Fairphone 4
Bestel 'm nu

Kies voor de Fairphone 4. De duurzame telefoon die je makkelijk zelf kunt repareren. Met maar liefst 5 jaar garantie!

Fairphone telefoons kopen met abonnement

De Fairphone is de meest duurzame smartphone op de markt én gaat het langst mee. Dit is namelijk niet zomaar een smartphone, maar een toekomstbestendig modulair apparaat. De focus van Fairphone ligt bij het produceren van telefoons die gemaakt zijn met verschillende duurzame en gerecyclede materialen. Maar niet alleen de materialen zijn belangrijk, Fairphone pleit ervoor dat de arbeidsomstandigheden en salarissen van de mensen die jouw mooie nieuwe telefoon tot leven brengen verbeteren. Voor elke geproduceerde Fairphone 4 gaan zij door met de uitrol van hun programma’s om de arbeiders een stem te geven. Kortom: met de aanschaf van een Fairphone draag jij bij aan een betere wereld én geniet je van een 5G ready smartphone met toffe specs en lange levensduur!

Meer over de Fairphone 4

Fairphone
Een duurzaam alternatief

Een Fairphone is een duurzame optie voor een smartphone. De materialen voor de telefoon worden verantwoord ingekocht en zijn conflictvrij. Fairphone heeft zelfs als enige merk een Fairtrade Goud certificering voor hun supply chain. De achterkant van de Fairphone 4 is bijvoorbeeld volledig gemaakt van gerecycled plastic en materialen worden alleen bij gecertificeerde leveranciers ingekocht. Natuurlijk zijn er ook andere telefoonmerken die hier volop mee bezig zijn, maar Fairphone gaat nét een stapje verder om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Fairphone 4 groen en grijs

Fairphone
Milieuvriendelijke telefoon

Fairphone zet zich ervoor in om een grote impact te maken op het milieu. Daarom stimuleert het merk om elektronisch afval-neutraal te werken en kostbare materialen die gebruikt worden bij de productie te behouden. Hoe doen ze dit? Wanneer je een Fairphone 4 koopt, worden de gebruikte materialen op een verantwoorde manier gerecycled of wordt jouw oude telefoon een tweede leven gegeven. Hierdoor wordt er een 100% compensatie gerealiseerd voor het materiaal dat zij op de markt brengen, ze zijn het eerste merk die dit doen!

Fairphone 4 groen

Modulair systeem

Omdat de productie van een telefoon een grote impact heeft op het milieu vind Fairphone het belangrijk dat je jouw telefoon zo lang mogelijk gebruikt. Daarom voorzien ze in een langdurige ondersteuning en bieden ze een garantie van maar liefst 5 jaar! Maar dat is nog niet alles. De Fairphone 4 heeft een fantastisch modulair design voor gemakkelijke reparaties. Is een onderdeel kapot? Geen zorgen! Fairphone biedt een breed aanbod reserveonderdelen en accessoires die jij gemakkelijk zelf kunt vervangen. Je hebt alleen een schroevendraaier nodig.

Fairphone 4

Display

Display

Achterkant

Achterkant

Achterkant

Camera

Batterij

Batterij

USB-C poort

USB-C poort

Eco Rating

Eco Rating evalueert de impact van het volledige proces van productie, transport, gebruik en het ontdoen van mobiele telefoons op het klimaat. Hiermee helpt het klanten weloverwogen en duurzamere keuzes te maken bij de aanschaf van een nieuwe smartphone. Tegelijkertijd worden leveranciers hierdoor aangemoedigd om de impact van hun toestellen op het milieu te verminderen.

De Eco Rating beoordeelt een toestel op levensduur, repareerbaarheid, recyclebaarheid, klimaatefficientie en grondstofefficientie. Op basis van deze vijf indicatoren krijgt een toestel een score van 0 tot 100 toegewezen. Hoe hoger de score, hoe duurzamer het toestel is.

FAQ Veelgestelde vragen over de Fairphone 4

  • Fairphone is een telefoon merk dat zich focust op de productie van smartphones die gemaakt zijn van duurzame en gerecyclede materialen.

  • De Fairphone 4 draait op het besturingssysteem Android. De recente update van deze software is Android 13. Leuk weetje: de verschillende versies van dit systeem worden vaak vernoemd naar zoete lekkernijen zoals snoepjes, taart of chocolade.

  • Bij de Fairphone 4 krijg je de unieke garantie dat er 5 jaar software-updates blijven komen.

  • Op dit moment is alleen de nieuwe Fairphone 4 verkrijgbaar bij T-Mobile.

  • Dit is mogelijk via de website van Fairphone, van display en batterij tot speaker.

  • Absoluut! Fairphone is het eerste en enige smartphone bedrijf dat Fairtrade Goud gecertificeerd is. De telefoon is geproduceerd met eerlijke en gerecyclede materialen die verantwoord en conflictvrij zijn ingekocht. Daarnaast geeft Fairphone je oude telefoon een tweede leven of wordt deze op een verantwoorde manier gerecycled.

  • Met een Fairphone telefoon krijg je het beste van twee werelden. Het is een smartphone met een strak design, 5G snelheid, heeft een fantastische batterijduur én hoogwaardige dubbele camera’s. Daarnaast draag je met de aanschaf van een Fairphone 4 bij aan een betere wereld omdat hij jouw ecologische voetafdruk verkleint.