Met 4G internet van T-Mobile kun je supersnel internetten, muziek streamen, video kijken en gamen op je mobiele devices of laptop. Wij bieden je een 4G-netwerk, ook onderweg en op moeilijk bereikbare plekken in Nederland. Ons 4G netwerk is supersnel en stabiel, ook bij drukte.

4G staat voor “vierde generatie” van het netwerk om mobiel te kunnen internetten. Het is de opvolger van 3G en is vele malen sneller en stabieler met theoretische maximumsnelheden tot wel 450 Mbps. Dankzij 4G kun je waar je ook bent internet gebruiken op je smartphone, tablet of laptop. 

Unlimited

Innovatief netwerk

Breed aanbod van masten met hoge en lage frequenties
Landelijke dekking

Landelijke 4G/4G+ dekking

Dekking voor 99% van de inwoners van Nederland
datacapaciteit

Hoge datacapaciteit

Door de grote hoeveelheid masten een hoge datacapaciteit
Test ons nu, een maand lang

Ben je nog geen klant en ben je benieuwd naar ons netwerk? Test ons dan nu. De eerste maand zit je nergens aan vast.

Het meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland

Ookla Speedtest

Ookla Speedtest Award

Via de halfjaarlijkse Speedtest van Ookla kwam T-Mobile als beste uit de bus en ontvingen wij de award voor “Het snelste mobiele netwerk van Nederland".

P3 Best in test

P3 Group Netwerk Benchmark

Het P3 Connect Mobile Benchmark NL rapport geeft op een transparante manier inzicht in de prestaties van mobiele netwerken die van groot belang zullen zijn voor de consument.

Ideaal in combinatie met Unlimited 4G

Wat je moet weten over 4G

Met trots kunnen we zeggen dat T-Mobile het meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland heeft. Al onze abonnementen zijn standaard met ons 4G netwerk verbonden. Op de pagina over internetsnelheid kun je zien welke snelheid jij kunt halen met jouw abonnement.

Landelijke 4G-dekking

Op dit moment hebben we landelijke 4G-dekking en woont 99% van alle inwoners in Nederland in een 4G-dekkingsgebied van T-Mobile. Deze mensen kunnen allemaal profiteren van supersnel 4G-internet. En we zijn nog niet klaar. We blijven continu ons Unlimited netwerk verbeteren. Samen met ons volledig vernieuwde 3G-netwerk levert dit versterkte dekking op voor zowel bellen als mobiel internet. Benieuwd hoe het 4G-dekkingsgebied er bij jou uitziet? Bekijk het op onze dekkingskaart.

4G bellen (VoLTE)

VoLTE staat voor ‘Voice-over-LTE’, bellen over het 4G-netwerk. Tot voor kort kon je met je 4G-telefoon wel internetten, maar niet bellen over 4G. Om te kunnen bellen schakelde je telefoon automatisch terug naar 3G. Daardoor kon je tijdens het bellen alleen maar internetten over 3G. Met VoLTE heb je nu een snellere en stabielere verbinding tijdens het bellen. Is jouw telefoon geschikt voor VoLTE? Dan kun je tegelijkertijd bellen én internetten over 4G. Dat betekent sneller internet tijdens het bellen!

4G+

4G+ is een uitbreiding op het bestaande 4G-netwerk. Met 4G+ kun je nu nog sneller en stabieler video’s, games of muziek streamen via het mobiele netwerk. Toegang tot 4G+ is gratis voor alle abonnees van T-Mobile. Op onze dekkingskaart kun je kijken of jij in een gebied woont met 4G+. Nieuwsgierig naar de internetsnelheid van ons netwerk? Download de Ookla Speedtest app en doe een snelheidsmeting of bekijk onze internetsnelheden. 

Veelgestelde vragen

 • Hoe werkt ons Unlimited netwerk?

  Het Unlimited netwerk bouwen is niet eenvoudig. Dat blijkt wel, omdat we in Nederland nog steeds de enige provider zijn die betaalbare Unlimited 4G internet kan aanbieden. Dagelijks maken bijna 4 miljoen mensen gebruik van ons netwerk en het aantal ‘Unlimited klanten’ neemt snel toe. Ben jij T-Mobile klant en wil je Unlimited uitproberen? Ga dan een dag helemaal los met Unlimited Data for a Day NL. Met deze internetbundel ben je 24 uur online in Nederland voor maar € 3,-.

  Maar wat maakt dit netwerk van T-Mobile nu zo uniek?

  We leggen je het graag uit, maar onthoud één ding: het draait allemaal om capaciteit. Het 4G netwerk moet in staat zijn om gigantische hoeveelheden aan data te kunnen verwerken met de hoogste snelheden zodat jij razendsnel kan gamen, Netflix kijken, muziek kan streamen of bestanden kan downloaden over 4G.

 • Wat maakt het Unlimited netwerk zo uniek?

  Om te beginnen hebben wij meer dan 11 duizend masten, meer masten dan welke andere operator ook. Dat is belangrijk omdat de kwaliteit van het signaal dat je ontvangt sterk afhankelijk is van de afstand tot een mast.

  Ook is het pakket aan frequenties die we tot onze beschikking hebben van belang voor de kwaliteit van ons netwerk. Data en telefoonverkeer gaan door de lucht via verschillende frequenties. Wij hebben er tijdens de frequentieveiling van 2012 voor gekozen om het frequentiepakket te kopen dat uitermate geschikt is voor grote hoeveelheden data.

  De combinatie van heel veel masten en ideale frequenties zorgt er voor dat T-Mobile nu de meeste capaciteit heeft. En dat geeft vertrouwen als je klanten de vrijheid van Unlimited aanbiedt.

 • Welke snelheid heeft het Unlimited netwerk?

  Een belangrijke ontwikkeling is de uitrol van de zogenaamde ‘3-band carrier aggregation’ waarmee inmiddels de helft van ons netwerk is uitgerust. 3-band carrier aggregatie zorgt ervoor dat data nog sneller getransporteerd kan worden. Dat is bijvoorbeeld essentieel voor het streamen van video. 4G signalen worden over verschillende frequenties (radiosignalen) door de lucht getransporteerd. Wij maken onder andere gebruik van de 900 Mhz, 1800 Mhz en 2100 Mhz.

  Je kan ons 4G netwerk vergelijken met een snelweg. Omdat we zoveel nieuwe masten hebben geplaatst, hebben we niet alleen een nieuwe snelweg maar ook meer banen aangelegd. We zijn dus bij wijze van spreken van een 2-baans weg naar 6-baans gegaan! Hierdoor kan al het verkeer zonder vertraging verder, en hebben onze klanten optimale 4G dekking zowel binnen- en buitenhuis.

  En omdat er geen scheiding is tussen de verschillende banen, kan data zich veel sneller door het netwerk bewegen, tot wel 450 Mbps. Ter vergelijking: de gemiddelde downloadsnelheid van ons netwerk ligt nu op 80 Mbps. Op veel plekken zijn snelheden van 100 Mbps tot 200 Mbps heel gewoon.

 • Hoe innovatief is het Unlimited netwerk?

  Met meer masten en ideale frequenties alleen red je het niet. Het gaat uiteindelijk ook om de technische infrastructuur: de hard- en software.

  In 2012 kozen we er voor om ons 4G netwerk helemaal vanaf de grond af op te bouwen. We hoefden dus geen rekening te houden met verouderde technologie, zoals veel andere operators. We kozen voor het beste en meest innovatieve wat er voor ons op de markt beschikbaar was en investeerden de afgelopen jaren in Single RAN (SRAN). Deze unieke technologie beschikt over alle frequenties in één box en is op afstand aan te sturen. Dit stelt ons in staat om heel snel nieuwe toepassingen en upgrades te implementeren. Hierdoor kunnen we snel innoveren, de kwaliteit hoog en de kosten en energieverbruik laag houden. Dat is van belang omdat we zo mobiel internet zeer betaalbaar kunnen houden.

  Ook is het 4G netwerk voor een grootdeel vervangen door glasvezel en zijn de centrales vervangen en compleet redundant gemaakt, waardoor het 4G netwerk van T-Mobile zeer betrouwbaar is.

 • Hoe zorgen jullie er voor dat het Unlimited 4G netwerk zo goed blijft?

  We zijn blij dat we op dit moment het best geteste 4G netwerk van Nederland hebben, en we werken er hard aan om dat zo te houden. We zijn nooit klaar! Dagelijks maken op dit moment meer dan vier miljoen mensen gebruik van ons netwerk. En met het toenemende aantal Go Unlimited gebruikers, wordt er daardoor ook meer van ons 4G netwerk gevraagd.

  Dus investeren we op dit moment alweer in nog meer masten en nieuwe technologieën om de capaciteit van ons 4G netwerk te blijven vergroten. Zo zorgen we ervoor dat jij ook in de toekomst zorgeloos en razendsnel kan gamen, Netflix kan kijken, muziek streamt of bestanden kan downloaden en versturen over 4G.