Slim automatiseren
laat iot voor jou werken

Eindeloze mogelijkheden met IoT

Een vuilcontainer die doorgeeft dat hij vol is, een armband die een verpleeghuismedewerker inseint als een bewoner is gevallen, een zeecontainer die zijn locatie vermeldt. Een machine die zelf nieuwe onderdelen bestelt wanneer het daar tijd voor is.

Met het Internet of Things (IoT) ‘praten’ voorwerpen en apparaten voortdurend met elkaar via sensoren en internet. Zo voorkom je dat machines uitvallen en lees je op afstand meetapparatuur uit. En de data die je verzamelt?
Misschien bedenk jij hiermee wel het nieuwste businessmodel dat de markt opschudt.

Wat kan jouw bedrijf met IoT?

Met IoT kun je op afstand dingen in de gaten te houden en aansturen. Parallel daaraan verzamel je data - het nieuwe goud. Door die handig te combineren met de juiste applicaties en devices, kun je jouw bedrijfsprocessen slimmer inrichten en innovatieve businessmodellen ontwikkelen. Dat biedt ongelimiteerde kansen voor smart cities, smart healthcare, smart retail, smart everything.

De basis: wat heb je nodig?

  • Een locatie, product of toepassing die je op afstand wilt monitoren en/of waarvan je data wil verzamelen.
  • Meetapparatuur, machines, devices of wearables uitgerust met sensoren en een internetverbinding (vast via een kabel of mobiel via een simkaart).
  • Een stabiel, beveiligd netwerk met een goede dekking, zoals dat van T-Mobile.

Waarom IoT de toekomst heeft

Als apparaten ‘slim’ met elkaar communiceren, kun je jouw processen optimaliseren, nieuwe businessmodellen ontwikkelen en duurzaam ondernemen. Dat maakt niet alleen jouw bedrijf futureproof, maar ook de wereld.

Processen slimmer inrichten

Door op afstand dingen te monitoren en aan te sturen, kun je veel slimmer werken. Dat bespaart kosten en energie. En doordat je direct afwijkingen signaleert, werkt je bedrijf accurater en veiliger.

Duurzaam ondernemen

IoT is perfect om productieprocessen te ontwikkelen die minder energie verbruiken en minder CO2 uitstoten. Dat is goed voor jouw bedrijf en voor de wereld.

Motor achter innovatie

Met big data kun je voorspellen wanneer machines onderhoud nodig hebben, maar ook nieuwe subscription businessmodellen ontwikkelen, waarbij je betaalt voor gebruik, in plaats van bezit.

Hoe andere ondernemers innoveren met het Internet of Things

Inspiratie nodig? Ontdek hoe ondernemers de wereld bestormen met IoT van T-Mobile en leer van hun succes.

Lees meer
Crossyn

Professionele chauffeurs stimuleren om beter te rijden

Lees meer
Led up

Het rendement van duizenden zonnepanelen onder controle

Lees meer
eneco

Energie besparen door slimme cv-ketel en thermostaat

internet of things
dekkingskaart en roaming

Weten of jouw regio klaar is voor de connectiviteitsoplossingen van Internet of Things van T-Mobile? Bekijk het actuele bereik op de dekkingskaart door je postcode of adres in te vullen. In het roaming overzicht kun je zien van welke netwerken jouw IoT-simkaarten in het binnen- en buitenland gebruik kunnen maken.

Spar met onze specialisten

Aan de slag met het Internet of Things?
Onze specialisten helpen je met plezier bij het uitdenken
en plaatsen van jouw IoT-oplossing.

T-Mobile Innovation Center

Sommige dingen gaan pas leven wanneer je ze ervaart

In het T-Mobile Innovation Center dompel je je onder in de wereld van IoT. Geen ingewikkelde verhalen over enen en nullen, maar tastbare voorbeelden die jou en je team inspireren. Wedden dat je naar buiten loopt met meer oplossingen dan vragen?

Alles over het Internet of Things?

We schreven al veel over IoT, onder meer op ons platform Founders.
Daar vind je sowieso veel nuttige informatie voor ondernemers. Dus laat je inspireren!

IoT voor MKB’ers

Hoe ondernemers innoveren met het Internet of Things

Waar en hoe kan IoT het beste in jouw bedrijf worden ingezet? Hoe kun je innovatief en succesvol ondernemen met IoT? En hoe verbind je alledaagse dingen met IoT?

Digitale transformatie

Hoe je IoT ook in jouw bedrijf eenvoudig mogelijk maakt

Innovatie is cruciaal voor toekomstbestendige bedrijven. Dat betekent dat een bedrijf duurzaam, efficiënt en wendbaar moet zijn. T-Mobile ondersteunt ondernemers in hun digitale transformatie.

Mobile IoT

Hoe NB-IoT en LTE-M bijdragen aan het succes van IoT

IoT voorzien machines, voertuigen, containers en gebouwen van software, sensoren en connectiviteit om ze te monitoren en te controleren. In deze whitepaper wordt uitgelegd waarom, wanneer en hoe IoT ingezet kan worden.

Neem contact met ons op

Wil je meer weten over IoT? Laat je gegevens achter zodat we binnen een werkdag contact met je kunnen opnemen.

Optioneel

* Deze gegevens zullen we alleen gebruiken om je terug te bellen. Meer informatie over het gebruik en bewaren van jouw persoonsgegevens vind je in ons Privacy statement.