5G van T-Mobile nu met landelijke dekking
Dit is pas het begin

5G van T-Mobile

Het netwerk van T-Mobile is het meest bekroonde 4G-netwerk van Nederland. Al 5 keer op rij komen we als beste mobiele netwerk uit de test. En nu gaan we zelfs nog een stap verder. Met trots presenteren wij: 5G van T-Mobile in heel Nederland! We bieden nu met ons gloednieuwe 5G-netwerk landelijke dekking. Dit betekent dat 90% van de inwoners van Nederland woont in het 5G-dekkingsgebied van T-Mobile. Zo blijf jij overal verbonden met de mogelijkheden van nu en van straks. En dit is pas het begin.

De toekomst van 5G

Wat eerder onmogelijk leek, is gerealiseerd in Nederland: een tatoeage laten plaatsen op afstand via mobiel internet. Actrice Stijn Fransen heeft een tattoo laten zetten door een robotarm die op afstand werd aangestuurd door een tattoo artist. De besturing verliep via 5G-internet van T-Mobile.

Wat is 5G?

5G is de opvolger van 4G. Ons 5G-netwerk met landelijke dekking biedt je in de toekomst ongekende snelheden, eindeloze mogelijkheden en een nóg betere netwerkervaring. 5G van T-Mobile gaat je leven makkelijker, leuker en veiliger maken.

Mogelijkheden

We bouwen een baanbrekend netwerk

Smartphones worden elke dag slimmer, we verbruiken meer en meer data, en we verbinden steeds meer apparaten met elkaar. Dat vraagt nogal wat van een netwerk. Daarom blijft T-Mobile het netwerk continu verbeteren en uitbreiden met nieuwe technologieën. Ons 5G-netwerk met landelijke dekking kan al die data moeiteloos verwerken. T-Mobile zorgt dat je altijd en overal kunt blijven rekenen op een veilige en stabiele verbinding.

Veilig

Klaar voor de toekomst

Of het nu gaat om videobellen, je thermostaat bedienen of je drone besturen: met 5G doorbreken we straks technologische limieten waar we ons nu nog geen voorstelling van kunnen maken. Er gaat een wereld voor je open. De wereld van zelfrijdende auto’s, cloud gamen op je smartphone en augmented reality in je huiskamer. Met landelijke 5G-dekking van T-Mobile ben je klaar voor deze en nog veel meer innovatieve toepassingen.

5G van T-Mobile

Met onze uitgebreide 5G-abonnementen profiteer je van ons 5G-netwerk met landelijke dekking. Het enige dat je nog nodig hebt, is een 5G-telefoon van T-Mobile.

Unlimited 5G

5G-abonnement

Kies voor stabieler en straks veel sneller mobiel internet.

5G

5G-telefoon

Voor toegang tot het 5G-netwerk heb je een telefoon nodig die geschikt is voor het nieuwe netwerk.

Bekijk 5G-telefoons

Klaar voor de toekomst

5G-netwerk

T-Mobile biedt vanaf nu landelijke 5G-dekking. Dit betekent dat 90% van de inwoners van Nederland woont in het 5G-dekkingsgebied van T-Mobile.

Onze 5G-abonnementen

Met onze abonnementen ben je helemaal klaar voor 5G. Bij onze Unlimited abonnementen wordt je standaard voorzien van toegang tot 5G. Kies je voor een van onze andere mobiele abonnementen dan kan je deze upgraden naar 5G voor €2,- per maand extra. 

Unlimited
Unlimited
 • Onbeperkt internet in NL + 21GB in EU
 • Onbeperkt SMS
 • Onbeperkt bellen in NL + 120 min. van NL naar EU
 • Inclusief 5G
 • Extra Veilig Online
 • Inclusief Netflix standaard
 • Inclusief Videoland Plus
€ 35
vanaf/per maand
Unlimited
Unlimited Plus
 • Onbeperkt internet in NL + 22GB in EU
 • Onbeperkt SMS
 • Onbeperkt bellen in NL en van NL naar de EU
 • Inclusief 5G
 • Extra Veilig Online
 • Inclusief Netflix standaard
 • Inclusief Videoland Plus
€ 37,50
vanaf/per maand
Unlimited
Unlimited en Entertainment
 • Onbeperkt internet in NL + 21GB in EU
 • Onbeperkt SMS
 • Onbeperkt bellen in NL + 120 min. van NL naar EU
 • Inclusief 5G
 • Extra Veilig Online
 • Inclusief Netflix standaard
 • Inclusief Videoland Plus
€ 50
vanaf/per maand

**De vermelde prijs is i.c.m. een 2-jarig 5G-ready abonnement exclusief € 25,- aansluitkosten en € 5,69 thuiskopieheffing voor nieuwe telefoons.

Bestaande klant?

Heb je al een mobiel abonnement bij T-Mobile? Ook dan kun je gebruikmaken van ons 5G-netwerk. Bij een Unlimited abonnement wordt 5G automatisch geactiveerd. Bij een ander mobiel abonnement kun je gebruikmaken van het 5G-netwerk voor € 2 per maand extra. Log in op My T-Mobile om 5G te activeren.

5G-dekkingskaart

Op dit moment is het 5G-netwerk van T-Mobile landelijk dekkend. Dit betekent dat 90% van alle inwoners van Nederland in het 5G-dekkingsgebied woont en toegang heeft tot de ongekende mogelijkheden van 5G. Klik op onderstaande kaart van Nederland en zoek jouw postcode op. Op de plekken waar 5G misschien niet actief is, gebruik je gewoon ons meest bekroonde 4G-netwerk.

5G Dekkingskaart

5G is er ook voor ondernemers.

Ons 5G-netwerk met landelijke dekking is er ook voor ondernemers. Sterker nog, er gaat een wereld voor ze open. Hoe dan? Laat je inspireren.

5G voor ondernemers

Veelgestelde vragen over 5G

 • We zitten nu nog in de beginfase. Voorlopig zijn de snelheden eerst nog gelijk aan die van 4G. Maar in de komende twee jaar gaat dat veranderen. Met 5G van T-Mobile profiteer je straks van snelheden die je niet voor mogelijk hield.

 • T-Mobile biedt vanaf nu landelijk 5G-dekking. Dit betekent dat 90% van alle inwoners van Nederland woont in het 5G-dekkingsgebied van T-Mobile.

 • Simpel gezegd is het 5G-netwerk straks nog slimmer en dynamischer dan het 4G-netwerk. Technologie van een nieuwe generatie, die mobiel internet efficiënter maakt waardoor je een snellere en stabielere netwerkervaring krijgt. Er gaat een wereld van nieuwe mogelijkheden voor je open. En T-Mobile zorgt dat je altijd en overal een veilige en stabiele verbinding hebt.

 • Een betere vraag zou zijn: wat kan ik straks niet met 5G? Want de mogelijkheden zijn eindeloos. Denk aan cloud gamen, augmented reality, je slimme woning bedienen of het monitoren van je gezondheid allemaal met je smartphone. En dit is pas het begin.

 • Geen probleem. Je kunt met je Sim Only abonnement tussentijds al overstappen naar een nieuw abonnement inclusief 5G-telefoon. Iets voor jou? Bel of chat met een van onze medewerkers via de Klantenservice. Of check je mogelijkheden in de dichtstbijzijnde T-Mobile shop

 • In onze webshop kan je via een filter zoeken naar mobiele telefoons die geschikt zijn voor het 5G-netwerk. Alle toestellen die wij nu verkopen voor 5G zijn geschikt voor alle toekomstige frequentiebanden.

  Bekijk hier alle 5G telefoons
 • Over de grens biedt T-Mobile in verschillende landen 5G-roaming aan. 5G-roaming betekent dat je met een 5G-abonnement mobiel kan internetten op een 5G-netwerk in deze landen. De meeste leveranciers van 5G-telefoons ondersteunen T-Mobile 5G-roaming al voor deze landen. Ga je naar het buitenland en wil je weten of we al afspraken hebben met lokale providers? Kijk dan op onze dekkingspagina. Meer landen volgen spoedig.

  In landen waar nog geen 5G beschikbaar is, of waar jouw 5G-telefoon nog geen 5G-roaming ondersteunt, maak je gebruik van het 4G- of 3G-netwerk voor mobiel internet. Waar je ook bent, je toestel zoekt zelf steeds de best beschikbare verbinding.

 • De Nederlandse overheid stelt strenge normen en voorschriften aan het verstrekken van vergunningen voor de aanleg van een radionetwerk. We blijven met ons netwerk altijd ruim binnen de stralingsnormen die gesteld zijn door de overheid. Je leest meer over 5G en gezondheid op onze Mobiele Telecommunicatie en Gezondheid-pagina.

 • 5G gaat 4G voorlopig niet vervangen. Als je geen gebruik maakt van 5G, blijf je gewoon verbonden via ons meest bekroonde 4G-netwerk.

 • T-Mobile klanten - die in het bezit zijn van een geschikt 5G-toestel en een T-Mobile 5G-telefoonabonnement - hebben toegang tot ons 5G-netwerk en zien het 5G-symbool op hun scherm wanneer ze in een gebied zijn waar 5G is geactiveerd. 5G werkt voorlopig altijd in combinatie met 4G. Het netwerk kiest welke verbinding op dat moment voor jouw toestel de meest optimale gebruikerservaring geeft. Dit is de reden dat het netwerk soms alleen 4G gebruikt voor een optimale verbinding.