Je maakt graag gebruik van het internet. Je surft, opent links, bankiert via je mobiele telefoon en klikt wel eens (per ongeluk) op een advertentie. En hoe nauwkeurig je ook bent, het internet brengt ook risico’s met zich mee. Vaak zelfs zonder dat je dit zelf door hebt.

Wil je zorgeloos internetten op je mobiel? Voeg dan de bundel Extra Veilig Online toe aan je abonnement. Extra Veilig Online herkent:

Onveilige websites tijdens het surfen
Phishingmails die doorlinken naar nep-websites
Onveilige links die je via e-mail, sms of whatsapp krijgt
Onveilige advertenties in apps

Hoe werkt Extra Veilig Online?

Extra Veilig Online is een vorm van antivirussoftware, maar dan in ons mobiele netwerk. Onveilig dataverkeer van websites en apps wordt geblokkeerd. Hoe het werkt:

 • Voeg de bundel toe in My T-Mobile
 • Je krijgt een sms ter bevestiging
 • Vanaf nu ben je actief beschermd!
 • De beveiliging is actief als je op het mobiele netwerk van T-Mobile zit
 • Herkennen we onveilig internetverkeer? Dan kom je automatisch op onze veilige website uit, vóórdat je schade oploopt
 • Je kiest nu zelf of je doorgaat of niet
 • Gebruik je apps? Dan houden we daar ook regelmatig onveilig internetverkeer tegen, zonder dat jij dat merkt.

Extra Veilig Online is beschikbaar voor:

 • Alle abonnementen met een databundel
 • Smartphones en tablets

Hoe koop ik Extra Veilig Online?

Stap 1

Log in op My T-Mobile

Log in op My T-Mobile en ga naar Abonnement wijzigen.

Stap 2

Voeg bundel toe

Voeg Extra Veilig Online toe aan je abonnement. Je kunt kiezen tussen:

 • Altijd Extra Veilig Online (€ 1,49 per maand, vast bij je abonnement)
 • Extra Veilig Online Flexibel (€ 1,99 per maand, maandelijks opzegbaar)
Stap 3

Je bent nu beschermd!

Je krijgt een sms ter bevestiging. Vanaf nu kun je veilig internetten op ons mobiele netwerk.

Extra veilig online

Extra Veilig Online houdt steeds meer tegen per gebruiker

Men verzint steeds nieuwe manieren om aan jouw persoonlijke informatie te komen. Waar we vorig jaar nog gemiddeld 12 aanvallen per gebruiker tegenhielden, is dit binnen een jaar al gestegen naar gemiddeld 34 geblokkeerde aanvallen per gebruiker.

Veelgestelde vragen over Extra Veilig Online

 • Werkt Extra Veilig Online ook op wifi?

  Vooralsnog niet. Extra Veilig Online werkt alleen als je op het mobiele netwerk van T-Mobile zit. Dit zorgt ervoor dat je zorgeloos kunt internetten wanneer je op ons mobiele netwerk zit en wie wil er dan nog op zoek naar een wifi-spot?

 • Werkt Extra Veilig Online op alle abonnementen en PrePaid?

  • Extra Veilig Online is beschikbaar voor alle abonnementen die beschikken over een databundel.
  • Extra Veilig Online werkt niet voor PrePaid.
 • Wat is nu precies een het verschil tussen de vaste en flexibele bundel?

  • Op de vaste bundel krijg je als klant een korting. Deze kan variëren van de eerste maanden gratis tot een korting gedurende je gehele contractperiode.
  • Het voordeel van de flexibele bundel is dat deze maandelijks opzegbaar is. Deze kost € 1,99 per maand.
 • Maakt het voor Extra Veilig Online nog uit of ik een iPhone of een Android-telefoon heb?

  Extra Veilig Online is een netwerkdienst en is onafhankelijk van welke telefoon je hebt. Zowel met een iPhone als met een Android of andere smartphone telefoon kun je op een onveilige website terecht komen of kunnen apps onveilig dataverkeer veroorzaken. Met Extra Veilig Online ben je hier zowel op je smartphone tegen beschermd.

 • Ik heb Extra Veilig Online bij mijn abonnement. Wanneer ik mijn telefoon als persoonlijke hotspot gebruik voor andere apparaten, is dataverkeer dan ook beschermd?

  Ja, dit dataverkeer is ook beschermd. Al jouw dataverkeer via het mobiele netwerk van T-Mobile is beschermd. Dus stel je gebruikt jouw iPad via persoonlijke hotspot van jouw iPhone, dan werkt de Extra Veilig Online ook op je iPad.

 • Wat gebeurt er als ik na een melding van Extra Veilig Online toch per ongeluk een onveilige website bezoek of een onveilige app download?

  Wanneer je bewust kiest om toch door te gaan naar de onveilige website dan vormt dit niet direct een gevaar, maar moet je je wel bewust zijn van mogelijke fraude. Bij het downloaden van een virus of onveilige app via het T-Mobile netwerk, wordt deze automatisch geblokkeerd. Je krijgt dan een bericht via een sms.

 • Is het 2G, 3G, 4G-netwerk van T-Mobile dan niet al veilig?

  Het mobiele netwerk van T-Mobile is al zeer veilig, maar uiteindelijk gaat het erom wat jij op het internet doet: welke websites je bezoekt en welke apps je downloadt. En omdat je nooit helemaal zeker weet of een link, website of app wel veilig is, biedt Extra Veilig Online je die extra check.

 • Werkt Extra Veilig Online ook in het buitenland?

  Ja, ook in het buitenland ben je via ons netwerk beveiligd. Let op: niet wanneer je op wifi zit.

 • Welke garantie heb ik met Extra Veilig Online?

  We doen er alles aan om je zoveel mogelijk preventief te beschermen, maar 100% garantie kunnen wij niet geven. Deze dienst is een hulp om je extra te beveiligen, maar mocht je toch pech hebben en een virus hebben gekregen, dan kun je altijd onze Klantenservice benaderen. Zij kunnen je adviseren om het probleem zo snel mogelijk op te lossen.

 • Waarom heb ik Extra Veilig Online nodig wanneer veel internet browsers zoals Google Chrome al onveilige website blokkeren?

  Een aantal internetbrowsers zoals Google Chrome blokkeren al bepaalde onveilige websites. Extra Veilig Online controleert veel meer dataverkeer en kan zo ook onveilige downloads en onveilig verkeer van apps herkennen en blokkeren.

 • Is internetten via het mobiele netwerk van T-Mobile veiliger dan internetten via wifi?

  Waar de veiligheid van internetten via wifi afhangt van de instellingen is internetten via het mobiele netwerk van T-Mobile veilig door het volgen van internationale veiligheidsstandaarden. Veilig internetten wordt voor een groot deel bepaald door wat jij doet op het internet, maar ook of je gebruik maakt van een beveiligde verbinding. Je wifi-verbinding thuis zal goed beveiligd zijn als je het goed instelt. Openbare wifi kan onveiliger zijn, omdat je dan niet altijd weet of de verbinding beveiligd is en of je verbinding maakt met de juiste wifi-router. Let hierbij dus altijd op en maak niet overal standaard verbinding met een wifi-router.

 • Hoe beschermt Extra Veilig Online mij tegen onveilige apps?

  Het kan nog steeds gebeuren dat je een onveilige app downloadt uit de App of Play Store. Dit heeft te maken met de beveiligde verbinding van bijvoorbeeld de App of Play Store. Maar op het moment dat de app onveilig verkeer veroorzaakt, dan wordt dit wel herkend en geblokkeerd.

 • Kan T-Mobile zien welke sites ik bezoek en welke apps ik download? Wat doet T-Mobile met die informatie?

  Met Extra Veilig Online wordt je dataverkeer gecontroleerd op onveilige websites en kwaadwillende software in bijvoorbeeld apps. Als het systeem iets verkeerds herkent, krijg je hiervan een melding in je browser of per sms. T-Mobile slaat informatie hierover niet op. T-Mobile gebruikt de controle van het dataverkeer niet voor andere zaken. Alleen om je te waarschuwen bij onveilig verkeer.

 • Wat zijn de risico’s als ik mijn mobiele dataverkeer niet extra beveilig?

  Ook al ben je nog zo bewust bezig met veilig internetten, of heb je het idee dat je niets geks doet via ons netwerk, het kan altijd gebeuren dat je per ongeluk op een phishing-link klikt of een virus binnenhaalt. Ook zijn er steeds meer frauduleuze apps die je liever niet wilt downloaden. Met Extra Veilig Online ben je extra beveiligd en wordt je op tijd gewaarschuwd wanneer we onveilig dataverkeer op ons mobiele netwerk herkennen.

 • Hoe weet T-Mobile welke sites wel of niet veilig zijn?

  Bij Extra Veilig Online controleren we of een website op een zogenaamde ‘zwarte lijst’ met onveilige websites staat. Daarnaast wordt ook ander dataverkeer gecontroleerd op mogelijk schadelijke software.