Datavrije Muziek

Stream en luister je favoriete muziek zonder dat het je MB's kost.

Spaar MBs
Datavrije muziek vanaf 6 GB
Update besluit ACM over Datavrije Muziek
We challenged. We won. Voor onze klanten en voor héél Nederland. Nadat in 2017 al door de rechtbank werd geoordeeld dat je datavrije muziek kan streamen, werd dit in 2019 nogmaals benadrukt.

Praat mee op de community

Met Datavrije Muziek kun je nu bij ons muziek streamen zonder dat het je MB’s kost. Als eerste en enige én op het meest bekroonde mobiele netwerk van Nederland. 

 • Standaard bij een Go 10 GB abonnement of Stel Samen & Stel Bij 6GB/20GB abonnement.
 • Stream en luister online naar je favoriete muziek in NL zonder dat het je MB’s kost. In de EU kun je per maand een aantal GB aan Datavrije Muziek beluisteren.

Ben je al klant bij ons?

Heb je nu een Stel Samen & Stel Bij abonnement met een 3 GB internetbundel of lager en luister je regelmatig naar muziek? Stel dan nu je abonnement bij naar 6 GB of verleng je abonnement (met een Go Up), en luister zonder zorgen en datavrij naar je favoriete muziek!

Ik wil ook Datavrije Muziek

 


 

Welke muziekstreamingdiensten doen mee?

Muziek logos

Via onderstaande muziekstreamingdiensten luister je oneindig naar muziek zonder dat dit MB's kost. Dit is ons actuele aanbod. Het aanbod kan altijd wijzigen. Hou daarom deze pagina in de gaten.

Let op: Zorg ervoor dat je altijd de laatste apps en software updates op je toestel hebt staan.

Mis je een dienst?

Geef dan jouw favoriet door op de community. Je ziet hier ook welke muziekdiensten al zijn doorgegeven.

Update muziekstreamingdiensten
Sinds de introductie van Datavrije Muziek en onze oproep om je favoriete muziekstreamingdienst met ons te delen zijn we overladen met reacties van klanten. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:
Bekijk het overzicht van muziekstreamingdiensten waarmee we aan de slag zijn gegaan

 


 

Ben jij een muziekaanbieder?

Ben jij een aanbieder van een muziekstreamingdienst en wil je meedoen aan Datavrije Muziek?

Wil je een voorbeeldcontract zien?

Ben je benieuwd hoe het contract met een muziekstreamingspartner eruit ziet? Vul hieronder jouw gegevens in. Dan sturen wij per e-mail een voorbeeld van het contract naar je toe.

Onjuiste ingave:
* verplicht veld

Vul je gegevens in:

 


 

Meer informatie

Wat is Datavrije Muziek?

Met deze aanvullende dienst kun je muziek streamen via de aangesloten muziekstreamingdiensten in Nederland.

Krijg ik Datavrije Muziek en wanneer krijg ik het?

Heb je een:

 • Go Up-abonnement (10 GB)
 • Stel Samen & Stel Bij abonnement met een internetbundel van 6 GB of hoger
 • Stel Samen & Stel Bij Tablet abonnement met een internetbundel van 6 GB of hoger
 • Stel Samen & Stel Bij Zakelijk abonnement met een internetbundel van 6 GB of hoger

Dan zit Datavrije Muziek standaard bij je abonnement. Dit geldt voor bestaande én voor nieuwe klanten. 

Heb je een Stel Samen & Stel Bij-abonnement met 3 GB of lager en wil je graag Datavrije Muziek? Dan kun je ervoor kiezen om jouw internetbundel bij te stellen naar 6 GB. 

Ik heb geen Stel Samen & Stel Bij of Go Up. Hoe krijg ik Datavrije Muziek?

Je kunt overstappen naar een Go Up-abonnement met 10 GB internet. Je krijgt dan ook Datavrije Muziek. 

Meer over Go Up
Ik ben zakelijke klant. Krijg ik Datavrije Muziek?

Heb jij Go Up of een Stel Samen & Stel Bij Zakelijk abonnement met een internetbundel van 6 GB of hoger? Dan zit Datavrije Muziek standaard in je abonnement. Meer informatie lees je op de zakelijke pagina.

Is Datavrije Muziek ook geldig in het buitenland?

Ja, je kunt elke maand een aantal GB in de EU gebruiken voor Datavrije Muziek. In de prijslijst van je abonnement staat hoeveel GB's je precies krijgt. Je kunt je verbruik bijhouden via My T-Mobile. We sturen je een sms als je GB’s voor Datavrije Muziek in de EU (bijna) op zijn. Daarna gaat het verbruik voor muziek streamen uit je gewone abonnement.

Kan ik Datavrije Muziek uitzetten?

Wil je Datavrije Muziek niet gebruiken? Deze keuze is natuurlijk aan jou. Je kunt Datavrije Muziek uitzetten door in My T-Mobile de blokkade aan te vinken.

Kan ik in hoge kwaliteit muziek blijven streamen als mijn internetbundel op is?

Ja, in Nederland kan dat. Is je internetbundel op? Dan verlagen wij de downloadsnelheid voor Go Up, en de 6 GB en 20 GB (de L- en XL-bundels) naar 384 Kbps. Dat is ruim voldoende om in hoge kwaliteit muziek te streamen.

Ben je in de EU? Dan stopt je internet als je bundel op is. Je kunt daarom pas weer Datavrij Muziek luisteren als je een MB-aanvuller hebt gekocht.

Waarom wordt mijn snelheid verlaagd als mijn internetbundel op is?
Alle providers moeten al het internetverkeer met dezelfde snelheid doorgeven. Dit heeft te maken met de wetgeving rondom netneutraliteit. Dus als je internetbundel op is, dan verlagen wij de internetsnelheid en ook de snelheid van Datavrije Muziek.

Waarom is Datavrije Muziek geen onderdeel van een Unlimited abonnement?

Met Datavrije Muziek hebben we gerealiseerd dat het luisteren naar muziek via de aangesloten diensten niet wordt meegerekend als verbruik bij bundels die een limiet kennen (in de vorm van niet gratis een GB-aanvuller (op normale snelheid) kunnen activeren). Hoewel Unlimited een aanvulconstructie kent, geschiedt dit kosteloos en kan er onbeperkt gebruik worden gemaakt van data.

Waarom deze muziekstreamingdiensten?

Datavrije Muziek staat open voor alle muziekstreamingdiensten. We hebben ervoor gekozen om te starten met een mix van verschillende muziekstreamingdiensten. Zo is er voor elke klant wat wils. 

Ben jij als aanbieder geïnteresseerd? Meld je aan via dit formulier
Mis jij als klant een muziekstreamingdienst? Geef dan jouw favoriete dienst door op Facebook. Wij gaan ermee aan de slag!

We behandelen de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Een muziekstreamingdienst kan zelf besluiten om wel of niet mee te doen aan Datavrije Muziek. 

Geef je favoriet door
Hoe kunnen jullie zien wat muziekstreaming is?

Heb je het abonnement Go Up of Stel Samen & Stel Bij en een internetbundel van 6 GB of hoger? Dan wordt alle data die naar de aangesloten muziekdiensten gaat niet in rekening gebracht.

Hoe doen we dat?

 • Simpel, we hebben de adressen van de aangesloten muziekdiensten op een speciale lijst gezet en we brengen de data daarvoor niet in rekening. 
 • Net als de postbode zien we aan het adres of het een muziekpakketje is of niet. We kijken alleen naar het adres, en niet in het pakketje. We weten dus niet naar welke muziek je luistert of hoe lang je ergens naar luistert.
Wat valt er niet onder Datavrije Muziek?
 • Als je naar artiesten of nummers zoekt
 • Albumhoesjes die worden geladen bij het beluisteren of bij het opzoeken van muziek
 • Als je je eigen muziek uploadt via het mobiele netwerk
 • Als je een muziekstreamingdienst gebruikt die nog niet aangesloten is bij Datavrije Muziek
 • Als je reclame luistert tijdens het streamen van muziek
 • Als je YouTube filmpjes of in-app pagina's bekijkt (bijvoorbeeld bij Qmusic)

De MB’s die je hiervoor gebruikt, gaan uit je gewone internetbundel. Houd je verbruik in de gaten via My T-Mobile. Je kunt ook de gratis MB’s bekijken die je verbruikt aan Datavrije Muziek.

Zorg ervoor dat je altijd de laatste apps en software updates op je toestel hebt staan.

Kan ik zien hoeveel gratis Datavrije Muziek ik heb beluisterd?

Heb je gratis MB’s verbruikt tijdens het luisteren naar Datavrije Muziek? Dan zie je deze terug in je verbruikstatus in My T-Mobile. Let op dat je de laatste versie van de My T-Mobile app gebruikt.

Is mijn abonnement voor de muziekstreamingdienst nu gratis?

Nee, de abonnementsdiensten van bijvoorbeeld Deezer en Spotify of andere diensten zijn niet inbegrepen bij Datavrije Muziek. Je betaalt gewoon voor je abonnement bij de dienst zoals je dat altijd al deed. 

Heb je een abonnement op Spotify via een andere provider, maar Go Up of Stel Samen & Stel Bij met internetbundel van 6 GB of hoger bij T-Mobile? Dan stream je de muziek met Spotify datavrij.

Kan ik nu ook gratis videostreamen?

Nee. Kijk je filmpjes op YouTube, Facebook of via andere videostreamingdiensten? Dan gebruik je MB’s en gaat het gewoon uit je internetbundel.

Werkt Datavrije Muziek via tethering of een MB-verdeler?

Ja, Datavrije Muziek werkt ook via een MB-verdeler of tethering. Je kunt je muziek dus delen met meerdere apparaten, zoals je laptop of tablet.

Werkt Datavrije Muziek in combinatie met VPN?

Nee, met een VPN-verbinding werkt Datavrije Muziek niet.