5g van t-mobile
mobiel internet, maar dan beter
5G

Met 5G klaar voor de toekomst

Het netwerk van T-Mobile is het meest bekroonde 4G-netwerk van Nederland. En nu gaan we nog een stap verder met ons gloednieuwe, landelijk dekkende 5G-netwerk. Zo ben jij overal verbonden met de mogelijkheden van nu en van straks.
En dit is pas het begin.

Wat is 5G?

Lang verhaal kort: 5G is supersnel mobiel internet. Dit nieuwe netwerk is de vijfde generatie in mobiele netwerken en de opvolger van 4G. De capaciteit van 5G is nog veel groter dan die van 4G. Er worden meer en hogere frequenties gebruikt, wat zorgt voor een betere dekking en bereik en minder belasting van het netwerk. Er kan veel meer data worden verzonden tussen apparaten onderling, zelfs op drukke en moeilijk bereikbare plekken. Dat is fijn voor medewerkers die werken vanaf hun mobiele device. Bovendien zet dit de deuren wagenwijd open voor allerlei slimme AR, VR en Internet of Things-innovaties.

5G dynamisch

Slim & dynamisch

5G is nog slimmer en dynamischer dan 4G. Het is betrouwbaarder dan 4G in bijvoorbeeld kritische communicatie. De reactiesnelheid van het netwerk is zo goed dat er bijna geen vertraging in de dataverbinding is. Dat is fantastisch voor bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s en robotische medische ingrepen. maar dit nieuwe netwerk heeft voor elke branche wel iets speciaals in huis.

Een ‘slimme’, verbonden wereld

Een ‘slimme’, verbonden wereld

5G geeft ondernemers en bedrijven de kans om aan de slag te gaan met het Internet of Things. Door devices sensoren te geven en met elkaar te verbinden via internet, communiceren ze met elkaar zonder dat daar een mens bij betrokken is. Dat biedt ongelimiteerde kansen voor smart cities, smart healthcare, smart retail, smart everything.

Hoe 5G onze manier van leven en werken verandert

5G vormt de brug tussen de digitale en de fysieke wereld. Met ongekende snelheden, meer aansluitingen per zendmast en een signaal dat eenvoudig door dikke muren en zelfs dijken heen gaat, zijn de mogelijkheden ongelimiteerd.
Zelfs op drukke plekken waar veel mensen of machines met elkaar communiceren.

Comfortabel en veilig onderweg

Maak je veel zakelijke kilometers? Dankzij 5G wordt rijden in de toekomst nóg comfortabeler. Denk aan soepel video’s streamen als je zelf eens niet achter het stuur zit. En wat dacht je van veiliger geautomatiseerd rijden en parkeren?

Virtuele support en training

5G blinkt uit in ultrakorte responstijden en hoge bandbreedte. Dat betekent een boost aan wat we kunnen met AR en VR. Denk aan back office-specialisten de technici ter plaatse ondersteunen via AR . Of een opleiding waarbij studenten hun praktijkexamens doen in een vituele wereld.

Grote evenementen

5G biedt hogere datasnelheden en een grotere capaciteit. Dat hebben grote evenementen waar veel mensen samenkomen profijt van. Een Koningsdag waarop je mobiele netwerk er standaard uit ligt? Dat behoort met 5G tot het verleden. Sterker nog, lekker streamen en bijzondere momenten delen is de standaard. Ook als het ergens druk is.

Waarom kiezen voor zakelijk 5G?

Wat is nu écht de toegevoegde waarde van dit nieuwe netwerk voor jou als ondernemer? De toekomst van werk is hybride: jouw medewerkers werken nu al deels op kantoor en deels op afstand. Bevroren videocalls? Haperende audio? Downloads die vastlopen? Met 5G zijn deze verleden tijd. En jouw bedrijf? Dat kan de wereld bestormen met het Internet of Things.

Ongekende snelheid

Ongekende snelheid

Ook op drukke en moeilijk bereikbare plekken
Altijd online

Altijd online

Via ons landelijk dekkend 5G-netwerk
Innoveren met slimme automatisering

Innoveren met slimme automatisering

IoT devices verbinden met T-Mobile NB-IoT en LTE-M

Wat heb je nodig voor 5G?

Om 5G zakelijk te gebruiken heb je een smartphone en een abonnement nodig die het nieuwe netwerk ondersteunen.

De juiste
dekking

T-Mobile biedt landelijke 5G-dekking. Dit betekent dat 90% van alle Nederlanders toegang heeft tot 5G.

Dekking

Bekijk 5g dekkingskaart

De juiste
smartphone

Voor 5G-internet heb je een smartphone nodig met een ingebouwd 5G-modem. We zetten die van ons handig voor je op een rij.

5G telefoons

Naar 5G telefoons

Het juiste
abonnement

Wil je online via 5G?
Dan heb je een 5G-abonnement nodig. Zoals een van onze @Work abonnementen.

Abonnementen

Bekijk 5G abonnementen

Alles over 5G?

Er valt veel te vertellen over 5G en dat doen we dan ook graag. Op ons platform Founders is veel nuttige informatie te vinden voor ondernemers. We selecteerden de drie beste artikelen over 5G voor je.

Lees meer
connectiviteit

5G op de Noordzee, alleen bij T-Mobile

Lees meer
Connectiviteit

Subsidie om je 5G innovaties te testen? Het kan nu!

Lees meer
connectiviteit

4 manieren waarop 5G je onderneming gaat helpen

Veelgestelde vragen over 5G

 • 5G is de vijfde generatie draadloze mobiele netwerktechnologie en de opvolger van 4G. Daarnaast is dit netwerk geschikt om veel meer bandbreedte aan te kunnen. Dit zorgt voor een stabieler netwerk in dichtbevolkte gebieden, plekken waar veel mensen of apparaten samenkomen en goed geïsoleerde (bedrijfs)locaties. Het 5G-netwerk biedt je in de toekomst ongekende snelheden voor eindeloze mogelijkheden. 

 • We zitten nu nog in de beginfase. Voorlopig zijn de snelheden eerst nog gelijk aan die van 4G. Maar in de komende twee jaar gaat dat veranderen. Met 5G van T-Mobile profiteer je straks van snelheden die je niet voor mogelijk hield.

 • 5G biedt de nieuwste netwerktechnologie, die het netwerk over de komende jaren nog veel dynamischer maakt. Dit zorgt voor een nog beter netwerk, bijvoorbeeld op locaties waar veel mensen en/of apparaten tegelijk zijn. De mogelijkheden die 5G straks te bieden heeft, zijn eindeloos. Met 5G breken we straks technologische limieten waar we ons nu nog geen voorstelling van kunnen maken. Het allernieuwste 5G-netwerk wordt veel dynamischer met de mogelijkheid voor een veelvoud aan Internet of Things- verbindingen in één ruimte. augmented reality, vitual reality en Smart City toepassingen. Zo kun je betere dekking hebben op plekken waar veel mensen of apparaten samenkomen.

 • T-Mobile biedt vanaf nu landelijk 5G-dekking. Dit betekent dat 90% van alle inwoners van Nederland woont in het 5G-dekkingsgebied van T-Mobile. 

 • Smartphones die 5G ondersteunen kun je in de webshop vinden. 5G zit standaard in een @Work Unlimited (Plus) abonnement. Je kunt ook gebruikmaken van 5G met een 3 GB of 16 GB abonnement. Hiervoor kun je voor €2 per maand 5G-toegang aanschaffen. Sluit je een nieuw 3 GB of 16 GB abonnement af, dan krijg je nu gratis eenmalig 5G-toegang zolang je abonnement loopt. 

 • Nee, 5G is alleen van toepassing op mobiel internetten en streaming.

 • De Nederlandse overheid stelt strenge normen en voorschriften aan het verstrekken van vergunningen voor de aanleg van een radionetwerk. We blijven met ons netwerk altijd ruim binnen de stralingsnormen die gesteld zijn door de overheid. Je leest meer over 5G en gezondheid op onze Mobiele Telecommunicatie en Gezondheid-pagina.

 • Over de grens biedt T-Mobile nu al 5G-roaming aan in verschillende landen. 5G-roaming betekent dat je met een 5G-abonnement mobiel kan internetten op een 5G-netwerk in deze landen. De meeste leveranciers van 5G-telefoons ondersteunen T-Mobile 5G-roaming al voor deze landen. Ga je naar het buitenland en wil je weten of we al afspraken hebben met lokale providers? Kijk dan op onze dekkingspagina. Meer landen volgen spoedig.

  In landen waar nog geen 5G beschikbaar is, of waar jouw 5G-telefoon nog geen 5G-roaming ondersteunt, maak je gebruik van het 4G- of 3G-netwerk voor mobiel internet. Waar je ook bent, je toestel zoekt zelf steeds de best beschikbare verbinding.

 • In het buitenland is de 5G-snelheid vergelijkbaar met die van mobiel internet over 5G in Nederland. De snelheid is ook afhankelijk van de dekking en capaciteit van het lokale 5G-netwerk waarover je roamt.

 • 5G gaat 4G voorlopig niet vervangen. Als je geen gebruik maakt van 5G, blijf je gewoon verbonden via ons meest bekroonde 4G-netwerk.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over de mogelijkheden van 5G voor zakelijk gebruik? Neem dan telefonisch contact op of laat je gegevens achter zodat we binnen een werkdag contact met je kunnen opnemen.

Verkoop kleinzakelijk

Verkoop kleinzakelijk

Werkdagen:
08:00 – 20:00 uur
Zaterdag:
10:00 – 15:00 uur

Verkoop grootzakelijk

Verkoop grootzakelijk

Werkdagen:
09:00 – 17:00 uur
Zaterdag:
10:00 – 15:00 uur

Klantenservice bellen

Klantenservice

Werkdagen:
08:00 - 23:00 uur
Zaterdag en zondag:
09:00 - 17:30 uur

Afspraak accountmanager

E-mail

Een accountmanager neemt binnen 1 werkdag contact met je op.