijn met de ISO 14001 milieunorm. Zo produceren we minder afval en verkleinen we onze energiebehoefte. Tegelijkertijd zetten wij onze Recycle Movement en onze samenwerking met Closing the Loop in voor focus op het verminderen van e-waste en het stimuleren van het hergebruiken en recyclen van smartphones.

Daarnaast werken wij samen in ons Futurelab met start-ups. Samen ontwikkelen wij innovaties om de uitdagingen van mobiel internet in de samenleving aan te pakken.

Sociale Sponsoring

Samen bouwen aan een mooiere en betere wereld

Sociale Sponsoring is een thema waar wij als T-Mobile gericht voor kiezen. Wij gaan voor iets groters dan alleen financiële ondersteuning. Samen met onze medewerkers, samen met onze klanten en iedereen die dat wil, gaan wij voor saamhorigheid: goed doen en mensen verbinden. Dichtbij huis, maar ook ver weg. Niemand laten achterblijven.

Dit zijn de sociale projecten waar wij ons voor inzetten:

Laakkwartier

Kerstbrunch voor ouderen en eenzame buren

Ons hoofdkantoor staat in Den Haag in het Laakkwartier. Wij vinden het belangrijk om binding te hebben met de mensen die hier wonen. Afgelopen jaar hebben wij voor de derde keer met veel plezier de jaarlijkse kerstbrunch voor senioren mogen verzorgen. Wij hebben de wijk uitgenodigd om het kantoor van T-Mobile hiervoor te gebruiken. Zo vierden de genodigden en onze medewerkers een bijzondere Kerst samen.

de Kindertelefoon

De Kindertelefoon

Wij werken samen met de Kindertelefoon. Elk kind moet in vertrouwen kunnen praten over een onderwerp of probleem. Het kan gaan om informatie, advies, hulp of ondersteuning. Onderwerpen als pesten, seks en relaties komen veel voor.

De Kindertelefoon is iedere dag van de week, ook in het weekend, bereikbaar van 14.00 tot 20.00 uur op het gratis telefoonnummer 0800-0432. Ook via mobiel is dit nummer gratis.

social sim

Social Sim

Met Social Sim kunnen non-profitorganisaties en overheden een simkaart verstrekken aan mensen die daar geen geld voor hebben. De organisaties krijgen één factuur met een vast laag tarief per aansluiting. Zo blijven de mensen niet achter en blijven ze verbonden met sociale communicatie. Social Sim kan helpen te voorkomen dat ze in een digitaal isolement raken.

Join the recycle movement

Milieu en duurzaamheid

E-waste verminderen

De smartphone is tegenwoordig één van de meest gebruikte apparaten. Binnen 10 jaar tijd zijn er meer dan 7 miljard smartphones gemaakt en over de hele wereld verdeeld. Al die telefoons betekenen ook een snel groeiende afvalstroom van ‘oude' telefoons. Nog te vaak belanden oude toestellen na aanschaf van een nieuwe onderin de keukenla of bij het afval.

Tijd voor actie!

We moeten actief bijdragen aan duurzamer gebruik van de waardevolle grondstoffen, zoals goud, zilver en koper, die oude toestellen bevatten. Wij zetten ons in om e-waste te verminderen: we roepen onze klanten op om zich aan te sluiten bij de ‘recycle movement’. Zo maken wij onze impact zo groot mogelijk. Lees snel verder om te zien wat wij doen. Doe jij met ons mee?

Wat doen wij?

Bewust milieuvriendelijk

Hergebruik en recycling stimuleren

Met Recyle Deal kun je aan het einde van het abonnement, je telefoon aan T-Mobile terugverkopen. Je verlaagt hierdoor direct je maandkosten*. Of je levert je oude telefoon in bij het afsluiten van een nieuw abonnement voor korting op een nieuwe. Dat noemen we Toestelinruil. Door Recycle Deal en Toestelinruil kunnen wij teruggekochte en ingeleverde smartphones recyclen of een tweede leven geven.

*t.o.v. een toestelkrediet zonder Recycle Deal

Closing the Loop

Closing the loop

Van alle toestellen die hergebruikt worden, komt tweederde terecht in landen waar geen verantwoorde recycling-infrastructuur bestaat. Veel toestellen belanden daar voor een derde en soms vierde leven en eindigen alsnog op de vuilnisbelt. Om ervoor te zorgen dat ook toestellen uit deze landen veilig gerecycled worden, werkt T-Mobile in het nieuwe recycle-programma o.a. nauw samen met Closing the Loop. Deze organisatie ontwikkelde een uniek One-for-One concept, waarbij voor iedere nieuwe telefoon die een eerste gebruikstermijn wordt doorverkocht een ‘afvaltelefoon’ van de e-waste vuilnisbelt wordt gered.

Bewust milieuvriendelijk

Bewust milieuvriendelijk

Onze focus is het bijdragen aan een milieuvriendelijke samenleving. Wij zetten ons in voor een CO2-vermindering van 20% in 2020, vergeleken met 2008. Zo is onze energie 100% groen en CO2-neutraal. Wij hebben een milieubeleid gebaseerd op de ISO 14001 richtlijnen. Wij verminderen ons energiegebruik, onze CO2-uitstoot en afval. Wij hebben ons gebruik van gas met 100.000 m3 teruggedrongen. Wij hebben daarnaast het modernste netwerk, dat wel 20% energie bespaart.

Bekijk Recycle Deal
Recycle Deal

Lagere maandlasten én je toestel recyclen

Closing the loop
Closing the loop

Samenwerking voor een circulaire wereld

Futurelab helpt met innoveren
futurelab

T-Mobile en de toekomst

Een lab vol fanatiekelingen

Futurelab is een groep enthousiaste fanatiekelingen. Een combinatie van ondernemers die met hun start-up de beslissende stap willen zetten en T-Mobile medewerkers die daar graag bij willen helpen. Alleen door al onze passie, kennis en ambachten te bundelen komen we echt verder. Ben jij een geboren projectmanager? Spreek je Chinees, ben je een overtuigende schrijver of een Powerpoint-genie? We hebben je nodig!