Wij zijn trots dat ons Unlimited netwerk één van de snelste ter wereld is. Al onze 4G, 4G+ en 5G abonnementen zijn op dit netwerk aangesloten. Op deze pagina vind je alles over de snelheden die je met ons netwerk kunt halen.

Lees meer over ons netwerk

snelste

Innovatief netwerk

Breed aanbod van masten met hoge en lage frequenties
Unlimited

Unlimited

Geen zorgen over je internetverbruik
Landelijke dekking

Landelijke dekking

Dekking voor 99% van de inwoners van Nederland

Maximale 4G, 4G+ en 5G snelheid

De theoretische maximumsnelheid is de hoogste snelheid van een netwerk. Deze snelheid wordt gehaald onder ideale omstandigheden en met een toestel dat geschikt is voor 4G+ of 5G. De maximale theoretische snelheid die wij bieden is 450 Mbps download en tot 75 Mbps upload. Hieronder volgt de geraamde maximumsnelheid, de snelheid die je haalt binnen je abonnement, gebaseerd op actuele metingen.

Jouw abonnement Download/upload (in Mbps)
Go vanaf 29 januari 2018
256 / 75
Go
225 / 65
Basis Sim
120 / 65
Unlimited 4G voor Thuis
25 / 25
Andere abonnementen
225 / 65
PrePaid
100 / 50
@Work (Zakelijk)
256 / 75

Praktische snelheid

De gemiddelde download- of uploadsnelheid die we op ons netwerk meten met de  Ookla Speedtest, noemen we de praktische snelheid. Dit cijfer geeft je een indruk van de snelheid die je in de praktijk zal ervaren. In de praktijk zal je een gemiddelde downloadsnelheid van 80 Mbps en een gemiddelde uploadsnelheid van 25 Mbps ervaren.

Jouw abonnement 4G, 4G+ & 5G
Download/upload (in Mbps)
3G
Download/upload (in Mbps)
Go vanaf 29 januari 2018
80 / 25
8 / 3
Go
80 / 25
8 / 3
Basis Sim
80 / 25
8 / 3
Unlimited 4G voor Thuis
25 / 25
8 / 3
Andere abonnementen
80 / 25
8 / 3
PrePaid
80 / 25
8 / 3

Welke snelheid heb ik nodig?

Welke snelheid heb ik nodig?

De activiteit die jij op je mobiele telefoon wilt doen bepaalt wat voor snelheid je nodig hebt. Met een snelheid van boven de 50 Mbps kun je grote bestanden openen en versturen of een video kijken in HD-kwaliteit. Haal je deze snelheid niet? Voor gewone e-mail en het bekijken van webpagina’s zijn maximale snelheden tussen de 15 Mbps en 50 Mbps meer dan voldoende.

Snelheden per handeling

 • E-mails versturen is minimaal 0,2 Mbps
 • Surfen op internet is minimaal 0,5 Mbps 
 • Video streamen (standaard video - 480p) is minimaal 1,0 Mbps 
 • Bestanden downloaden (bijvoorbeeld pdf) is minimaal 1,0 Mbps

Eenvoudig overstappen
naar T-Mobile

Zit jij nu nog bij een andere provider en ben je van plan om over te stappen naar T-Mobile? Wij helpen je hier graag mee! Je nummer kun je natuurlijk gewoon meenemen. 

Veelgestelde vragen

 • De snelheid wordt aangegeven in Mbps, Megabit per seconde. Het geeft de maximumsnelheid aan voor het downloaden (ontvangen) en uploaden (versturen) van bestanden. Met downloaden haal je gegevens binnen op je telefoon. Het laden van een internetpagina of het bekijken van een video valt hieronder. Met uploaden verzend je informatie. Dat doe je als je bijvoorbeeld een foto op Facebook zet.

  Er zijn 3 type snelheden; de theoretische maximumsnelheid, de geraamde maximumsnelheid en de praktische snelheid.

  1. De theoretische maximumsnelheid is de snelheid die ons netwerk kan halen als alle omstandigheden ideaal zijn. Verschillende factoren zorgen ervoor dat de praktische snelheid lager ligt. 
  2. De geraamde maximumsnelheid is de hoogst haalbare snelheid die je kunt ontvangen binnen het afgesloten abonnement.
  3. De snelheid die je in de praktijk ervaart, is afhankelijke van de omstandigheden en kan lager liggen. Dit noemen we dan de praktische snelheid. 
 • Provincie Download (Mbps)*
  Drenthe 85.0 Mbps
  Flevoland 77.7 Mbps
  Friesland 92.7 Mbps
  Gelderland 89.6 Mbps
  Groningen 84.1 Mbps
  Limburg 93.2 Mbps
  Noord-Brabant 93.8 Mbps
  Noord-Holland 77.8 Mbps
  Overijssel 95.6 Mbps
  Utrecht 86.4 Mbps
  Zuid-Holland 82.5 Mbps
  Zeeland 82.9 Mbps

  *Deze snelheden zijn gemeten met Ookla Speedtest in de periode van maart 2020 t/m mei 2020. De snelheden zijn het gemiddelde van alle testresultaten.

  Ben je benieuwd naar de snelheid in een dorp of stad? Ga dan naar de dekkingskaart, vul een postcode in en zoom in op de kaart. Je ziet zeshoekjes verschijnen. Als je een zeshoek ziet, betekent dat de internetsnelheid van ons 4G-netwerk op die locatie is getest door één of meerdere T-Mobile klanten. Als je de zwarte pijl versleept naar een zeshoek zie je aan de linkerkant, onder de postcode, hoeveel tests er zijn uitgevoerd en wat de gemiddelde- en maximale snelheid was.

 • Het mobiele netwerk van T-Mobile is door testautoriteit umlaut eerder al vijf keer uitgeroepen tot ‘Best geteste mobiele netwerk van Nederland’. Van de in totaal 7 mobile netwerk tests die umlaut sinds 2015 in Nederland heeft uitgevoerd is T-Mobile van 2016 t/m 2021 vijf keer op rij uitgeroepen tot ‘Best in Test’. In de laatste netwerktest 2022 heeft T-Mobile de score “uitmuntend” behaald. Kortom, dit netwerk is het 'Meest bekroonde mobiele netwerk' van Nederland.

  Umlaut voert internationale testen uit op het gebied van bellen, data en netwerkdekking. Deze testen geven consumenten objectieve en transparante informatie over de prestaties van de verschillende netwerken. Nadat de testen zijn uitgevoerd wordt er een rapport (Mobile Benchmark) ontwikkeld.

  Bekijk het umlaut Connect Mobile Benchmark NL rapport van 2020-2021.
  Bekijk het umlaut Global Benchmark rapport van 2020-2021.

  Lees ook de rapporten van 2016, 2017, 2018 en 2019.

 • De volgende factoren hebben invloed op de snelheid van de internetverbinding op je mobiele apparaat, zoals smartphone, tablet of laptop:

  • Het type mobiele apparaat dat je gebruikt. 
  • De drukte op het internet of de internetpagina. 
  • Het aantal gebruikers dat gelijktijdig gebruik maakt van het mobiele netwerk. 
  • De afstand tussen je mobiele apparaat en de zendmast. 
  • Obstakels, zoals muren en gebouwen, tussen je mobiele apparaat en de zendmast. 
  • Weersomstandigheden, zoals onweer, kunnen een negatieve invloed op de ervaren internetsnelheid. 
  • Als je je bevindt in een snel voortbewegend voertuig, heeft negatieve invloed op de internetsnelheid.
 • Je kunt de snelheid meten via bijvoorbeeld Ookla. Voor je vaste internetverbinding moet je de meting uitvoeren met een kabel tussen je modem en je pc. Meet je je mobiele verbinding? Zet dan eerst je wifi uit.

  De meting van je internetsnelheid kan beïnvloed worden door onder andere:

  • ander internetverkeer op het moment van meten, bijvoorbeeld het streamen van Netflix of YouTube video's
  • verouderde hard- en software

 • Met een hogere internetsnelheid gaat het openen van internetpagina’s sneller. Ook het kijken van filmpjes en het online luisteren naar muziek gaat makkelijker. Het is daarom waarschijnlijk dat je meer MB’s gaat gebruiken. Afhankelijk van het abonnement dat je nu hebt, gaat je internetsnelheid omlaag bij het gebruik van internet buiten je bundel of ga je per MB betalen.

  Wil je weten of jouw abonnement nog bij je past?