Gratis PrePaid simkaarten voor mensen in het onderwijs en de zorg

We willen zoveel mogelijk mensen helpen in deze lastige tijd. Daarom maken we het makkelijker voor mensen om in contact te blijven met elkaar. Vooral onderwijs- en zorginstellingen kunnen wel een helpende hand gebruiken.

Update: Actie gesloten

De actie is gesloten. De gratis PrePaid simkaarten zijn goed terecht gekomen bij diverse onderwijs- en zorginstellingen door heel Nederland. Er kunnen nu geen aanvragen meer worden gedaan.

PrePaid simkaart onderwijs

Onderwijsinstellingen

T-Mobile wil met deze actie kinderen voorzien van internettoegang als zij dat thuis niet hebben. Daarom geven we gratis PrePaid simkaarten met daarop 50GB data aan onderwijsinstellingen.

T-Mobile ondersteunt zo niet alleen leerlingen die anders niet online hun schoolwerk kunnen doen, maar ook onderwijzers die veelvuldig online contact hebben met hun leerlingen.

PrePaid simkaart voor de zorg

Zorginstellingen

Ook zorginstellingen kunnen een beroep doen op gratis PrePaid simkaarten met 50GB data. De gratis PrePaid simkaarten van T-Mobile zijn bedoeld voor medewerkers in de zorg die regelmatig online met elkaar moeten overleggen, maar ook voor patiënten om in contact te blijven met hun dierbaren.

Gratis simkaarten aanvragen

Vertegenwoordig je een onderwijs- of zorginstelling en ken je mensen via jouw instelling die nu niet of nauwelijks de mogelijkheid hebben om te bellen en internetten, omdat ze niet genoeg beltegoed hebben of geen wifi in huis? Vraag dan hier gratis PrePaid simkaarten aan voor een onderwijs- of zorginstelling. Heb je als zorg- of welzijnsorganisatie meer dan 20 simkaarten nodig en ben je op zoek naar een structurele oplossing? Kijk dan hier voor een zakelijk aanbod.

Zorg goed voor elkaar!

Update: Actie gesloten

De actie is gesloten. De gratis PrePaid simkaarten zijn goed terecht gekomen bij diverse onderwijs- en zorginstellingen door heel Nederland. Er kunnen nu geen aanvragen meer worden gedaan.

Heb je als zorg- of welzijnsorganisatie meer dan 20 simkaarten nodig en ben je op zoek naar een structurele oplossing?
Kijk dan hier voor een zakelijk aanbod.

Je bent een held

Leerkracht, arts, verpleegkundige: met gratis PrePaid simkaarten helpen we je om verbonden te blijven. Met iedereen die jou zo hard nodig heeft.

Reactie onderwijs PrePaid simkaart actie

Ontroerende verhalen

We zijn heel blij dat we al zoveel mensen in Nederland hebben kunnen helpen met deze actie. Achter elke aanvraag van gratis simkaarten zit een ontroerend verhaal. Veel scholen deden een aanvraag, bijvoorbeeld voor achterstandswijken met probleemgezinnen zonder wifi-verbinding thuis. Of voor docenten om te communiceren met leerlingen zonder privénummer. Maar ook asielzoekerscentra vroegen om gratis simkaarten voor kinderen van asielzoekers zonder huistelefoon.

Reactie zorg PrePaid simkaart actie

Zorg voor elkaar

Er kwamen ook veel aanvragen van zorginstellingen die de simkaarten goed konden gebruiken. Bijvoorbeeld voor verstandelijk beperkten die geen bezoek mogen ontvangen. En verzorgingstehuizen vroegen om simkaarten voor ouderen, om zo te beeldbellen met familie. Het Leger des Heils deed een aanvraag voor daklozen met ziekteverschijnselen, zodat ze makkelijker via de telefoon gevolgd en geholpen konden worden. Een apotheek in een ziekenhuis had simkaarten nodig voor onderlinge communicatie met collega’s.

Veelgestelde vragen

Algemeen

 • Deze actie is bedoeld voor mensen die in het onderwijs of de zorg werken, voor leerlingen of voor patiënten die nu niet of nauwelijks de mogelijkheid hebben om te bellen en internetten. De simkaarten kunnen alleen aangevraagd worden door bevoegde vertegenwoordigers van onderwijs- en zorginstellingen. De onderwijs- en zorginstellingen kunnen de PrePaid simkaarten aan medewerkers, leerlingen of patiënten geven.

 • Via het formulier op deze pagina kan een vertegenwoordiger van een onderwijs- of zorginstelling de simkaarten aanvragen. De PrePaid simkaarten worden per vijf stuks verzonden. T-Mobile neemt binnen twee werkdagen contact op met de aanvrager, waarna de simkaarten na een succesvolle verificatieprocedure binnen een tot drie werkdagen worden verzonden.

 • Er staat al € 5 beltegoed op en 50GB data voor in Nederland. Deze databundel kan t/m 30 juni 2020 gebruikt worden en komt daarna te vervallen. Met de PrePaid simkaart zijn er geen vaste abonnementskosten. De simkaart kan opgewaardeerd worden als deze op is. De opwaardeerkosten zijn dan voor rekening van de gebruiker. De algemene voorwaarden van PrePaid zijn van toepassing op deze dienst en zijn bijgesloten bij de simkaart.

 • Er worden maximaal 5000 PrePaid simkaarten beschikbaar gesteld. De verzoeken worden op volgorde van aanmelding behandeld en zijn aan te vragen tot uiterlijk 1 juni 2020 en zolang de voorraad strekt.

 • Met 50GB kun je heel veel doen. Om een voorbeeld te geven: voor videobellen in HD gebruik je tot ongeveer 20MB per minuut. Je kunt met 50GB data dus 2500 minuten videobellen!

 • Met deze actie willen we de mensen in de zorg en onderwijs bereiken die dat nu hard nodig hebben. Daarom hebben we met deze eenmalige actie gekozen voor het weggeven van maximaal 5000 PrePaid simkaarten met 50GB data en € 5 beltegoed.

 • Nee, de 50GB databundel is alleen beschikbaar voor de 10.000 PrePaid simkaarten van deze actie.

Aanvragen

 • Er kunnen maximaal 25 simkaarten per onderwijs- of zorginstelling aangevraagd worden.

 • Wat gebeurt er nadat ik namens een onderwijs- of zorginstelling een aanvraag heb gedaan? T-Mobile kan telefonisch contact met je opnemen en je een aantal vragen stellen. Hierna worden de PrePaid simkaarten per post opgestuurd naar de betreffende onderwijs- of zorginstelling. We doen ons best om zo snel mogelijk contact met je op te nemen en de simkaarten te verzenden

 • Nee, we geven de simkaarten weg zonder telefoon. Goed om rekening mee te houden: voor het gebruik van de PrePaid simkaart van T-Mobile is een simlockvrije telefoon vereist.

  Tip: doe een oproepje via de onderwijs- of zorginstelling waar je werkt, er zijn altijd mensen die nog een ongebruikt toestel hebben liggen.

 • Nee, er is voor gekozen om de verspreiding van de PrePaid simkaarten te laten verlopen via vertegenwoordigers van onderwijs- en zorginstellingen. Deze vertegenwoordigers kunnen ervoor zorgen dat ze terechtkomen bij mensen die de simkaarten het hardst nodig hebben.

  Tip: wijs je docent of directeur van je school op deze actie, wellicht zijn er meer leerlingen op jouw school die een databundel nodig hebben. De simkaarten kunnen alleen aangevraagd worden door vertegenwoordigers van onderwijs- en zorginstellingen.

 • Stuur de link van deze pagina naar diegene door. De simkaarten kunnen alleen aangevraagd worden door vertegenwoordigers van onderwijs- en zorginstellingen.

Gebruiken

 • De databundel met 50GB data staat al op de simkaart, je hoeft hier niets voor te doen. Daarnaast maak je gebruik van het 3G- en 4G-netwerk van T-Mobile met een down- en uploadsnelheid tot 100mbps.

  Goed om te weten: Is de 50GB databundel op? Dan kun je eenmalig een extra databundel met 50GB activeren. Meer informatie over deze extra bundel vind je in de begeleidende brief bij de PrePaid simkaart. De databundel met 50GB staat al op de simkaart, je hoeft hier niets voor te doen. Daarnaast maak je gebruik van het 3G- en 4G-netwerk van T-Mobile met een down- en uploadsnelheid tot 100mbps.

 • Je € 5 PrePaid tegoed is onbeperkt geldig als je minimaal één keer in de zes maanden belt, sms’t of gebruikmaakt van internet. Een uitzondering geldt voor de 50GB databundel die binnen Nederland te gebruiken is tot en met uiterlijk 30 juni 2020. Na 30 juni kun je de 50GB gratis data niet meer gebruiken, maar kun je de simkaart gebruiken als een gewone PrePaid simkaart die je kunt opwaarderen.

 • Op de PrePaid simkaart staat naast de 50GB data bundel ook € 5 beltegoed. Dit tegoed kun je bijvoorbeeld gebruiken voor de UNITS bundel.

  Sms UNITS naar 4000 en ontvang voor eenmalig € 4,95 direct 100 units, oftewel 100 belminuten/sms’jes/MB’s. Met deze units kun je één maand sms’en, bellen en internetten in Nederland en in de EU (met uitzondering van servicenummers).

 • Dat kan. De PrePaid simkaart kent afgezien van de 50GB databundel dezelfde werkwijze als een gewone PrePaid simkaart. Vind hier meer informatie over de verschillende bundels van T-Mobile en hier meer informatie over het opwaarderen van je beltegoed.