Alles over het Unlimited Netwerk

Het best geteste netwerk van Nederland

Voor de 3e keer op rij getest als beste netwerk door P3 Group.
Uitgeroepen tot snelste netwerk door Ookla Speedtest.
Het beste Unlimited Netwerk voor al onze klanten.

Voor het 3e jaar op rij is T-Mobile door P3 Group uitgeroepen tot het best geteste mobiele netwerk van Nederland! Wij hebben dit jaar zelfs met hoogst gemeten score ooit behaald. Daarnaast won T-Mobile vorig jaar ook de prijs voor het snelste mobiele netwerk in een onafhankelijke Speedtest van Ookla.

Goed nieuws dus voor al onze klanten, die overal in Nederland gebruik maken van het beste geteste mobiele netwerk. Zonder zorgen video’s kijken, muziek streamen, bestanden versturen of online games spelen.


Netwerk-informatie voor jou

Dekking en bereik

Kijk hoe de dekking is bij jou in de buurt. Heb je slecht bereik? Dan kun je dat meteen melden.

Bekijk je dekking
Dekking in het buitenland

Werkzaamheden of storingen

Is je bereik niet optimaal? Dat kan door een storing of werkzaamheden. Of door een geknipte simkaart.

Bekijk actuele storingen

Je internetsnelheid resetten

Als je internetbundel op is gaat je snelheid omlaag. Dit om onverwachte kosten te voorkomen. Je kunt zelf je snelheid resetten.

MB's aanvullen

 


 

P3 Group Netwerk Benchmark

3e keer als beste getest


Voor het 3e jaar op rij is T-Mobile uitgeroepen tot het best geteste netwerk van Nederland! 

Bekijk het rapport van 2018

Ookla Speedtest Award

Snelste Netwerk 2017


Via de halfjaarlijkse Speedtest van Ookla kwamen we als beste uit de bus en ontvingen wij de award “Het snelste mobiele netwerk van Nederland”.

Bekijk het rapport


Meer over ons netwerk

Test ons netwerk, een maand lang

Ben je nog geen klant van T-Mobile? Dan willen wij jou graag de kans geven om ons nieuwe en supersnelle 4G-netwerk een maand lang te testen. Ben je als nieuwe klant toch niet overtuigd? Dan kun je gewoon binnen een maand weer overstappen.

Lees meer over deze actie

Help ons verbeteren met onze netwerk-app

Meehelpen om ons netwerk te verbeteren? Onze Netwerk-App haalt anoniem jouw gegevens op zodat we deze kunnen inzetten voor optimalisatie en uitbreiding van ons netwerk.

Download app voor iPhone   Download app voor Android


Veelgestelde vragen

Het Unlimited netwerk

Wat maakt het Unlimited netwerk zo goed?

Het draait allemaal om capaciteit. Het netwerk moet in staat zijn om gigantische hoeveelheden aan data te kunnen verwerken met de hoogste snelheden zodat jij razendsnel kan gamen, Netflix kijken, muziek kan streamen of bestanden kan downloaden over 4G.

Wij hebben meer dan 16 duizend masten, meer masten dan welke andere operator ook. Met in totaal meer dan 50.000 4G cellen verdeeld over meer dan 4.700 locaties heeft T-Mobile de grootste datacapaciteit en mastdichtheid in Nederland. Dat is belangrijk omdat de kwaliteit van het signaal dat je ontvangt sterk afhankelijk is van de afstand tot een mast.

Ook is het pakket aan frequenties die we tot onze beschikking hebben van belang voor de kwaliteit van ons netwerk. Data en telefoonverkeer gaan door de lucht via verschillende frequenties. Wij hebben er tijdens de frequentieveiling van 2012 voor gekozen om het frequentiepakket te kopen dat uitermate geschikt is voor grote hoeveelheden data.

De combinatie van heel veel masten en ideale frequenties zorgt er voor dat T-Mobile nu de meeste capaciteit heeft. 

Welke snelheid heeft het Unlimited netwerk?

Een belangrijke ontwikkeling is de uitrol van de zogenaamde ‘3-band carrier aggregation’ waarmee inmiddels de helft van ons netwerk is uitgerust. 3-band carrier aggregatie zorgt ervoor dat data nog sneller getransporteerd kan worden. Dat is bijvoorbeeld essentieel voor het streamen van video. 4G-signalen worden over verschillende frequenties door de lucht verzonden. Wij maken onder andere gebruik van de 900 Mhz, 1800 Mhz en 2100 Mhz.

Je kan ons netwerk vergelijken met een snelweg. Omdat we zoveel nieuwe masten hebben geplaatst, hebben we niet alleen een nieuwe snelweg maar ook meer banen aangelegd. We zijn dus bij wijze van spreken van een 2-baans weg naar 6-baans gegaan! Hierdoor kan al het verkeer zonder vertraging verder, en hebben onze klanten optimale dekking zowel binnen- en buitenhuis.

En omdat er geen scheiding is tussen de verschillende banen, kan data zich veel sneller door het netwerk bewegen, tot wel 450 Mbps. 

Hoe innovatief is het Unlimited netwerk?

Met meer masten en ideale frequenties alleen red je het niet. Het gaat uiteindelijk ook om de techniek erachter: de hard- en software.

In 2012 kozen we er voor om ons netwerk helemaal vanaf de grond af op te bouwen. We hoefden dus geen rekening te houden met verouderde technologie, zoals veel andere operators. We kozen voor het beste en meest innovatieve wat er voor ons op de markt beschikbaar was en investeerden de afgelopen jaren in Single RAN (SRAN). Deze unieke technologie beschikt over alle frequenties in één box en is op afstand aan te sturen. Dit stelt ons in staat om heel snel nieuwe toepassingen en upgrades aan te zetten. Hierdoor kunnen we snel vernieuwen, de kwaliteit hoog houden en de kosten en energieverbruik laag.

Ook is het netwerk voor een grootdeel vervangen door glasvezel en zijn centrales vervangen en compleet overbodig gemaakt. Dit maakt het netwerk van T-Mobile erg betrouwbaar.

Heeft het Unlimited netwerk een landelijke dekking?

Ja! Op dit moment hebben we landelijke 4G-dekking en woont 99% van alle inwoners in Nederland in een 4G-dekkingsgebied van T-Mobile. Deze mensen kunnen allemaal gebruik maken van supersnel 4G en 4G+. En we zijn nog niet klaar. We blijven ons Unlimited netwerk verbeteren. Samen met ons volledig vernieuwde 3G-netwerk levert dit versterkte dekking op voor bellen en voor mobiel internet.

Benieuwd hoe het 4G-dekkingsgebied er bij jou uitziet? Bekijk het op onze dekkingskaart.

4G

Wat is 4G?

4G is een mobiel netwerk dat nodig is om mobiel te kunnen internetten. Het is de opvolger van 3G en is vele malen sneller en stabieler met snelheden tot wel 450 Mbps. Dankzij 4G (en 4G+) kun je waar je ook bent internet gebruiken op je smartphone, tablet of laptop.

Wat kan ik met 4G van T-Mobile?

Met 4G van T-Mobile kun je supersnel internetten, muziek streamen, video kijken en gamen op je mobiele devices of laptop. Wij bieden je een 4G-netwerk, ook onderweg en op moeilijk bereikbare plekken in Nederland. Ons netwerk is supersnel en stabiel, ook bij drukte.

Om met 4G van T-Mobile te kunnen internetten heb je het volgende nodig:

  • Een T-Mobile abonnement (toegang tot het 4G-netwerk is standaard voor al onze klanten)
  • Een smartphone die geschikt is voor 4G (de meeste moderne toestellen)
  • Dekking van het 4G-netwerk
Wat is 4G+ en hoe kun je dit gebruiken?

4G+ is een uitbreiding op het bestaande 4G-netwerk. Met 4G+ kun je nu nog sneller en stabieler video’s, games of muziek streamen via het mobiele netwerk.

Wat heb je nodig voor 4G+?

  • 4G+ dekking. Bekijk de dekkingskaart.
  • Een toestel dat geschikt is voor 4G+
  • Een abonnement bij T-Mobile. Toegang tot het 4G+ netwerk is voor alle klanten gratis!
4G bellen (VoLTE)

Bij T-Mobile kun je nu ook tegelijkertijd bellen én internetten over het 4G-netwerk. Dat betekent sneller internet tijdens het bellen! Interesse? Kijk dan of je mee kunt doen met de T-Mobile testperiode voor 4G-bellen (VoLTE).

Lees meer over de 4G-bellen testperiode

P3-Group

Wie is P3 Group?

P3 Group voert internationale testen uit op gebied van bellen, data en netwerkdekking. Deze testen geven consumenten objectieve en transparante informatie over de prestaties van de verschillende netwerken. Nadat de testen zijn uitgevoerd wordt er een rapport (Mobile Benchmark) ontwikkeld.

Wat is de Mobile Benchmark?

De Mobile Benchmark is een rapport dat de prestaties laat zien van de verschillende P3 geteste Nederlandse mobiele netwerken. In 2018 heeft T-Mobile 966 van de 1000 punten behaald. Vodafone heeft 962 punten behaald, KPN 940 en Tele2 908 punten. In 2016 en 2017 werd T-Mobile door P3-Group ook al verkozen tot het beste netwerk in de Mobile Benchmark.

Bekijk het volledige Mobile Benchmark rapport 2018
Wat wordt er precies getest?

P3 Group test de dekking, capaciteit en netwerkkwaliteit vanuit het oogpunt van de gebruiker van het mobiele netwerk. Kan een T-Mobile klant bijvoorbeeld zonder problemen websites bezoeken en apps gebruiken?

Tijdens de test wordt er op verschillende locaties, in grote en in kleine steden door Nederland en onderweg, gekeken naar de mobiele verbinding op diverse tijdstippen. Er wordt bij het testen ook rekening gehouden met gebruikte en oudere toestellen.