Je oude smartphone inruilen, hoe werkt dat?

Heb je thuis een gebruikt toestel wat ligt te verstoffen en wil je deze inleveren? In onze online tool* zie je meteen wat het toestel mogelijk waard is. Je toestel kun je inruilen bij een T-Mobile Shop voor korting op een nieuw toestel of accessoires. Maar je kunt het toestel nu ook opsturen via een DHL Servicepunt. Stuur je je toestel op, dan krijg je de waarde (nadat jouw toestel door een expert gekeurd is) op je rekening gestort. Kijk snel wat jouw gebruikte toestel mogelijk nog waard is.

*De inruilwaarde in de online tool is een indicatie (offerte). De experts (medewerkers in de T-Shop of medewerkers van onze inruilpartner Teqcycle) stellen de daadwerkelijke inruilwaarde vast. Inruilprijzen kunnen daarom afwijken.

Stap 1

Zoek je toestel

Ga naar deze pagina, vul je IMEI-nummer in of zoek op toestelnaam en selecteer het juiste toestel uit de lijst.

Stap 2

Bereken je inruilwaarde

Geef aan of er gebreken zijn en bereken de inruilwaarde. Ruil je toestel in bij een T-Mobile Shop of ga door met stap 3.

Stap 3

Ga je akkoord?

Ga je hiermee akkoord, vul dan je gegevens in om je oude toestel op te kunnen sturen via een DHL Servicepunt.

Je telefoon inruilen bij een T-Mobile Shop

Je oude telefoon kun je via de nieuwe online tool opsturen, maar je kunt natuurlijk ook nog steeds terecht bij een T-Mobile Shop. Wat jij wilt. Let op: de inruilwaarde bij een T-Mobile Shop krijg je in de vorm korting op een nieuw telefoon of in accessoireshop. Lever je het toestel in bij een DHL Servicepunt, dan krijg je de overeengekomen inruilwaarde op je rekening gestort.

Vind een T-Mobile Shop

Veelgestelde vragen over toestelinruil

 • Moet ik iets doen of weten voordat ik het toestel opstuur?

  • Maak eerst thuis een back-up van je persoonlijke gegevens (contacten, foto’s, apps, enzovoort.)
  • Stuur je toestel zo compleet mogelijk op. Dus mét oplader en, als je die nog hebt, ook de originele verpakking.
  • Je moet minimaal 18 jaar zijn. Ruil je je toestel in bij een T-mobile Shop? Neem dan een geldig legitimatiebewijs mee.
  • Heb je een iPhone met iOS7 of hoger? Zorg er dan voor dat 'Zoek mijn iPhone' uitgeschakeld is. Dat kan onder: Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Zoek mijn iPhone.
  • Je kunt maximaal 5 toestellen inruilen.
 • Zijn de prijzen in de online tool dezelfde prijzen als welke de T-Mobile Shops uitkeren?

  De inruilwaarde in de online tool kan afwijken van de inruilwaarde die u voor hetzelfde toestel na controle door een expert in de shop ontvangt. De uiteindelijke inruilwaarde/korting is afhankelijk van meerdere factoren.

  Meer informatie over de Online Toestel Inruil Tool
  De online tool geeft altijd een indicatie van de inruilwaarde van het toestel af. Het is een offerte. Het definitieve geldbedrag wordt na professionele keuring van het toestel bij onze inruilpartner Teqcycle aan je doorgegeven. Het toestel kan dus na de keuring meer of minder dan het geoffreerde bedrag waard blijken te zijn. Je wordt hiervan op de hoogte gesteld.

  Meer informatie over de Shop Toestel Inruil Tool
  De online tool op onze website geeft een indicatie van de inruilwaarde van het toestel. Het is een offerte en geen definitieve inruilwaarde. De definitieve korting wordt in de shop vastgesteld na professionele keuring van het inruiltoestel. Deze korting kan worden gebruikt bij aanschaf van een mobiele telefoon of accessoires. We keren in de shop geen contant geld uit. De inruilwaardes in de shop en in de online tool kunnen om deze reden niet met elkaar worden vergeleken. Het toestel kan daarom na de keuring meer of minder dan het geoffreerde bedrag waard blijken te zijn.

 • Kan ik meerdere toestellen inruilen?

  Ja, je kunt maximaal 5 toestellen (telefoons of tablets) in één keer inruilen. We tellen de kortingen bij elkaar op. Je kunt die korting meteen gebruiken bij de aankoop van je nieuwe toestel.

 • Moet het toestel dat ik inruil van T-Mobile zijn?

  Nee, je toestel hoeft niet van T-Mobile te zijn. Je kunt elke werkende telefoon of tablet bij ons inruilen. Het maakt dus niet uit of je toestel een simlock heeft of van een andere aanbieder is.

 • Moet ik een abonnement afsluiten of vernieuwen?

  Nee, je hoeft niet een abonnement af te sluiten of te vernieuwen. Je mag bij het inruilen van je toestel zelf kiezen waar je de inruilwaarde voor benut:

  • de eenmalige kosten van je nieuwe toestel of tablet, alleen als je een abonnement afsluit of vernieuwt
  • een accessoire of ander artikel, zoals een tablet, in de T-Mobile Shop
  • lever je het toestel in bij een DHL Servicepunt, dan krijg je de overeengekomen inruilwaarde op je rekening gestort
 • Kan ik geld krijgen voor mijn toestel?

  Ja, met de online inruilservice krijg je, nadat je akkoord bent gegaan met het voorstel, de inruilwaarde op je rekening gestort.

  Ruil je je toestel in bij een T-Mobile Shop dan dien je de inruilwaarde meteen te besteden aan een nieuwe telefoon, tablet of accessoire.

 • Staat je toestel er niet bij?

  Kom naar de T-Mobile Shop om te kijken wat de inruilwaarde van jouw toestel is. Je kunt ook je tablet inruilen, bijvoorbeeld je WiFi-tablet inruilen voor een 4G-tablet.