Inzicht in mobiele internetsnelheid

Hoogste 4G/4G+-snelheid voor onze klanten

Wij zijn trots dat ons Unlimited netwerk het snelste 4G/4G+-netwerk van Nederland is. Al onze abonnementen bieden supersnel internet: 300 Mbps download en 75 Mbps upload (Basis Sim abonnementen uitgezonderd). Op deze pagina vertellen wij jou wat die snelheden nu eigenlijk betekenen. En, Unlimited betekent geen zorgen over je internetverbruik. Daarom helpen wij jou met tips en uitleg over wat te doen wanneer je bundel op is.


Welke snelheid haal ik?

Bij T-Mobile kan iedereen gebruik maken van ons nieuwe 4G/4G+-netwerk. Afhankelijk van je toestel en abonnement kan jouw snelheid oplopen tot 300 Mbps.
Als je geen 4G/4G+-toestel of geen 4G/4G+-dekking hebt, gebruik je het 3G-netwerk. Je haalt dan een maximale snelheid van 15 Mbps.

Bekijk 4G-snelheden per provincie in Nederland
Provincie Download (Mbps)*
Drenthe 82.1 Mbps
Flevoland 71.5 Mbps
Friesland 76.5 Mbps
Gelderland 79.5 Mbps
Groningen 76.8 Mbps
Limburg 77.2 Mbps
Noord-Brabant 83.5 Mbps
Noord-Holland 70.2 Mbps
Overijssel 85.3 Mbps
Utrecht 78.1 Mbps
Zeeland 77.3 Mbps
Zuid-Holland 71.5 Mbps

*Deze snelheden zijn gemeten met Ookla Speedtest in de periode van september t/m november 2017. De snelheden zijn het gemiddelde van alle testresultaten.  

Ben je benieuwd naar de snelheid in een dorp of stad? Ga dan naar de dekkingskaart, vul een postcode in en zoom in op de kaart. Je ziet zeshoekjes verschijnen. Als je een zeshoek ziet, betekent dat de internetsnelheid van ons 4G-netwerk op die locatie is getest door één of meerdere T-Mobile klanten. Als je de zwarte pijl versleept naar een zeshoek  zie je aan de linkerkant, onder de postcode, hoeveel tests er zijn uitgevoerd en wat de gemiddelde- en maximale snelheid was.

Ga naar de dekkingskaart

Welke snelheid heb ik nodig?

De activiteit die jij op je mobiele telefoon wilt doen bepaalt wat voor snelheid je nodig hebt. Met een snelheid van boven de 50 Mbps kun je grote bestanden openen en versturen of een video kijken in HD-kwaliteit. Haal je deze snelheid niet? Voor gewone e-mail en het bekijken van webpagina’s zijn maximale snelheden tussen de 15 Mbps en 50 Mbps meer dan voldoende.

 • E-mails versturen is minimaal 0,2 Mbit per seconde
 • Surfen op internet is minimaal 0,5 Mbit per seconde
 • Video streamen (standaard video - 480p) is minimaal 1,0 Mbit per seconde
 • Bestanden downloaden (bijvoorbeeld PDF) is minimaal 1,0 Mbit per seconde

Tips voor zuinig internetverbruik

Soms gaan je MB's snel op. Een paar tips om dit te voorkomen:

 • Zet automatische notificaties uit.
 • Zet je locatieservice uit. Dit zijn services waarbij jouw locatie door middel van GPS gebruikt wordt.
 • Zet automatische software-updates uit en gebruik hiervoor wifi.
 • Sluit apps of webpagina’s die je niet gebruikt volledig af.
 • Herstart je telefoon zo nu en dan, hiermee verwijder je overtollige data.

Mijn bundel is op. En nu?

Is je internetbundel op? Met een MB- of GB-aanvuller koop je eenvoudig en flexibel MB’s of GB's als dat nodig is. Daarna kun je weer op volle snelheid internetten. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

 • Een vast aantal MB’s of GB's voor een eenmalig vast bedrag, vanaf € 2,50
 • Op tijd een sms als je MB’s (bijna) op zijn
 • Geldig tot je nieuwe bundel ingaat

MB's aanvullen

Je kunt je MB's of GB's ook aanvullen via de My T-Mobile app.

Veelgestelde vragen

Wat heb ik nodig voor 4G/4G+?
 • Een T-Mobile abonnement. Bekijk welk abonnement het beste bij jou past.
 • Een 4G/4G+-toestel. Voor de maximale 4G+-snelheid tot 300 Mbps heb je een geschikt 4G+-toestel nodig. In onze T-Mobile (web)shop zie je bij de toestelspecificaties wat de maximale snelheid van het toestel is.
 • 4G/4G+-dekking. Om gebruik te maken van 4G en 4G+ heb je 4G-dekking nodig. We hebben landelijke 4G/4G+-dekking. Dit betekent dat 99% van alle inwoners in Nederland in een 4G/4G+-dekkingsgebied van T-Mobile woont. Er kunnen plekken zijn met verminderde of geen 4G/4G+-dekking. Doe hier de Postcodecheck om te zien hoe de 4G/4G+-dekking bij jou in de buurt is.
Welke snelheid haal ik?

De snelheid is in de meeste gevallen tot 300 Mbps download en tot 75 Mbps upload. Alleen met een Basis Sim abonnement of een PrePaid hou je een lagere snelheid.

 • Ik heb een oud abonnement
  Ook alle oude abonnementen kunnen snelheden behalen tot 300 Mbps download en tot 75 Mbps upload.
 • Ik heb een Basis Sim abonnement
  Het Basis Sim abonnement is bedoeld voor klanten die internet minder belangrijk vinden. Daarom is de snelheid lager (15 Mbps download en 3 Mbps upload). Mocht je toch behoefte hebben aan de hoogste snelheid dan kan je altijd overstappen naar een Go-abonnement.
 • Ik heb een PrePaid
  PrePaid is bedoeld voor klanten die snelheid minder belangrijk vinden. Daarom is de snelheid lager (15 Mbps download en 3 Mbps upload). Mocht je toch behoefte hebben aan de hoogste snelheid dan kan je altijd overstappen naar een Go-abonnement.
 • Ik heb een zakelijk abonnement
  Alle zakelijke abonnementen kunnen snelheden behalen tot 300 Mbps download en tot 75 Mbps upload.
Wat is de maximale 4G/4G+-snelheid?

De maximale snelheid is de hoogste snelheid van een netwerk. Deze snelheid wordt gehaald onder ideale omstandigheden en met een geschikt 4G+-toestel. De maximale snelheid die wij bieden is 300 Mbps download en tot 75 Mbps upload.

Met downloaden haal je gegevens binnen op je telefoon. Het laden van een internetpagina of het bekijken van een video valt hieronder. Met uploaden verzend je informatie. Dat doe je als je bijvoorbeeld een foto op Facebook zet.

Jouw abonnement Download/upload (in Mbps)
Go
300 / 75
Basis Sim
15 / 3
Andere abonnementen
300 / 75
PrePaid
15 / 3
Wat is de praktische snelheid?

De gemiddelde download- of uploadsnelheid die we op ons netwerk meten, noemen we de praktische snelheid. Dit cijfer geeft je een indruk van de snelheid die je in de praktijk zal ervaren. In de praktijk zal je een maximale download van 80 Mbps en een upload van 25 Mbps ervaren. T-Mobile levert gemiddeld aan al haar klanten nu een download 60 Mbps en upload van 17 Mbps.

Jouw abonnement 4G
Download/upload (in Mbps)
3G
Download/upload (in Mbps)
Go
80 / 25
8 / 3
Basis Sim
15 / 3
8 / 3
Andere abonnementen
80 / 25
8 / 3
PrePaid
15 / 3
8 / 3
Wat heeft er invloed op de snelheid die ik haal?

De snelheid die je echt ervaart, is afhankelijk van diverse factoren:

 • Je type abonnement of PrePaid. 
 • Het toestel dat je hebt. Oudere toestellen kunnen de hoge snelheid niet aan, waardoor je niet het maximale uit je verhoogde snelheid kunt halen. Wil je weten welke snelheid jouw toestel aan kan? Dit kun je terugvinden bij jouw toestelspecificaties. 
 • De locatie waar je bent. De afstand tot de mast en de drukte op het netwerk hebben invloed op de snelheid van mobiel internet. Daarnaast zijn sommige gebouwen moeilijker doordringbaar.
 • Snelheid waarmee je beweegt, bijvoorbeeld in een rijdende trein of auto kan de snelheid afnemen.
 • Apps of e-maildiensten en websites die druk bezocht worden, kunnen vertragingen hebben.
 • Gebruik je meer internet dan er in je bundel of abonnement zit? Dan verlagen we je snelheid naar 64 Kbps of 384 Kbps (of internet gaat helemaal uit). Met deze snelheid heb je nog steeds toegang tot het internet en kun je tekstberichten sturen met WhatsApp. Ben je door je bundel heen en wil je meteen weer snel internetten? Met een MB-aanvuller koop je een vast aantal MB’s voor een eenmalig vast bedrag. Daarna kun je weer op volle snelheid internetten.
Ga ik met sneller internet ook meer internet verbruiken?

Met je nieuwe snelheid gaat het openen van internetpagina’s sneller. Ook het kijken van filmpjes en het online luisteren naar muziek gaat makkelijker. Het is daarom waarschijnlijk dat je meer MB’s gaat gebruiken. Afhankelijk van het abonnement dat je nu hebt, gaat je internetsnelheid omlaag bij het gebruik van internet buiten je bundel of ga je per MB betalen.

Wil je weten of jouw abonnement nog bij je past?